HABERLER>EKONOMİ
21 Nisan 2012 Cumartesi - 11:48

Yüksek Cari Açıklara Ayakdaş Ayakkabı'dan "teşviksiz" savaş

Ayakdaş Ayakkabı, sektörünün en büyük "İhracat Seferberliği"ni başlatarak, ayakkabı sektörünün dünya ticaretinden aldığı payı arttırmak için atılıma kalktı.

Yüksek Cari Açıklara Ayakdaş Ayakkabı dan  teşviksiz  savaş

İZMİR - Hükümetin, "Yüzyılın Teşvik Harekatı" ile, yüksek cari açıklar için başlattığı savaşa hiç destek almadan destek oluyor. Bu amaçla, "yüzde 100 yerli tasarım" ve "yüzde 100 yerli malzeme" ile atağa kalkan İzmir’li imalatçı Ayakdaş Ayakkabı, İstanbul Ayakkabı Fuarı'nın en iddialı ürünlerini sergiliyor.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ayakkabı grubu Meclis Üyesi Ahmet Ayakdaş, "30 yıllık bilgi birikimimizi ve deneyimimizi işimize tam konsantre olarak bu fuara verdik" dedi ve ekledi;
"Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanlarımızla birlikte tüm dünyayı dolaştım. Gezdiğim yerlerdeki gördüklerimi, tasarım ekibimizle sentezleyip bomba gibi 2012-2013 kış sezonunu oluşturduk. Çocuk, bayan ve erkek ayakkabı imalatıyla geniş yelpazemize, binlerce renk ve model tasarımlarıyla, bayilerden tam puan aldığımız kış kolleksiyonumuzu hazırladık. 6 ay boyunca bu kolleksiyona çalıştık. 2012-2013 kışı bayan çizme ve ayakkabıları beyazlarla, kırmızılarla renklenecek. Ürünlerimiz tasarımıyla, malzemesiyle yüzde 100 yerli. Çeşidimiz çok, üretimimiz güçlü."

Dünya ayakkabı pazarının 97.7 milyar dolar gibi muazzam bir büyüklüğe sahip olduğuna işaret eden Ayakdaş, Türkiye’nin bu büyük pazardan yalnızca yüzde 0.4 pay alabildiğine dikkat çekti. Buna karşılık, dünya ayakkabı ticaretinden Çin'in yüzde 32.6, İtalya'nın yüzde 12, Hong Kong'un yüzde 6.6, Vietnam'ın yüzde 5.3, Almanya'nın yüzde 4.3 ve Belçika'nın da yüzde 4.1 pay aldığına işaret eden Ayakdaş, sektörün öncelikle bu hedefe kilitlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu amaçla, Türkiye'nin öncelikle sektörde ihracata ağırlık vererek dünya ticaretinden aldığı payı yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Ayakdaş, "Türkiye’de yılda 212 milyon çift ayakkabı üretiliyor. 190 milyon çifti Türkiye’de tüketiliyor. Bu 4.2 milyar dolarlık bir ticaret hacmi anlamına geliyor. Türkiye’deki üretimin yüzde 26’sı ihraç ediliyor" dedi.

Türkiye'nin ayakkabı tüketiminde ithalatın payının ise yüzde 18 gibi oldukça yüksek düzeyde olduğunu ifade eden Ahmet Ayakdaş, "Marka olup ihracatımızı daha da daha da daha da güçlendirmeliyiz. Bu nedenle, sorunlara 'taraflı' değil, 'etraflı' bakalım. Biz ayakkabıcı olarak her türlü birlikteliğe, projeye açığız" diye ekledi.

Ayakdaş Ayakkabı olarak, büyük bir ihracat atağına kalkarak, hükümetin cari açıkla mücadelesine büyük bir destek vereceklerini vurgulayan Ayakdaş, "Sayın başbakanımızın açıkladığı teşvikler orta ve uzun vadede çok güzel sonuçlar verecektir; buna gönülden inanıyor ve güveniyorum. Biz de, kısa sürede ihracatımızı katlayarak, hükümetimizin bu çabalarına elimizden gelen tüm desteği vereceğiz" dedi. Bu hedefe ulaşmak içinse 30 ülkeyi kapsayan geniş bir uluslararası ağ oluşturduklarını vurgulayan Ahmet Ayakdaş, "Yurtdışı bayilerimizin katılacağı bu fuarda, yüzde 100 yerli markamızla, ihracatımıza yeni pazarlar ilave edeceğiz.
Ayakdaş Ayakkabı, 30 yıldır yüzde 100 yerli üretim ve yüzde 100 Türk markasıyla Türkiye pazarının lideri olmayı sürdürüyor. Son 5 yıl içinde genişleyen üretimiyle ürünlerini yurtdışına ihraç ederek dünya pazarında Türk markasıyla önemli bir başarı elde ediyor. İhracat ve iç pazar başarı grafiğini sürekli arttıran Ayakdaş, Çin'e rağmen, Türk markasını koruyarak ve yüzde 100 yerli üretime devam ederek ilkleri gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO'dan bir destinasyon iki ülke
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım AŞ (CVB) ...
Ege Palas artık Zorlu Ailesi'nin değil
Kasım 2010'da satılan fakat açılan iptal davasıyla devri gerçekleştirilemeyen ...
Geri dönüş için gözler meclis başkanında
İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, üyeliği düşürülen Fatih Dalan'la ilgili ...
 
Müjde: Benzine 12 kuruş indirim geldi
Benzin litre fiyatına 12 kuruş indirim yapıldı.
Dünyanın para babaları İzmir’de toplanacak!
İzmir dünyanın en prestijli toplantılarından birisi için gün sayıyor. ...
10 fırından 7'si taşınacak
Bina altında bulunan fırınlar yapılacak mevzuat değişikliği ile yıl sonuna ...
 
Memuru üzecek haber: Enflasyon ayarlı zam teklifi
Memura enflasyon hedefini aşmayacak bir zam teklifi sunmaya hazırlanan ...
Öztürk: Petkim enerji adası olsun
Türkiye'nin kimya ve petrokimya sektörlerinde dünya devleriyle yarışabilmesini ...
Türkiye'de 40 yıl yetecek 'kaya gazı' var
Türkiye Petrol Jeologları Derneği Başkanı Bahtiyar, Türkiye’nin kaya gazı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva