HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2011 Pazar - 09:49

Mardin'de hain pusu: 3 şehit

Ömerli ilçesinde pusuya düşürülen 2 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit edildi.

 Mardin de hain pusu: 3 şehit

MARDİN - Bölgede operasyon başlatılırken, şehit askerlerin cenazeleri otopsi için Diyarbakır'a getirildiği belirtildi. Diyarbakır'da şehit askerler için uğurlama töreni yapılacağı öğrenildi.  Ayrıca Hakkâri' nin Şemdinli ilçesi Yeşilöz mahallesi bölgesinde geçtiğimiz cuma günü çıkan ve 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği çatışmada yaralanan 1 teğmen Ankara GATA Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Ömerli ilçesine bağlı İkipınar köyü Jandarma karakolunda görevli olan 2 Astsubay Başçavuş ve 1 uzman çavuş dün gece saat 23.40 sıralarında köyde davet edildikleri bir evden karakola dönerken, PKK' lıların kurduğu pusuya düştü. Çıkan çatışma sonucu, Gaziantep Nurdağı nüfusuna kayıtlı Astsubay Başçavuş Erhan Gül, Kırıkkale merkez nüfusuna kayıtlı Astsubay Başçavuş Sadık Güllü ve Gaziantep merkez nüfusuna kayıtlı uzman çavuş Ali Öztürk şehit oldu. Saldırıdan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şehit Astsubaylar ve uzman çavuşun cenazeleri otopsi için Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı. Şehit askerler için Diyarbakır'da bugün uğurlama töreni yapılacağı belirtildi.
 
15 GÜN SONRA EMEKLİ OLACAKTI
Mardin’in Ömerli İlçesi yakınlarında bölücü terör örgütünce pusuya düşürülerek şehit edilen 3 askerden Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadık Güllü’nün Kırıkkale’deki baba evine ateş düştü. 15 gün sonra emekliye ayrılacak olan evli ve 2 çocuk babası oğlunun şehit düştüğü haberini alan Ali Güllü, "Ben çocuklarımı tırnaklarımla kazıyarak okuttum. PKK’ya lanet olsun" diye haykırdı.
 
Kırıkkale Jandarma Komutanlığı’ndan askerler, Astsubay Kıdemli Başçavuş 39 yaşındaki Sadık Güllü’nün şehit düştüğü haberini, Bağlarbaşı Mahallesi 815’inci Sokak’ta tek katlı ahşap evde oturan babası Ali Güllü’ye iletti. İnşaatlarda kalıp işçisi olarak çalışan Ali Güllü, oğlunun şehit düştüğü söylenince bayıldı. Ali Güllü’ye ilk müdahaleyi, askerlerle gelen sağlık ekibi ambulansta yaptı, ardından Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırdı.
 
Hastanedeki tedavinin ardından evine getirilen şehit babası Ali Güllü’yü yakınları teselli etmeye çalışırken, eşi Zeynep Güllü de acı haberi Ankara’ya tayini çıkan diğer oğlu uzman çavuş Hanifi’nin yanındayken aldı. Hemen Kırıkkale’ye dönen Zeynep Güllü’yü de yakınları teselli etmekte zorlandı.
 
Güllü ailesinin evi, haberi alan yakınlarının akınına uğrarken oğullarının şehit düştüğü haberiyle yıkılan Zeynep ve Ali Güllü çifti, teröristlere lanet yağdırdı. İnşaatlarda çalışarak çocuklarını okuttuğunu söyleyen Ali Güllü, "Ben çocuklarımı tırnaklarımla kazıyarak çalışıp okuttum. Bu olay işte beni mahvetti. Ben çocuğumu bunun için mi büyüttüm? PKK’ya lanet olsun" diyerek sürekli gözyaşı döktü.
 
Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadık Güllü’nün, Çanakkale’de görev yaptığı ve Mardin çevresini iyi bildiği için bir hafta önce görevli gönderildiği, öğretmen olan eşi Hüsniye ile oğulları 18 yaşındaki Serhat Çağrı ve 14 yaşındaki Emre’nin de Çanakkale’de kaldıkları belirtildi.
 
Şehit Kıdemli Başçavuş Güllü’nün, biri Ankara’da diğeri Çanakkale’de uzman çavuş olan 2 erkek kardeşiyle, evli olan bir kız kardeşi bulunuyor.
 
TAYİNİ ÇIKMIŞTI BUGÜN DÖNECEKTİ
Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün (37) Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki baba evinde büyük acı yaşanıyor.
 
Acı haber, şehidin Nurdağı ilçesi Çakmak Köyündeki baba evine sabahın erken saatlerinde ulaştı. Askerler, eve bir ambulansla geldi. Evin önünde toplanan şehidin yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi Gül ailesine Kaymakam Abdulkadir Okay, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Osman Saygılı ve Sakçagözü Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Alpay Bozdemir verdi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.
 
Haberi alan baba Duran Gül, “Oğlum şehit olmuştur, vatan sağolsun” dedi. Şehit Astsubay'ın eşi Zeynep Gül, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehit Astsubay'ın amcasının oğlu Muhammet Gül de “Tayini çıkmıştı, bugün Gaziantep'e dönecekti. 5 yaşındaki kızını hastaneye götürecekti” dedi.
 
Tokat'a tayini çıkan Şehit Astsubay Gül'ün, bugün ilişik keserek Gaziantep'e dönmeyi planladığı öğrenildi.
 
Şehit Astsubay Erhan Gül'ün yarın düzenlenecek törenin ardından Nurdağı'nda toprağa verileceği bildirildi.
 
SON GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU
Mardin'in Ömerli ilçesinde teröristlerin kurduğu pusu sonucu şehit olan 2'si astsubay 1'i uzman çavuş 3 askerden, şehit uzman çavuş Ali Öztürk'ün Gaziantep'teki baba evine ateş düştü.
 
Ömerli ilçesine bağlı İkipınar köyündeki jandarma karakolunda görevli şehit askerlerden Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Aşağı Yeniyapan köyündeki baba evinde büyük yas var.
 
Acı haberi, köye gelen Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir subaydan aldığını belirten şehidin babası Muzaffer Öztürk, oğlunun şehit edilmesiyle ilgili, “Ne diyeyim vatan sağolsun. Başka diyecek bir şeyim yok” dedi.
 
Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanlığından köye getirilen büyük bir Türk bayrağı, köyün gençleri tarafından Şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün babasının evinin önüne asıldı.
 
3'ü kız 2'si erkek 5 kardeş oldukları ve ailenin ikinci çocuğu olduğu belirtilen şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün annesi Belkıs Öztürk ile kardeşleri, aldıkları acı haber üzerine sinir krizleri geçirdi. Kriz geçiren şehidin kız kardeşine, sağlık ekipleri ambulansta müdahalede bulundu.
 
İlk görev yeri olan Mardin'in Ömerli ilçesinde 4 yıldır görev yaptığı bildirilen şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün, tayininin Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanlığı emrine çıktığı ve bugün ilişkisini kestikten sonra, diğer Gaziantepli Şehit Astsubay Erhan Gül ile birlikte Gaziantep'e gelecekleri öğrenildi.
 
Gece, köyde bulunan köy korucularıyla birlikte vedalaşmaya gittikleri ve karakola dönüş yolunda, teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 2'si astsubay biri uzman 3 askerin, bu sabah erken saatlerde memleketlerine gitmek üzere ilçeden ayrılacakları beklenirken acı haberi gelen Şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün akrabaları köye gelmeye devam ediyor.
 
Şehit Uzman Çavuş Öztürk'ün cenazesinin, bugün ikindi namazının ardından köyde toprağa verileceği bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ersin 24 Temmuz 2011 Pazar 16:25

Yazıklar olsun,bit kadar İsrail kadar olmadık,onlar ortadoğuya kan kusturuyorlar biz ise Çanakkale savaşı yapan millet olarak içimizdeki hainleri temizleyemiyoruz.Demokrasi bize uygun bir sistem değil.:((((

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 24 Temmuz 2011 Pazar 13:42

ALLAH RAHMET EYLESİN YATTIKLARI YER NUR OLSUN. YAKINLARINA SABIRLAR VERSİN . BİZ BAŞBAKANIN AÇILIMINA FRANSIZ KALDIK. DURMAK YOK YOLA DEVAM BE USTA

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teröre karşı 15 bin özel harekatçı
Teröre mücadelede polisin daha etkin olmasını isteyen hükümetin özel harekatçı ...
Tanıtım toplantısını Çeşme'de yaptılar
Darüşşafaka Cemiyeti, Çeşme ilçesinde düzenlediği toplantıyla cemiyetin faaliyetlerini tanıttı.
Sağlığa siyaset bulaştı
Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, İl Sağlık Müdürü Mehmet ...
 
İzmir’in turizm potansiyelini anlatacaklar
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Kültür ve Turizm ...
Sakız Adası’na ‘sakız’ seferi
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan, İzmir Kalkınma Ajansı'nın ...
F tipinde şüpheli ölüm
8 aydır tutuklu bulunan öğrenci, lehine olan kamera kayıtları dosyaya ...
 
Denetim ordusu Ramazan'da göz açtırmayacak
İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayı’nda ...
Bu sıcakları bile arayacağız!
Ülke genelinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olan hava sıcaklığı ...
Bornova'da trajik kaza: 1 ölü
Bornova’da karşıdan karşıya geçmeye çalışana Sevim Genç, bir otomobilin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva