HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 18:16

Teröre karşı 15 bin özel harekatçı

Teröre mücadelede polisin daha etkin olmasını isteyen hükümetin özel harekatçı sayısını iki kat artıracağı öğrenildi. Sayıları yaklaşık 15 bine çıkacak özel harekatçılara ağır silahlar da verilecek.

Teröre karşı 15 bin özel harekatçı

İSTANBUL - Terörle mücadelede polisin daha aktif rol alacağı bir düzenleme için düğmeye basıldı.
 
Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, düzenlemenin ayrıntıları da ortaya çıkamaya başladı.
 
Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna yönelik PKK saldırısı sonrasında, bölgede jandarma ve özel kuvvetlere bağlı askerlerin yanısıra, helikopterlerle bölgeye indirilen Ankara Gölbaşı’daki Özel Harekat Dairesi’nde görevli timlerin “ortak operasyonel çalışması”ndan sonuç elde edilmesi, 1 teröristin ölü ele geçirilmesi, 2’sinin de teslim olması terörle mücadelede polisin daha etkin olarak kullanılması kararını pekiştirdi.
 
İki hafta önce TSK ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özal Harekat Dairesi yetkilileri arasında yoğun görüşmeler başladı. Bu sırada Diyarbakır Silvan’da meydana gelen, 13 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olay, iki kurum arasındaki görüşmelerin hızlanmasına neden oldu.
 
Alınan bilgilere göre, yeniden aktif hale getirilmesi benimsenen özel harekatçıların sayısı 15 bine çıkartılacak. Halen 57 kentte konuşlu bulunan ve sadece polis sorumluluk bölgesindeki olaylara müdahale eden özel harekatçıların 6 bin 600 olan sayısının, yeni düzenlenecek kurslarla 15 bine kadar yükseltileceği belirtildi.
 
Bu amaçla, arka arkaya temel eğitim kursları açılacak. Gelecek hafta tamamlanacak 40. dönem temel özel harekat eğitim kursundan mezun olacak 300 dolayındaki yeni özel harekatçılar hemen bölgeye gönderilecek. Bundan sonra açılacak yeni kurslardaki kursiyer sayısı ikiye katlanacak. Yeni açılacak kurslar çerçevesinde 600-700 arası kursiyer Ankara’ya çağrılacak ve temel eğitimlere başlanacak.
 
Özel harekat kadrolarının artırılmasında uygulamaya konulacak başka bir yöntemin ise eski özel harekatçıların yeniden kadroya alınmasının olacağı öğrenildi. Daha önce özel harekat kadrosunda görev yapan ancak gerek kadro fazlalığı nedeniyle, gerekse kendi isteğiyle özel harekattan ayrılan ancak fiziki koşulları uyan eski personelin yeniden özel harekata alınacağı, böylece, özellikle büyük şehirler ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu’da kadroların güçlendirileceği kaydedildi.
 
Yapısal değişim kapsamında, hassas bölgelerde, arazide etkin görev yapacak ve nokta operasyonlarda da hizmet verecek olan özel harekatçı polislerin, yeniden ağır silahlarla takviye edileceği de öğrenildi. Halen hükümetin, özel harekat birimlerinden gelen tüm teçhizat taleplerini yerine getirdiği, yeni yapılanma uyarınca bu birimlere 28 Şubat sürecinde TSK’ya devredilen ağır silahların iade edileceğinin planlandığı kaydedildi. Bu çerçevede, obüsler, havanlar ve yüksek etkili roketler gibi ağır silahların özel harekatın kullanımına verilebileceği öğrenildi.
 
Yeni yapılanma kapsamında özel harekat polislerinin araziye çıkması kesinleşti. Asker birlikte yürütülecek operasyonlarda emir komutanın kimde olacağı, görevlendirmenin nasıl yapılacağı, arazi bölüşümlerinin nasıl olacağı gibi konulara açıklık getirilmeye çalışıldığı kaydedildi.
 
5442 sayılı İller İdaresi Yasası çerçevesinde, valilerin operasyonlarda görevlendirilecek personel konusundaki yetkilerini tam olarak kullanmaları yönünde merkezden talimatlandırılacakları belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 24 Temmuz 2011 Pazar 22:47

TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLER NEDEN HALA ÇOK BASİT BİR GERÇEĞİ GÖRMÜYORLAR: SİVRİSİNEKLERİ ÖLDÜRMEYE UĞRAŞMAK YERİNE NEDEN BATAKLIĞI KURUTMUYORUZ?KUZEY IRAK BİZİM MİSAKI MİLLİ SINIRIMIZ İÇİNDEDİR.NEDEN KUZEY IRAK'A ASKERİMİZİ SOKUP,KANDİLİ İŞGAL ETMİYORUZ? TÜM HAİNLERİ İNLERİNDE YOK ETMENİN ÖNÜNDEKİ ENGEL ABD MİDİR ? AHI GİTMİŞ VAHI KALMIŞ ABD'NİN TÜRK ORDUSUNU DURDURACAK MECALİ YOKTUR.BUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ ABD TARAFINDAN PLANLANIP ÜLKEMİZDE SAHNEYE KONAN VE AMACI ORDUMUZU ÇÖKERTMEK OLAN TERTİP VE PLANLARDIR.ABD BÜYÜK ŞAŞA İLE GİRDİĞİ AFGANİSTAN'DA BİLE ŞALVARLI SARIKLI TALİBAN MİLİTANLARI KARŞISINDA ŞAŞKINA DÖNMÜŞ,ELİNDEKİ HER TÜRLÜ TEKNOLOJİ VE HAVA DESTEĞİNE,AKILLI FÜZELERİNE VS RAĞMEN, BAŞKENT KABİL'İN 1 METRE BİLE DIŞINA ÇIKAMAZ DURUMA DÜŞMÜŞTÜR. BU HALDEKİ ABD VE ONUN SİLAHLANDIRDIĞI ÇAPULCU PEŞMERGE SÜRÜLERİ TÜRK ORDUSUNUN BÖYLE BİR HAREKATINA KARŞI DURAMAYACAK DURUMDADIRLAR.TÜRKİYE'NİN BU HAREKETİ ELBETTEKİ MEŞRU MÜDAFA HAKKININ KULLANIMIDIR.BU BASİT ÇÖZÜM YERİNE NEDEN HALA BİZİM ANALARIMIZ AĞLIYOR? ASKERİN SÖYLEMİ: "BENİM ANAM AĞLAYACAĞINA ONUN ANASI AĞLASIN" DEĞİLMİDİR?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanıtım toplantısını Çeşme'de yaptılar
Darüşşafaka Cemiyeti, Çeşme ilçesinde düzenlediği toplantıyla cemiyetin faaliyetlerini tanıttı.
Sağlığa siyaset bulaştı
Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, İl Sağlık Müdürü Mehmet ...
İzmir’in turizm potansiyelini anlatacaklar
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Kültür ve Turizm ...
 
Sakız Adası’na ‘sakız’ seferi
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan, İzmir Kalkınma Ajansı'nın ...
F tipinde şüpheli ölüm
8 aydır tutuklu bulunan öğrenci, lehine olan kamera kayıtları dosyaya ...
Denetim ordusu Ramazan'da göz açtırmayacak
İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayı’nda ...
 
Bu sıcakları bile arayacağız!
Ülke genelinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olan hava sıcaklığı ...
Bornova'da trajik kaza: 1 ölü
Bornova’da karşıdan karşıya geçmeye çalışana Sevim Genç, bir otomobilin ...
SES: 1 pratisyen 300 hastaya bakıyor
SES İzmir Şubesi, Urla Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısı ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva