HABERLER>GÜNCEL
16 Haziran 2023 Cuma - 22:03

'Dünyanın ilk üçünde turizmde Türkiye olacak'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019 yılında 51,5 milyon ziyaretçiden 39 milyar dolar gelir elde edildiğini hatırlattı. 2022 yılında ziyaretçi sayısını 51,5 milyon olarak yakaladıklarını, elde edilen gelirin arttığını ifade eden Bakan Ersoy yeni hedefi açıkladı: Dünyanın ilk üçünde turizmde Türkiye olacak

 Dünyanın ilk üçünde turizmde Türkiye olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye Yüzyılı'nda hedeflerimiz çok büyük. 60 milyon ziyaretçi, 56 milyar dolar gelir diyoruz. 2028 yılında ise 90 milyon ziyaretçi, 100 milyar dolar gelir diyoruz. Dünyanın ilk üçünde turizmde Türkiye olacak diyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi sonrası ilk resmi ziyaretini memleketi Antalya´ya yaptı. Yeni kabinede ikinci defa bakanlık görevi verilen Ersoy, AK Parti Antalya İl Başkanlığı´nda vatandaşlarla bir araya geldi. Ersoy´a AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, İbrahim Ethem Taş da eşlik etti. Bakan Ersoy, burada yaptığı konuşmada 2023 yılının en önemli seçiminin Türkiye´de olduğunu belirtti. Seçmenin 5 yıl daha Recep Tayyip Erdoğan´a cumhurbaşkanlığı görevini verdiğini de ifade eden Ersoy, ikinci defa Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi.

 

 

'5 YIL ZORLU GEÇTİ'

Geçmiş dönemine ilişkin de konuşan Bakan Ersoy, 5 yılın zorlu geçtiğini anlattı. Dünyada yüzyılda bir olacak felaketleri 5 yılda yaşadıklarını belirten Ersoy, "Bizim sektör açısından oldukça zorlu bir 5 yıl oldu. Bu 5 yıllık dönemde yüzyılda bir gelecek felaketler bir anda geldi. Koronavirüs, orman yangınları, Rusya- Ukrayna savaşı, deprem ve seçimin getirdiği zorluklar. Tüm bu süreci çok sıkıntılı olmasına rağmen başarılı şekilde yürüttük. Dünyaya örnek ilkleri yaparak bu süreçten yükselerek çıktık" dedi.

TURİZMDE YENİ HEDEFİ AÇIKLADI
Turizm sektörünün rekorlar yılı olarak kabul edilen 2019 yılına ilişkin de konuşan Bakan Ersoy, 2019 yılında 51,5 milyon ziyaretçiden 39 milyar dolar gelir elde edildiğini hatırlattı. 2022 yılında ziyaretçi sayısını 51,5 milyon olarak yakaladıklarını, elde edilen gelirin arttığını ifade eden Bakan Ersoy yeni hedefi açıklayarak şöyle konuştu:

"2019 yılında dünyada 6´ncı, 2022´de ise dünya üçüncüsü olduk. 3 sıra birden atlayarak sektörde başarı elde ettik. Türkiye Yüzyılı'nda hedeflerimiz çok büyük. 60 milyon ziyaretçi, 56 milyar dolar gelir diyoruz. 2028 yılında ise 90 milyon ziyaretçi, 100 milyar dolar gelir diyoruz. Dünyanın ilk üçünde turizmde Türkiye olacak diyoruz. Bunu derken de mazeretlere sığınmayacağız. Engeller, zorluklar çıkacak ama biz güçleneceğiz. Daha çok çalışacağız. Mazeret ve engeli bahane olarak görmeden el birliğiyle aşacağız. Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşacağız."

Ersoy, Antalya´nın her türlü sorununu Meclis'te çözüme kavuşturmak için milletvekilleriyle el birliği içinde çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

 
Aydın Büyükşehir'den dolu dolu yaz kursları
 
Oyun oynarken yılanın ısırdığı Umut, hastaneye kaldırıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şerafettin Zeyrek 16 Haziran 2023 Cuma 22:29

ufak at da civcivler yesin sayın bakanım. Ben 1970 lerden beri bu öyküleri dinliyorum. Bunları ilkokul öğrencilerine anlat lütfen....

Yorumu oyla      3      4  
16 Haziran 2023 Cuma 22:09

o sayıyı bir detaylandırmak lazım. Hangi ülkelerden gelinmiş? Malum paramız çöp oldu. Bir de şu Dünya'nın ilk 3'ü olucaz falan hikayelerini bırakın. Turizm gelirinde bu asla mümkün değil..

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Onur Yürüyüşü'ne veto!
İzmir Valiliği, gelecek hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanan LGBTİ+ ...
WhatsApp'tan bir yeni özellik daha
WhatsApp'ta güncellemelerin ardı arkası eksilmiyor. Meta, WhatsApp üzerinde ...
Mardin'de 300 dönüm ekili buğday yandı
Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Tosunlu Mahallesi´nde ekili ...
 
Tramvayla kamyon çarpıştı: 5 yaralı
Zeytinburnu'nda tramvayla kamyonun çarpışması sonucu 5 kişi hafif yaralandı
Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de Girit Adası açıklarında saat 18.28'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Otomobil, kamyona arkadan çarptı: 2 yaralı
Batman'da otomobilin buğday yüklü kamyona arkadan çarptığı kazada sürücüler yaralandı
 
Sahte yaş tespit raporuyla ilgili 4 gözaltı
Türkiye'yi sarsan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında flaş bir ...
Üniversite kontenjanları netleşti
Yaklaşık 3,5 milyon aday yarın üniversite sınavına giriyor. Bu yılki kontenjanlar ...
Otomobil çaldığı iddia edildi... 14 yaşındaki çocuk yakalandı!
İzmir'in Foça ilçesinde bir evden hırsızlık yaptığı ve otomobil çaldığı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva