HABERLER>MAGAZİN
27 Temmuz 2010 Salı - 00:00

’‘Oyunculuğu 6 yılda çözdüm’’

Ceyda Düvenci, oyunculuğun ne olup ne olmadığını altı yılda çözdüğünü söyleyip bir tespitte bulundu: Oyunculukta starlık sistemi kalktı. Egoların çarpıştırılması yanlış, artık ekip işleri önemli. ’

’‘Oyunculuğu 6 yılda çözdüm’’

Ceyda Düvenci, oyunculuğun ne olup ne olmadığını altı yılda çözdüğünü söyleyip bir tespitte bulundu: Oyunculukta starlık sistemi kalktı. Egoların çarpıştırılması yanlış, artık ekip işleri önemli. ’
 
Tam 15 yıldır Ceyda Düvenci adına aşinayız. Yıllar içerisinde kah gözü yaşlı anne oldu, kah alkolik aşık. Ama hep varlığıyla adından söz ettirdi. Özel hayatını gazetecilerden hiç gizlemedi ve sorulan her soruyu cevapladı. Üç sezon rol aldığı Binbir Gece dizisinden sonra ekranlara bir sezon ara verdi. O arada hamile kaldı, ancak ne yazık ki çocuğunu düşürdü. Üzüntüsünü kalbine gömdü ve işine sarıldı. Dört haftadır Şen Yuva'nın İnci'si olarak izleyiciyi güldürüyor.
 
Dramaclan sit-com'a geçiş yaptınız. Hangisi daha leziz?
İkisini birbirinden ayıramam, çünkü bence en leziz olanı oyunculuk yapmak. Ama konfor açısından bakarsak kesinlikle sit-com. Haftanın üç günü çalışıyorsunuz ve sette işiniz sadece eğlendirmek.
 
Neden Şen Yuva'dasınız?
Binbir Gece'den sonra bir sene ara verdim ve dinlendim. Ama komedi yapmak istedim. Kasım ayında Necati Akpmar'la konuşup anlaştık. Ocak ayında senaryoyu okudum ve Hakan AlgüPün yöneteceğini öğrendim. Ardından da Altan Erkekli, Ayşegül Atik, Levent Üzümcü ve Alper Kul'u duyunca çok sevindim. Hakan çok eğlenceli bir adam ve onun sit-com çekmesi kadar doğru bir şey yok.
 
Evlendiği erkeği bile annesi seçmiş İnci karakterini oynamak zor değil mi?
inci evliliğinde son derece mutlu olan bir kadın. Kocasıyla didişmeleri bile saman aleviyle yaşanıyor. Anne ne kadar her şeyi yönetmeye çalışsa da kocasıyla aralarındaki sevgi her şeyi çözüyor. Onu oynamak o nedenle çok zevkli.
 
'FAZLASIYLA POZİTİFİM'
Yıllardır televizyon sektöründe hiç sekteye uğramadan ilerlediniz. Bunun formülü nedir?
Ani şöhret olmayı hiçbir zaman tercih etmedim. Sakin sakin ilerledim. Benim konumum değil, proje önemliydi. Beni eğiten, ileriye götürecek işleri seçtim. Özel hayatımla anılmak beni rahatsız etmedi. Gazetecilerle iyi bir diyalog kurdum. Fazla pozitif bir yapıya sahibim galiba.
 
Bunlar her sezon bir dizide rol almak için yeterli mi?
İşimi çok ciddiye alan bir yapım var. Çok disiplinliyimdir. Set saatlerini aksatmam. Kendimi sürekli eğitme derdindeyim. Sürekli okurum. Yüksek lisans yaptım, workshop'ları kaçırmam. Senede iki defa oyun izlemeye yurtdışına giderim.
 
Binbir Gece'de ikinci kadın rolünü kabul ettiğinizde bir röportaj yapmıştık ve "Başrolden sonra bunu kabullenmek zor oldu" demiştiniz. Bu kararınızdan dolayı pişman oldunuz mu?
Kariyerimle ilgili her şeyi iyi ki yapmışım dedim hep. Ben mesleğimin ne olup ne olmadığını altı senede anladım. Oyunculuğun starlık sistemi olmadığım herkesin anlaması lazım. Artık starlık sistemi kalktı, ekip işleri önem kazandı. Zaten artık herkes karakter oyuncusu olmak için çabalıyor.
 
’‘Küçücük bir camiada bir avuç oyuncuyuz’’
SON dönemde oyuncuların ders almaya, workshop ve festival takip etmeye başladığını belirten Ceyda Düvenci, "Çünkü, 'Güzelim, vücut ölçülerim de tamam, şahane bir dar elbise giyer, iki bölümde kendimi patlatırım' demenin tutmadığını fark ettiler. O nedenle artık, 'Güzelim ve buna ne eklemeliyim?' diyorlar. Biz küçücük bir camiayız ve rekabete gerek yok. Bir avuç oyuncuyuz zaten."
 
’‘Birbirine düşkün bir çiftiz’’
İKİ yıl önce Engin Akgün'le nikah masasına oturan Ceyda Düvenci, hayatının dengelerini oturttuğunu ve çok mutlu olduğunu söylüyor: "Bir gün evimde hiçbir şey yapmadan oturuyorum. Sevdiğim ve görmek istediğim arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Haftada üç gün çalışıyorum. Her akşam kitap okuyorum. Sonuçta evlendim, eşim var, evimiz var ve düzenimiz oturdu. Doğru bir evlilik yaşıyoruz. Birbirini çok seven ve birbirine düşkün olan bir çiftiz."
 
’‘2012’’de okul açacağım’’
KADİR Has Üniversitesinde oyunculuk yüksek lisansı yapan, ardından da Üsküdar Çağdaş Drama Derneği'nde yaratıcı drama eğitimi alan Ceyda Düvenci, bir arkadaşıyla birlikte oyunculuk atölyesi açtı. Eğitimini tamamlayana kadar işletmecilik yapan Düvenci, hayalinin 2012 yılında bir oyunculuk okulu açmak olduğunu açıkladı: "Çocuklara eğitim veriyoruz. 2012 yılında bir okul açmak, orada workshop'lar yapmak, tiyatro sohbetleri ve prova-lan gerçekleştirmek istiyorum. En büyük hayalim bu."(Habertürk)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni evliler balayından döndü
Önceki hafta sürpriz biçimde evlendiklerini açıklayan Miranda Kerr ...
ABD Olga’’ya yaradı
Bond filmi Quantum of Solace'in başrolünde karşımıza çıkan Ukrayna ...
Küf mü öldürdü?
Aralık ayında hayatını kaybeden ünlü aktris Brittany Murphy(32) ve ...
 
’‘Ben haddimi biliyorum!’’
Hadise, Elle dergisindeki röportajında neden Türkçe besteler yapmadığını ...
Fahriye hem aşık hem kırgın
Fahriye Evcen evlilik planları yaptığı sırada ayrıldığı Özcan Deniz'e ...
’‘Bülent Abim iltifat etmiş’’
'Bülent Ortaçgil'in "İyi söz yazarı ama kötü müzisyen" dediği ...
 
Bir yıldız doğuyor
İspanyol spiker Sara Carbonero şimdi de oyunculuğa el attı. Casillas ...
Yonca Evcimik'ten büyük gaf!
Önceki akşam Okan Bayülgen'in 'Medya Kralı' isimli programı ...
Büyük aşkın ilk fotoğrafı
’‘Hanımın Çiftliği’’nin Güllü’’sü Özgü Namal’’ın gözlerden uzakta aşk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva