HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 11:29

'Bu projelerle yeni bir vizyon kazanacağız'

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hazırlanan 41 Sosyal Projenin, kente yeni bir vizyon kazandıracağını söyledi. Proje paketinde yer alan birbirinden ilginç çalışmalar ise dikkat çekti.

 Bu projelerle yeni bir vizyon kazanacağız

Egedesonsöz -Yerel seçimler öncesi sosyal proje atağına kalkan Karşıyaka Belediyesi’nde, hazırlanan projeler göz doldurdu. Sanattan sağlığa, toplumun her kesimini yakından ilgilendiren projeler için yakın zamanda start vereceklerini belirten başkan Durak, 41 projenin bir kısmının 1 yıl içinde bir kısmının da 3 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

Çalışmaların tamamlanması ile birlikte, projelerin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Belediye tarafından yürütülen çalışmalarda sağlığa verilen önem dikkat çekti. Öne çıkan projeler arasında, il dışından kente gelen hasta yakınlarına konaklama imkanı, engelli vatandaşlar için özel donanımlı taksi hizmetleri, Çocuk Sağlık Merkezi ve ilaç alacak parası bulunmayanlar için halk eczanesi tasarılarının yer alması heyecan yarattı. Ayrıca uygulamaya konulacak Karşıyaka Kart Projesi ile de ihtiyaç sahibi vatandaşların, belirli merkezlerden indirimli alışveriş yapması sağlanacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Farklı bir anlayış ile sosyal projelerde atağa geçmek istiyoruz. Hazırlıkları tamamladık, altyapıyı oluşturup yaşama geçireceğiz. Karşıyaka’da yaşayanlar, modern bir kentte oturmanın güzelliklerini tadacak. Karşıyaka Belediyesi, ihtiyacı olan herkesin yanında olacak. Sorunlarını azaltacak, sıkıntılarına çareler arayacak. Bu projeleri görev sürem içinde mutlaka hayata geçireceğim” dedi.

İşte heyecan yaratan 41 proje
1.     HASTA AİLE EVLERİ
İzmir’e sağlık sorunları için gelip, konaklama sıkıntısı çeken, tedavi süresi uzun sürecek hasta veya hasta yakınlarına ücretsiz hizmet verecek. İlk etapta iki daire tam donanımlı olarak hazırlanacak. Talepler değerlendirilip uygulama yönlendirilecek.
 
2.     MİSAFİR ÖĞRENCİ EVLERİ
Özellikle üniversite öğrencilerinin öğrenim süreleri içerisinde, kayıt dönemlerinde yada sınav dönemleri için geldikleri kentimizde kalacak yer sıkıntısı çekmemeleri için hizmet verecek. Geçici konaklamak isteyen öğrenciler ücretsiz yararlanabilecek.
 
3.     TAZİYE – BAYRAM EVLERİ
Anadolu geleneklerimizde yer alan taziye ziyaretleri özellikle kırsal kesimde yaşayan geniş ailelerde sıkıntı yaşatmaktadır. Açılacak taziye evi, faydalanmak isteyen ailelere hizmet verecek. Bu evler aynı zamanda dini bayramlarda ailelerin bayramlaşma merkezi olarak da kullanılacak. (Geçtiğimiz dönemde Karşıyaka Belediyesi tarafından üç adet benzeri taziye evi açıldı, ayrışmada Bayraklı Belediyesi sınırlarında kaldı. )
 
4.     YALNIZ YAŞAYAN AİLELERİN YANLARINA GENÇLERİ YERLEŞTİRME
Karşıyaka’da yalnız yaşayan ve ev durumu uygun yaşlılarla irtibata geçilerek evlerinde kendilerine can yoldaşı ve destek olabilecek, öğrenci ağırlayabilecek (kalabilecek) kişiler belirlenecek. Bu şartlarda kalmak isteyen öğrenciler ile görüşülüp yaşlı kişilerle bir araya gelmeleri sağlanacak. Bu projenin hayata geçirilmesi ile maddi sıkıntı çeken öğrencilere ücretsiz ev ortamı sağlanacak. Yalnız yaşayan yaşlılarımıza da bu sayede gençler destek olmuş olacak.
 
5.     AİLE DANIŞMA MERKEZİ
(Aile eğitimi ve çocuk eğitimi verilmesi) Sağlıklı aile yapısını geliştirme, yeni yuva kuracakları bilgilendirme, sıkıntılar yaşayan ailelere psikolojik veya hukuksal destekler sağlama amaçlı hizmet verecek.. Merkez bünyesinde uzman eğitmenlerce sağlıklı çocuk bakımı gibi kurslar da düzenlenecek.
 
6.      ENGELLİLERE TAKSİ HİZMETİ
Hem engeli nedeni ile hem de ekonomik nedenlerle taksilerden yararlanamayan engelli vatandaşlarımıza özel donanımlı taksiler sağlanacak. Özel telefon numarası ile çağrılıp hizmet verecek.
 
7.     ENGELLİ SANAT MERKEZİ
Engellileri evlerinden çıkararak sosyal ortama sokmak için yeni bir merkez kazandırılacak. Engellilerin engel durumlarına göre farklı sanatsal aktiviteler gerçekleştirilecek.
 
8.     ENGELLİ KAFE AÇILMASI
Engellilerin çalışacağı, engellilerin ağırlanacağı bir kafeterya hizmete açılacak. Benzer durumda olan ailelerin ve engellilerin buluşup paylaşım içerisinde olmaları sağlanacak. Mavişehir’deki Tay Park’ta benzeri çalışmalar sürdürülmektedir.
 
9.     ÇOCUKLARA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
Çocuklukta kazanılacak eğitim ile yaşam boyu sağlıklı dişler hedeflenmektedir. Uzmanlarımız çocuklara diş sağlığını anlatacak, diş sağlığının önemini vurgulayacak, uygulamalı örnekler sunacak. Diş sağlığında koruyucu hekimliğin geliştirilip çocuk ve gençlere yönelik eğitimler verilmesi sağlanacak.
 
10.ÇOCUK SANAT MERKEZİ
Sanatsal faaliyetler çocukluk yaşlarında başlatılmalıdır. Çocuklarımızın yaşlarına uygun etkinlikler içerisinde olmalarını sağlamak için hazırlanacak çocuk sanat merkezi, onların yeteneklerinin ortaya çıkmasına ön ayak olacak.
 
11.YAŞAM KENTİ KARŞIYAKA
Eğitim, spor, sağlık kenti Karşıyaka için yapılan çalışmalara hız verilecek. Daha çok kişinin spor yapması, sosyal aktivitelere katılması, yaşamın içinde yer alması için her dönem farklı aktiviteler gerçekleştirilecek.
 
12.ÇOCUK SAĞLIK MERKEZİ
Çocuklar için koruyucu sağlık hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Başta çocuk ruh sağlığı olmak üzere her türlü sağlık sorunlarına uzmanlarca koruyucu ve eğitici hizmet verilecek.
 
13.GÖRME ENGELLİLER İÇİN GAZETE, KİTAP OKUMA MAKİNESİ
Görme engellilerin günlük gazeteleri takip edebilmelerini amaçlayan kitap okuma makinesi ilk olarak Osman Bey Parkı’nda Belediyemize ait kafe önünde hizmete girecek.
 
14.GENÇLERİN KAMP YAPMASI
Gençlerimizin kendi aralarında kaynaşmalarını, birlik ve beraberliklerinin pekişmesini sağlamaya yönelik gençlik kampları kurulacak. İlk olarak Yamanlar Dağı’nda inşaatı süren Yamanlar Gençlik Mesire yerinde hizmete girecek.
 
15.GIDA BANKASI KARTI
İhtiyaç sahibi kişilere yeni bir hizmet olarak hazırlanmaktadır. Projede geçim zorluğu çeken kişilere özel banka kartı gibi kart dağıtılacak. Bu kart bazı marketlerde ücretsiz kullanılabilecek, bazı marketlerde de özel indirimlerle kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir.
 
16.ENGELLİ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ
Engelliler evinden alınarak yarım gün veya tam gün aktivitelere katılacak, akşam evine bırakılacak. Uygulama ile engelli ailelerin de biraz rahatlaması sağlanacak. Anne-babalara farklı konularındaki sorunlarını gidermede, günlük diğer ihtiyaçları karşılamada ve sosyal hayatlarında zaman sağlayacak.
 
17.KENT KONSEYİ’NİN MAHALLELERDE KOMİTELERİNİN OLUŞTURULMASI
Karşıyaka Kent Konseyi, bünyesinde kuruluşunu tamamladığı 5 meclisten sonra daha çok Karşıyakalıyı bünyesinde topluyor. Halkın her sıkıntısında ortak kararlar alabilmek için mahalle komiteleri oluşturulup o mahallede yapılması gerekenler müşterek belirlenecek. Daha çok kişi Karşıyaka’nın geleceği için gönüllü hizmet üretecek, karar aşamasında katkı sağlayacak.
 
18.KADIN DANIŞMA MERKEZLERİ
Belediye bünyesinde Kadın Danışma Merkezi sayısı altıya çıkarılmıştır. Bu merkezlerimiz kadınlarımızın danışma ve dayanışma merkezleri olarak daha aktif hale getirilecek. Üye sayısı bine çıkarılarak kadınlarımızla ortak etkinlikler gerçekleştirilecek.
 
 
19.ANADOLU ARASTASI (81 İL DERNEĞİ)
Anadolu’nun tüm renkleri, tüm kültürleri tek çatı altında bir araya gelecek. Kapalı alan içerisinde her il için ayrı bir tanıtım yeri olacak, hemşehri dernekleri ile işbirliği içerisinde hizmetler üretilecek. İllerin özgün ürünleri, gelenekleri bir arada tanıtılacak.
 
20.SAĞLIK MERKEZİ (KORUYUCU )
Sağlık hizmetleri verilecek bir merkez olacak. İhtiyaç sahiplerine film çekimleri yapılacak. Hastalıkların önlenmesi için koruyucu hizmetler verilecek.
 
21.HALK ECZANESİ AÇILMASI
İlaç alamayan fakir ailelere yönelik hazırlanan Halk Eczaneleri’nde ücretsiz ilaç temini gerçekleştirilecek. Özellikle yoksul ailelerin yaşadığı bölgelerde hizmet verecek. 
 
22.  7/24 CENAZE SERVİSİ VE DİN GÖREVLİSİ
Başımıza geldiğinde büyük sıkıntılar çektiğimiz ölüm olaylarında Karşıyaka Belediyesi, vatandaşın yanında yer alacak. 24 saat görev yapacak. Bir doktor ile bir din görevlisi cenaze evine giderek gerekli işlemleri yapacak, imam dini vazifesini yerine getirecek, görevli doktor ise hem ölen kişinin yakınlarına yardımcı olacak, hem de ölüm raporunu düzenleyecek.
 
23.KARŞIYAKA’DA YAŞANAN ÖLÜM OLAYLARINDA ŞEHİR DIŞINDAN GELEN YAKINLARINA KONAKLAMA EVLERİ.
Bu tür sıkıntıların yaşandığı günlerde evinde yakınlarını ağırlayacak, yatıracak yeri olmayanlar bu misafirhanelerden yararlanabilecek. Konaklama evleri ücretsiz hizmet verecek.
 
24.KARŞIYAKA KART
Karşıyaka’da yaşayanların alacakları kentli kartı ile birçok alışveriş merkezinde özel indirimler sağlanacak. Uygulama ile Karşıyaka’da yaşayanların alışverişlerini yine Karşıyaka’da yaparak kendi esnafına katkı sağlaması gerçekleştirilecek. 
 
25.KARİYER OKULU AÇILMASI
 Belediyemiz hobi kurslarından sonra meslek kursları da düzenlemektedir. Bu kurslarımızı bir adım daha yukarı çıkararak özel kariyer kursları, farklı iş kollarına yönlendirme ve iş bulmada yol göstermesi için bir rehber olacak. Kariyer Okulunu bitiren bir öğrencinin iş bulabilmesi için deneyim kazanması gerekmektedir. Bu amaçla kariyer okulu işe başlamada farklı deneyimler kazanılmasına, bilgi birikimi sağlanmasına katkı koyacak.
 
26.ÇAMAŞIR EVİ + DUŞ YERLERİ
Fakir ve yaşlı ailelerin yardımına koşacak olan Belediyemiz, Girne’de yıkılan lunapark alanında çamaşır evi yapacak. Bina içinde ayrıca duş yerleri de olacak. Kullanmak isteyenlere ücretsiz hizmet verecek. Geçtiğimiz dönem hizmete sokulan 2 adet çamaşır evi Bayraklı Belediyesi sınırlarında kaldı. Karşıyaka sınırlarında yenisi yapılacak.
 
27.ÇALGI ALETLERİ MERKEZİ
Örnekköy’de projesini hazırladığımız merkezde her türlü çalgı aleti satışı ile yöresel çalgı aletlerini yapanlar ve tamiri için yerler olacak. Sanata meraklı olanlar buradan kolaylıkla yararlanabilecek.
 
28.KÜLTÜR EVLERİ KURULMASI
Kültürel etkinlikleri halkın ayağına götürebilmek için küçük kültür evleri açılacak. Burada mahalle halkının bir araya gelmesi, farklı etkinliklerde görev alması sağlanacak.
 
29.Her ay bir etkinlik. Aşure Günü Şenliği , Hıdırellez, Ramazan Ayı Şenlikleri, vb etkinlikler gerçekleştirilecek.
 
30.GÖNÜLLÜLER İŞBİRLİĞİYLE ÖĞRENCİLERE BURS VERİLMESİ. Belediye yoksul öğrencileri belirleyecek, ailelerini takibe alacak. Yardımsever aileleri bulup burs almaları sağlanacak.
 
31.ÇOCUKLARA YÖNELİK “ÇORBANIZ BİZDEN”
Gecekondu bölgelerindeki ilköğretim okullarına sabah erken giden çocuklara seyyar araçla sıcak çorba dağıtımı başlatılacak. Öğrencilerin derslere keyifle girmesi için çorba ikram edilecek.
 
32.EMEKLİLER İÇİN “OLGUNLAR KULÜBÜ”
60 yaş üstü kişiler için Bilge Çınarlar Kulübü açan belediyemiz, daha alt yaş gruptaki emekliler için de Olgunlar Kulübü açacak. Emekli olup kahvehanelerde zaman geçirmek istemeyenleri buluşturup sosyal ve sanatsal aktiviteler gerçekleştirilecek.
 
33.CUMHURİYET DEĞERLERİNİN ANLATILACAĞI “MASAL OKULU” PROJESİ
Drama şeklinde hazırlanacak bir programla çocuklara masallar anlatılacak. Anlatılan kahramanların kimliklerine bürünecek eğitmenler, ana okulu ve kreşleri ziyaret edip masal saati uygulaması başlatacak.
 
34.SOKAK ŞENLİKLERİ
Her mahalle ile ilgili farklı aktiviteler yapılması ve mahallelerin etkinliklerin içine dâhil edebilmesi sağlanacak. Mahalle halkının tanışması, kaynaşması, aidiyet duygusu kazanmaları sağlanacak.
 
35.  Caz , Kukla, vb farklı şenlikler organize edilecek.
 
36.ANAOKULLARINA SABAH KAHVALTI VERİLMESİ
Devlet okullarındaki anaokullarına dönüşümlü olarak kahvaltı ikramı yapılacak. Yarının geleceği olan miniklerimizin sağlıklı beslenmeleri için öncelik az gelişmiş semtlerdeki okullar olacak.
 
37.“YARIM ELMA “ EVDE BAKIM HİZMETİ
Emeklisi yoğun olan ilçemizde yalnız yaşayıp ev işlerinde zorlanan yaşlılarımız ve engellilerimize yönelik “Yarım Elma” kampanyası başlatılacak. Özel bir ekip yardıma ihtiyacı olan evleri ziyaret edip başta ev temizliği yapacak, dışarıdan alınacak ihtiyaçların sağlanması, sağlık sıkıntısı yaşayanların hastaneye ulaştırılması vb hizmetler verilecek.
 
38.Cam İşleme – Bebek Yapımı gibi turistlerin de ilgisini çekecek, işsizlere gelir sağlayacak farklı uğraşılar için mekanlar kazandırılacak, başta ev hanımları olmak üzere herkesin katılımı özendirilecek. Yapılan ürünlerin satışı da sağlanarak katılımcılara maddi destek sağlanacak.
 
39.ÖDÜLLÜ BALIK TUTMA YARIŞI
Deniz kenti Karşıyaka’nın denizle daha çok buluşması sağlanacak. Gerekirse kiralık sandallar ile açılarak yılın belli günlerinde oltayla balık tutma yarışmaları gerçekleştirilecek.
 
40.HOBİ BAHÇELERİ, KOŞU YOLLARI, BİSİKLET GÖSTERİ MERKEZİ, MOTOSİKLET GÖSTERİLERİ
Farklı beklentileri olanlara, hobileri olanlara yeni mekanlar kazandırılacak. Hobi bahçeleri çok talep edilen bir uğraş. Parklar Müdürlüğümüz yer konusunda çalışmalarını sürdürüyor, kısa sürede hizmete açmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde bisiklet, motosiklet gösteri merkezleri de Karşıyaka’ya farklılık kazandıracak.
 
41.MOBİL MÜZE KURULMASI
Hazırlanacak bir müze otobüs, başta okullara olmak üzere semtleri dolaşacak. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyaka 1-2 6 Ağustos 2011 Cumartesi 11:40

cevat durak bunları yapsın ben de karşıyakaya taşınacağım :)

Yorumu oyla      13      6  
karşıyakalıyız 5 Ağustos 2011 Cuma 13:59

evet güzel projeler ama birde gelecegimize yatırım yapalım karşıyakanın en az 50 senelik pojeler olması lazm ama hep aynı makyaj bunlar stad yok piknik alanı yok insanların dogayla başbaşa kalacagı yer yok bir kac tane küçük yer var ama bakımsızlıktan bitmişş

Yorumu oyla      13      6  
28 Temmuz 2011 Perşembe 10:31

Kamil bey katlı otopark istemeyin .betonlardan kurtulalım.Yeraltı otoparkları yapsınlar.

Yorumu oyla      15      6  
ahmet k 27 Temmuz 2011 Çarşamba 23:04

Kamil Bey'e: camiye, simit sarayına veya tiyatroya girebilirsiniz. çarşının ortasına kulübe dikecek halleri yok ya.

Yorumu oyla      14      8  
HAYAL KIRIKLIĞI 27 Temmuz 2011 Çarşamba 19:28

SEN İLK ÖNCE ÇIKARDIĞIN 300 İŞÇİNİN VEBALİNE TEMİZLEYİP HELLALLİK AL BİRDE SOSYAL DEMOKRAT PARTİ OLACAKSIN.. ONDAN SONRA AĞLAMA EDEBİYATINI BIRAK ESKİŞEHİRE BAK HİZMETLER HEP BOSTANLI ŞEMİKLERE GİDİYOR ACABA NEDEN BAHÇELİEVLER ALAYBEY HİZMET FAKİRİ DERE KENARI ANADOLU CADDESİNE OTOPARK ALANI YAPTIN BOŞ....BAHÇELİEVLERDE SOKAKLARA TAŞ DÖŞE ŞEMİKLER BOSTANLIYA NEDEN HEP HİZMET GELİYOR... ALAYBEY ÇARŞI YAPTIN HİÇ BİR KİMSE BEĞENMEDİ HİÇ O ÇARŞIYA O TAŞ GİDERMİ? KALDIRIMLARA ARAÇLAR PARKEDİYOR....KISACASI HİZMET HİÇ YOK AĞLAMA EDEBİYAT BOL BOL VAR YAZIK KARŞIYAKA CHP NASIL %70 OY ALYOR BİLMİYORUM BAK YENİ BELEDİYE BAYRAKLI SENDEN DAHA AZİMLE DAHA ŞEVKLE ÇALIŞIP ÇİÇEK BÖCEK DEĞİL HİZMET İÇİN SENDEN AZİMLİ HEYACANLI KUSURA BAŞKAN SENDE HEYACAN YOK.. HİZMET YOK..

Yorumu oyla      16      6  
Kamil 27 Temmuz 2011 Çarşamba 19:05

Bu kadar ıvır zıvır sonraki işler. İlk önce ; 1. Katlı otoparklar 2. Çarşı ile vapur iskelesi arasında alt geçit 3. Çarşının değişik noktalarına umumi wc. yapılması çok faydalı olacaktır.

Yorumu oyla      21      8  
Deniz 27 Temmuz 2011 Çarşamba 16:22

Allah askına sekiz yıldır neredesiniz sayın durak şimdimi aklınıza geldi sosyal projeler.göz boyamaktan başka bişey değil kabul edin sizin ısınız imar,arsa,kat karşılığı bırakın bu isleri kendinizi emekliliğe hazırlayın sizin miladınız sayın baykalla beraber doldu saygılar..

Yorumu oyla      28      10  
hikaye 27 Temmuz 2011 Çarşamba 16:16

sayın cevat durak 2004teki seçim broşürlerinde karşıyakaya bir stadyum ve 5 yıldızlı otelde yaptıracaktı. 7 yıl geçti ne stat var ne de 5 yıldızlı otel. karşıyakayı köye çevirdi bütün yollar delik deşik. o ancak restorant işletsin. bunlarında hiç birini yapmayacak. bunlar kurultay olmadığı için genel başkanın gözünü boyamaya yönelik saçma sapan vaatler. zaten cevat tekrar aday gösterilirse chp'liler bile oy vermeyecek. bu 41 projede oğlunun şirketi çalışacak mı? sayın yaldız araştırmacı gazeteciliğinize güveniyor insanlar. bi araştırın bakalım cevat durağın oğlu kim? kimlerle iş yapıyor? mal varlığı ne kadar? 30 yaşında bile değil ama karşıyakanın en büyük müteahhitleri arasında. nasıl oldu bu bi bakın lütfen. 41 proje de 2011 seçimlerinde 41 söze atıftan ibarettir. cevat durak hiçbirşey yapamaz. cevat durak önce oğlu ve damadının mal varlığını açıklasın. inşallah aday gösterilmezsin cevat durak. yoksa karşıyakaya yazık olur.

Yorumu oyla      28      9  
Emre A 27 Temmuz 2011 Çarşamba 15:44

Yazık gerçekten yazık..41 tane proje saçması bence. Karşıyakanın sorunlarına çözüm yine yok. Otopark YOK . İç mahallelere düzgün yol YOK . imar için gerekli düzenleme YOK. yağmur yağdığında sel olmasın diye altyapı YOK. bu barındırma evleri meseleside biraz ilginç geldi, hangi evler kullanılacak acaba başkanın ortaklarının yaptıklarımı?.... 41 tane YOK proje. gerçekten şaka gibi bir belediye. herkeze sabırlar.

Yorumu oyla      27      9  
ahmet k 27 Temmuz 2011 Çarşamba 13:54

karşıyaka kayseri değil. caz da olacak elbette. balık yarışması da.

Yorumu oyla      29      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mağdur kadına panik kolyesi verilecek
Kemalpaşa Belediyesi, sosyal belediyecilik adına başlattığı uygulamalara bir yenisini daha ekledi.
Kutsal mekanlara Belediye eli değiyor
Bornova Belediyesi tarafından ilçede bulunan cami, cem evi ve kiliselerde ...
Konak’ta bu Ramazan nostalji keyfi var
Konak Belediyesi eski Ramazanları günümüze taşıyarak ağustos ayı boyunca ...
 
Aliağa ve Foça dereleri ıslah ediliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 16.3 kilometrelik ıslah çalışması ...
Bornova ile Bar kardeş şehir gibi
''Kardeş Şehir'' olma yolunda girişimlerde bulunan İzmir'in Bornova ile ...
Dünya gençleri Konak'ta
Dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu olarak bilinen AIESEC’in İzmir ...
 
'Termal, golf ve futbol turizmi istiyoruz'
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ''Ilıca bölgesinde termal turizm ...
Durak'tan Karşıyaka'ya 41 yeni proje
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, sosyal projelerin ağırlıkta olduğu ...
Ramazan hazırlıkları tamam
Ramazan’ın yaklaşması ile birlikte ilçe belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva