HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2011 Çarşamba - 11:09

'AKP bugüne kadar İzmir'e ne yaptı onu anlatsın'

CHP Adayı Leven Eyipişiren “AKP ne yapacığını değil bugüne kadar İzmir’e ne yaptı onu açıklasın” dedi.

 AKP bugüne kadar İzmir e ne yaptı onu anlatsın

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Levent Eyipişiren 9 yıllık mevcut AKP iktidarının İzmir'e üvey evlat muamelesi yaptığını belirterek "Bugüne kadar İzmir'in gelişimi için yapılacak her türlü yatırıma balta vuran AKP iktidarı bugün İzmir için birçok vaatte bulunuyor. Bol kepçeden atarak oy avcılığı yapmaya gerek yok. 9 yıllık iktidar döneminde İstanbul ve Ankara'da ne gibi yatırımlar yaptınız? İzmir'de ne gibi yatırımlar yaptınız? yurttaşlara birde onu anlatın. Demokrasi kenti İzmir AKP'nin yaptığı oy avcılığına sandıkta en güzel cevabı verecektir" dedi.

Seçim çalışmasında bulunduğu Çiğli'de yurttaşlar ile bir araya gelen CHP'nin makina mühendisi ve enerji uzmanı milletvekili adayı Levent Eyipişiren ülkenin yaşadığı büyük çöküşün bir tek CHP iktidarının projeleri ile çözüme kavuşacağını belirterek "Bir yanda taraf olmayanı bertaraf ederim diyebilecek kadar korku imparatorluğu kurmaya çalışan ve tüccar düşüncesi ile ülkeyi yöneten bir AKP var, diğer tarafta ise AKP'nin ülkede yarattığı büyük çöküşü düzeltip halkın rahat nefes alması için projeler üreten CHP var. Seçimlerinden dolayı her defasında İzmir halkını cezalandıran AKP iktidarı 9 yıldır yapamadığını şimdi mi yapacak? Daha düne kadar İzmir halkına gavur diyen zihniyetin bugün ürettiği projeler oy avcılığından ve göz boyamadan başka nedir? İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmete soktuğu hızlı tren hattının önüne her türlü engeli koyan AKP hükümeti ne hikmetse bugün bu projeye sahip çıkmaya çalışıyor. Bu projenin tüm bütçesi İzmir Büyükşehir Belediyesi kasasından çıkmasına rağmen nedir AKP'nin ithal İzmir vekil adayı Binali Yıldırım'ın bugünkü bu hızlı tren sevdası? İstanbul ve Ankara'da hükümetin yaptığı yatırımlar nedir ve aynı AKP'li hükümetin İzmir'e yaptığı yatırımlar nedir? Birde halka gerçekleri anlatsınlar, göz boyamaktan başka birşey yapmıyorlar. AKP "iki bakanı İzmir'den aday gösterdik İzmir'e yatırım yağacak" diyor bizde diyoruz ki "zaten İzmir'de iki bakanınız vardı o bakanlarınız varken yapmadığınızı şimdi mi yapacaksanız?" İzmir halkı seçimlerde demokratik hakkı olarak dilediği partiye oy veriyor. CHP'nin oyununun yüksek çıkması İzmir'e yatırım yapılmayacak anlamına mı geliyor? Yoksa hükümet sadece AKP'lilere hizmet ederim mi diyor? Bugüne kadar İzmir'e yapılmayan ve yapılması engellenen yatırımların sonucu İzmir halkının AKP'ye yeterince destek vermemesimidir? Yoksa demokratik hak olarak sandığa giden ve oy kullanan İzmirli yurttaşların CHP'yi İzmir'de 1. parti seçmesi sonucu olarak yatırım yapılmaması İzmir halkına bir ceza ve uyarı mı? Seçim arifesinde nedir AKP'nin İzmir sevdası? Unutulmasın ki oy kullanmak vatandaşların demokratik hakkıdır. Hiçbir yurttaşda demokratik seçimlerinden dolayı cezalandırılamaz. Hükümetler halka eşit hizmet vermek zorundadır. Maalesef AKP iktidarı yandaşını ödüllendirirken yandaş olmayanı cezalandıran bir zihniyetle ülke yönetmektedir. Artık bu zihniyete son vermenin zamanı gelmiştir" dedi.
 
Dokunulmazlık kalksın milletvekiline yargı yolu açılsın
Milletvekilliği başvurusu dosyasında tüm CHP'li adayların "milletvekili olursam dokunulmazlığım kaldırılsın" diye imzalı başvuru yaptığını belirten Eyipişiren "Milletvekilleri üzerindeki dokunulmazlık kaldırılırsa mecliste AKP'li milletvekillerin çoğu yargılanacak. Unutulmasın ki trafik polisini aracını durdurdu diye sürgün yapmak isteyen de AKP'li, ükenin fabrikalarını ve mal varlıklarını eşe dosta peşkeş çekende bir AKP'li, dokunulmazlık zırhı altında halkını tanımayan da bir AKP'li. Dokunulmazlık kalksın ki milletvekiline yargı yolu açılsın bakalım o zamanda ülkeyi bu kadar sorumsuzca yönetebilecekler mi? Yandaşlarına destek sağlayabileceklermi?" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
petro 8 Haziran 2011 Çarşamba 15:18

sen oy ver neler yapcak seyret

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'DP tarımı kalkındıracak tek partidir'
Demokrat Parti 1. Bölge Milletvekilleri seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Yüksel: Gültepe'ye bırakın Konak'ı bulamazlar
AKP’li Binali Yıldırım’ın 1996 yılında yayınlanan bir habere atıfta bulunarak, ...
Mumcu: Halkın rahat bir nefes alması için çalışıyorum
TBMM Başkan Vekili, CHP Birinci Bölge 1. sıra Milletvekili adayı Ş.Güldal ...
 
Şahin 'Hilal şeker'le ağızları tatlandırdı
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Selahattin Şahin, seçim çalışmalarında ...
Susam: AKP projelerle gündem değiştiriyor
CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, AKP’nin ...
Günay'dan Bornova'ya kültür merkezi sözü
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bornova’ya Kültür Merkezi sözü ...
 
'Ben de birçok şey biliyorum ama...'
Başbakan Erdoğan 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sıkıntılı süreci ...
Şengül: İzmirliler'in doğru seçim yapacağından eminim
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, 12 Haziran'da ...
Demirel: Erdoğan’a verecek hesabım yok
Süleyman Demirel, seçimlerle ilgili hiçbir siyasi partinin kimi milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva