HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2023 Çarşamba - 13:19

'21 yılda sözü sohbeti dinlenen bir ülke olduk'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dünya siyasetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında sözü sohbeti dikkate alınan 2'nci bir siyasi figür olmadığını belirterek, "Bu lider sayesinde 21 yıldan beri izlediğimiz politikalarla sözü sohbeti dinlenen bir ülke olduk, söylediklerimiz kaale alınır hale geldi" dedi.

 21 yılda sözü sohbeti dinlenen bir ülke olduk

AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayları, Dulkadiroğlu Belediyesi'nin Heyecan Bahçesi'nde düzenlediği sahur programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerle sohbet edip soruları yanıtlayan adaylardan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti'de siyasete başladığını ve 21 yıldan beri siyaset yaptığını söyledi. AK Parti'nin çok önemli siyasi bir enstrüman ve sadece kendisi için siyaset üreten bir parti olmadığını ifade eden Kirişci, şunları söyledi:

"AK Parti; Türkiye için siyaset üreten, hatta biraz daha sınırların dışına çıkıp bölge için siyaset üreten, biraz daha ileri götürüp küresel anlamda siyaset üreten, üretme kabiliyeti olan ve bunu da bu zamana kadar göstermiş olan bir siyasi harekettir. Bu siyasi harekette Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği son derece önemli. Şöyle bir dünyaya baktığınızda bir zamanlar Avrupa'da Merkel Hanım vardı şansölye. Şimdi onun da siyasetten ayrılmasıyla birlikte Avrupa başta olmak üzere dünya siyasetinde, bunun içine Amerika'yı da dahil edebilirsiniz, sözü sohbeti dinlenen, dikkate alınan, önemsenen bir 2'nci siyasi figür yoktur. Şimdi böyle bir liderin partimizin başında olması, madem ki ülkemiz siyaseti için, ülkemizin bulunduğu coğrafya için ve uluslararası camia için bir fırsatsa, bu fırsatı şu anda 6 Şubat depremiyle birlikte 14 milyon nüfus, 10 bin kilometrekarelik coğrafyada etkisini göstermiş bu depremin bir an önce izlerinin silinmesi ve hızla yeniden ayağa kalkmak için mutlaka değerlendirmemiz gerekir. Bu, önemli bir fırsattır, önemli bir araçtır. Bunu kime söylerseniz söyleyin. Hatırlayın, pandemi döneminde Amerika'nın New York şehrinde pandemide hayatını kaybedenleri ceset torbalarında günlerce tuttular ve TIR'ların içerisinde beklettiler. Bir defin işlemini dahi gerçekleştiremediler. Ama bu ülke hamdolsun pandemide sahip olduğumuz sağlıkla ilgili insan kaynakları, hastaneler ve diğer potansiyelimizi hemen hızlıca harekete geçirdik. O güne kadar, 'Bu hastanelere ne gerek var, bir ucundan bir ucuna saatler sürüyor gitmek' denilen hastaneler, bize adeta ilaç gibi geldi, bizi dünya liginde önemli bir yere oturttu. Yine bu lider sayesinde 21 yıldan beri izlediğimiz politikalarla sözü sohbeti dinlenen bir ülke olduk, söylediklerimiz kaale alınır hale geldi."

'AK PARTİ ÇIKARLAR SİYASETİNDE YOKTUR'
İki dönem AK Parti'den Adana milletvekilliği yaptığını ve 11 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine Tarım ve Orman Bakanlığı görevinin tevdi edildiğini belirten Bakan Vahit Kirişci, şöyle devam etti:

"Biz de ben yoktur, biz de biz vardır. AK Parti'yi büyüten de budur. AK Parti, ilkeler siyasetini yapar, değerler siyasetini yapar, AK Parti çıkarlar siyasetinde yoktur. AK Parti'yi büyük kılan da budur. Bu 8 milletvekili adayı olarak Kahramanmaraş'a hizmet etmek bizim en büyük idealimizdir ve bu çerçevede de depremin izlerini ortadan kaldırmak başta olmak üzere bu şehri tanınamaz, herkesin imreneceği, Türkiye'de bir marka şehir yapmak hepimizin ortak çalışmasının merkezinde yer alacaktır." (DHA)

 
Başkan Sandal’dan AK Partili Kaya'ya ‘Türkülü’ gönderme
 
AK Partili Sürekli: 20 yılda güzel İzmir’e sayısız eser kazandırdık
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
X-man 19 Nisan 2023 Çarşamba 14:52

Hangi konuda ne yapmamak gerekir hususunda dünyaya örnek olduk.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyasetinin bayramlaşma programı belli oldu!
İzmir'de AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin Ramazan Bayramı için bayramlaşma ...
CHP İzmir'in 1'inci sıra adayı Taşkın'dan '15 Mayıs' mesajı: İzmir iktidar kenti olacak!
CHP Konak Seçim Merkezi’nin açılışında konuşan CHP İzmir Milletvekili ...
'Teröristle arasına mesafe koymayanlara milletimiz prim vermeyecektir'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Teröristle, terör örgütüyle arasına ...
 
Takvim açıklandı... MHP mitinglere başlıyor!
MHP, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için mitinglere başlıyor. MHP'li Semih ...
İnce: İkinci tura ben kalmak istiyorum
Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi ...
Bakan Varank, Kızılay başkanını hedef aldı!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı canlı yayında yaptığı ...
 
'Deniz Gezmiş bugün olsaydı Erdoğan'a oy verirdi'
Cumhur İttifakı ortaklarından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal "Deniz Gezmiş'ler ...
'Sandık yolsuzluğu yapan siyasi partinin adı CHP’dir'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahçelievler Kuleli Sosyal Tesisi'nde ...
Kira artışlarına sert tepki: Bu ahlaki, insani değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva