HABERLER>EKONOMİ
20 Nisan 2012 Cuma - 16:47

Dünyanın para babaları İzmir’de toplanacak!

İzmir dünyanın en prestijli toplantılarından birisi için gün sayıyor. Roma, Kopenhag, Prag ve Varşova'nın da talip olduğu fakat alamadığı havacılık toplantısı kente büyük hareketlilik getirecek.

Dünyanın para babaları İzmir’de toplanacak!

Erkan İYİGÜNGÖR/EGEDSONSÖZ - 20-23 Mayıs 2012 tarihinde İzmir'de düzenlenecek dünyanın en büyük havacılık konferansı olarak bilinen "2012 Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı" için geri sayım başladı.
Swiss Otel’de düzenlenecek toplantı için şimdiden 300 işadamı kayıt yaptırdı. Ortalama bin kalburüstü iş adamının geleceği, dünyanın en prestijli toplantılarından biri için özel uçaklarıyla kente gelecek ‘patronlar’ hem Adnan Menderes Havalimanı trafiğini hem de İzmir’i hareketlendirecek. Özellikle yeni teşvik paketinde avantajlı konumda yüksek katma değer yaratan havacılık sektörünün de  de yükselmesi sağlanacak...
 
Konferansın organizasyon komitesini, ESBAŞ'ın da üyesi olduğu Amerikan merkezli Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği (GOCA) ile Avrupa merkezli Havacılık, Savunma, Güvenlik Endüstrisi Derneği (ADS) oluştururken, etkinliği düzenlemenin büyük önem taşıdığını belirten ESBAŞ Pazarlama ve Tanıtım Grup Başkanı Ertuğrul Işıksoy, toplantının sadece İzmir’e değil Türkiye’ye de büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Işıksoy, "Bu İzmir için büyük bir başarı. ESBAŞ Uzay Kümelenme ve Havacılık Müsteşarlığı'nın önemli katkısıyla büyük bir organizasyon olacak" diye konuştu.
 
Boeing, Lockheed, General Electric, General Dynamics, United Technologies, Sikorsky, Bombardier gibi dünya havacılık devlerinin yönetiminde bulunduğu komite, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) tam desteği ve ESBAŞ'ın girişimleri sonucu İzmir'de yapılacak toplantı İZKA ev sahipliğinde yapılacak.
 
İZMİR’İ TÜM DÜNYA TANIYACAK
Havacılık sektörünün geleceğinin şekillendiği "Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı"na, dünyadaki havacılık sektörü firmalarının üst düzey yöneticilerinden oluşan yaklaşık bin kişilik bir katılım bekleniyor. Dünya devi firmaların İzmir'i görmesini ve yatırım yapmasını sağlayacak olan bu konferans sayesinde İzmir, tüm dünyaya tanıtılmış olacak.
2004 yılında Sintra/Portekiz, 2006 yılında Atina/Yunanistan, 2008 yılında Sevilla/İspanya ve 2010 yılında da Budapeşte/Macaristan'da düzenlenen konferansın 2012 yılında İzmir'de düzenlenecek olması kentte heyecan yaratmaya devam ediyor.
 
ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERDEN KONFERANS
20-23 Mayıs günlerindeki toplantılarda önemli isimlerin katılacağı paneller, konferanslar düzenlenecek. Küresel işbirliği, hızlı gelecek, teknoloji transferi, endüstriyel teknoloji programları kurulması, savunma sistemleri, Uluslararası İşletmecilik Şeffaflık, Savunma ve Havacılık Piyasası Geleceği gibi konularda dünyanın dört bir yanından gelecek konuşmacılar bilgilerini aktaracak.
 
İZMİR VE ÇEVRESİNE DOLAR YAĞACAK
Toplantıya katılacak katılımcıların eşleri de unutulmadı. 2 gün boyunca eşler için de alternatifli İzmir turları düzenlenecek. İzmir’de Konak, İnciraltı, Saat Kulesi, Agora, Arkeoloji Müzesi, Körfez, Efes, Kuşadası. Şirince, Çeşme gezilecek. Esnaf da bu yoğunluktan faydalanacak. 
KONFERANSI KİMLER ORGANİZE EDİYOR?
Organizasyon komitesini ESBAŞ'ın da üyesi olduğu Amerikan merkezli GOCA- Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği, Avrupa merkezli ADS- Havacılık, Savunma, Güvenlik Endüstrisi Derneği ile DKF Alman Endüstriyel Offset Uygulamaları Derneği oluşturuyor.
 
OFF-SET NEDİR?
ÜLKEDEN büyük miktarda diviz çıkışı gerektiren savunma sanayi yatırımlarında, işi alan ülke ya da firmanın bu iş karşılığında taraflarca anlaşılan bir oranda döviz geri girişi sağlayacak şekilde belli miktarda mal alımı veya başka ülkelere ihracat garantisi vermek gibi yükümlülükler kabul etmesi anlamına geliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 fırından 7'si taşınacak
Bina altında bulunan fırınlar yapılacak mevzuat değişikliği ile yıl sonuna ...
Memuru üzecek haber: Enflasyon ayarlı zam teklifi
Memura enflasyon hedefini aşmayacak bir zam teklifi sunmaya hazırlanan ...
Öztürk: Petkim enerji adası olsun
Türkiye'nin kimya ve petrokimya sektörlerinde dünya devleriyle yarışabilmesini ...
 
Türkiye'de 40 yıl yetecek 'kaya gazı' var
Türkiye Petrol Jeologları Derneği Başkanı Bahtiyar, Türkiye’nin kaya gazı ...
Akarlı: “Türkiye’nin sıfır büyümesi gerekli”
Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) konuğu olan dünyanın en büyük ...
Konfeksiyoncu kadın çalışana teşvik istiyor
Birlik Başkanı Kızılgüneşler, "Sektörde çalışanların yüzde 70'i kadın. ...
 
2-B Meclis'ten 'yüzde 70'le geçti!
2-B yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Tasarıya ...
Zeytin dünyasının kalbi İzmir'de atıyor
İZFAŞ tarafından organize edilen OLIVTECH 2012–2. Zeytin, Zeytinyağı ve ...
Optimum ünlü Astroloğu İzmirliler ile buluşturuyor
Ünlü Astrolog Filiz Özkol, 20 Nisan Cuma günü 16:00-20:00 saatleri arasında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva