HABERLER>DÜNYADAN
21 Kasım 2011 Pazartesi - 10:00

'Ölene kadar savaşırım'

Sunday Times Gazetesi’ne konuşan Suriye lideri Esad, “Askeri müdahalenin gerçekleşmesi halinde savaşıp ölmeyi göze alır mısınız” sorusuna şu yanıtı verdi: “O durumda mutlaka öyle olacaktır.” Dış saldırının Ortadoğu’yu sallayacağını da söyleyen Esad, “Size garanti ederim ki, Suriye diz çökmeyecek ve üzerinde uygulanan baskıya rağmen direnmeye devam edecek” dedi.

 Ölene kadar savaşırım

İSTANBUL - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ne Türkiye ne de başka bir merkezden gelecek olası bir müdahale karşısında diz çökmeye niyetli. Başkent Şam’da Sunday Times Gazetesi’ne konuşan Esad, Türkiye’ye mesaj yolladı. Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir Hala Jaber, Türkiye’nin sınırda tampon bölge kuracağı ve bazı ülkelerin askeri müdahaleye hazırlandığı yolunda dedikodular olduğunu anımsattıktan sonra, Esad’a “Eğer böyle bir durum olursa savaşıp ölmeyi göze alır mısınız” diye sordu. Suriye lideri bu soruya net bir yanıt vererek, “O durumda kesinlikle, söylemeye gerek yok, mutlaka öyle olacaktır” yanıtını verdi.
 
Erdoğan’a yanıt
Esad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’de yaşananlara yönelik olarak sarfettiği öne sürülen, “Mazlumun kanı üzerine gelecek inşa edilmez, aksi takdirde tarih kanla beslenen liderler olarak anar. Sen de Esad, şu anda o sayfayı açmaya doğru gidiyorsun” şeklindeki sözlerine de yanıt verdi. Esad, güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığına ilişkin haberleri, “Biz devlet olarak, vatandaşlarımıza karşı acımasız olmak gibi bir siyaset gütmüyoruz. Önemli olan suçluları bulmak ve onları, işledikleri suçlardan sorumlu tutmak. Yapılan yanlışlar olduğunu gördük, ki bu durumların sorumluları da suçlulardı” şeklinde yorumladı. Kendi bakış açılarıyla çözümün, “silahlı kişileri bulmak, çeteleri dağıtmak, komşu ülkelerden silah girişini engellemek, sabotaj girişimlerine karşı koymak, hukuk ve düzeni sağlamaktan” geçtiğini öne süren Esad, Arap Birliği’nin kendilerini dışarıda bırakmasınıysa, “Araplar arasında bir sorun varmış gibi göstermek için yapılan ve Batı ülkelerine, Suriye’ye yönelik askeri müdahalede bulunma için mazeret üretmekten öteye gitmeyen” bir hamle olduğunu savundu.
 
Suriye’yi zapturapt altına almak için yapılan uluslararası baskının süreceğini bildiklerini vurgulayan Şam yönetiminin lideri, “Ama şunu size garanti ederim ki, Suriye diz çökmeyecek ve üzerinde uygulanan baskıya direnmeye devam edecek” ifadelerini kullandı. Esad, Suriye’ye dış güçler tarafından saldırı düzenlenmesi durumunda, bunun, Ortadoğu’yu sarsacağının da altını çizdi.                      
 
Baas’a 2 mermi
Suriye’de isyan Mart ayından bu yana aralıksız sürüyor; ama çatışmalar ilk kez Beşar Esad’a bu kadar yakın bir noktada gerçekleşti. Ülkeyi yöneten Baas Partisi’nin Şam’daki binası, rejim muhaliflerin saldırısına uğradı. İlk kez Şam’a saldıran isyancılar, Esad’ın bulunduğu saraya yalnızca 24 kilometre mesafedeki binaya roketatarlarla saldırdı. İki merminin isabet ettiği binada, saldırı sırasında kimsenin bulunmadığı belirtiliyor.
 
Poster savaşları
Komşu Lübnan’da yaşayan Esad yanlısı Suriyeliler, önceki gün güneydeki Nebatiye şehrinde Başbakan Tayyip Erdoğan, Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casım, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun posterlerini yaktılar. Suriye’de ise yine geniş katılımlı bir Esad’a destek mitingi düzenlendi. Şam’ın El Hicaz Meydanın’daki mitingde dev Esad posteri açılırken, kadın sayısının yüksek olması dikkat çekti

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türklere Almanya’da mangal yasağı
Berlin’de, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın karşısındaki Tiergarten Parkı’nda ...
Seyfülislam Kaddafi de yakalandı
Libya'da geçtiğimiz ay yakalanarak öldürülen Muammer Kaddafi'nin firari ...
İran nükleer faaliyetlerinde kararlı
İran, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) son karar tasarısına ...
 
Neo-Nazilerden 10 bin kişilik ölüm listesi
Almanya'da, dönerci cinayetlerinden sorumlu Neo-Nazi grubun, sanılandan ...
ABD Walt Street’ı kana buladı
“Wall Street’i İşgal” hareketini destekleyen on binlerce protestocu, eylemlerinin ...
ABD sesten 5 kat hızlı silah test etti
ABD ordusu, Pasifik Okyanusu üzerinde sesten 5 kat hızlı gidebilen yeni ...
 
İran'a yaptırımda Batı'nın gözü Türkiye'de
Batılı ülkeler nükleer programından vazgeçmeyen İran'a yeni yaptırımlar ...
Dönerci katilleri aynı yatakta
Almanya, 8 Türk ve 1 Yunan'ın kurban gittiği aşırı sağ terörü tartışmaya ...
İsrail İran'da sivil hedefleri de vuracak
ABD istihbarat kaynakları, İsrail'in İran'a olası saldırısında sadece ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva