HABERLER>EKONOMİ
21 Nisan 2012 Cumartesi - 09:34

Geri dönüş için gözler meclis başkanında

İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, üyeliği düşürülen Fatih Dalan'la ilgili olarak, "Kendisinin Nisan ayı meclis toplantısına çağrılması ile ilgili dilekçesi var. Durum değerlendirmesi yapacağım. Kararı en kısa sürede vereceğim" dedi.

Geri dönüş için gözler meclis başkanında

İZMİR - Firmasında temsil ve ilzam yetkisinin süresi dolduğu gerekçesiyle Mart ayında İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve İTO Yönetim Kurulu Üyeliği düşürülen Fatih Dalan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan aldığı yazıyı gerekçe göstererek odaya yeniden dönmeye hazırlanırken, İTO Meclis Başkanlığı'na da dilekçe verdi. 

Dalan, İTO Meclis Başkanlığı'na da 25 Nisan'da yapılacak Nisan ayı meclis toplantısının gündeminin gönderilmesi için başvuru yaparken, gözler İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz'ın vereceği karara çevrildi.

"SUÇ UNSURU"
İTO Meclis Başkanlığı'na "25 Nisan tarihli meclis toplantısının gündemini gönderin" şeklinde bir başvuruda bulunduğunu belirten Dalan, İTO Genel Sekreterliği'ne ise 24 Nisan'daki oda yönetim kuruluna katılmak için yazı yazdığını söyledi.

Dalan, "Meclis başkanlığından görüş gelse de gelmese de meclise katılacağım. Bakanlık en üst makamdır. İTO da Bakanlığa tabii bir kurum. Verdiği görüş değil, karardır. İTO yönetimi zaten Bakanlığın 2011'de verdiği bir görüşe aykırı davrandı. Ciddi bir suç unsuru var" diye konuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ise, Fatih Dalan'ın 25 Nisan tarihinde yapılacak olan İTO Nisan ayı meclis toplantısına katılıp katılmaması ile ilgili olarak bir inceleme yaptığını belirtti. Özpoyraz, Dalan'ın oda meclis toplantısına katılıp katılmayacağı yönünde en kısa sürede karar alacağını söyledi. Dalan'ın İTO Meclis Başkanlığı'na yazılı olarak müracaat ettiğini dile getiren Özpoyraz, "Kendisinin Nisan ayı meclis toplantısına çağrılması ile ilgili dilekçesi var. Bir durum değerlendirmesi yapacağım. Şu an mevcut gelişmeleri inceliyorum. Kararı en kısa sürede vereceğim" dedi.

Odanın işlemini dayandırdığı madde
İzmir Ticaret Odası yönetiminin Fatih Dalan'la ilgili yaptığı işlemi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Organ Seçimleri Yönetmeliği'nin tüzel kişilerin oda organlarında temsili ile ilgili esasları düzenleyen 42. maddesinin "g" fıkrasına dayandırdığı belirtildi.
Bu madde şöyle... "Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcisi, temsil yetkisini kaybettiği takdirde, temsilcinin, seçilmiş olduğu yönetim kurulu başkan ve üyeliği, disiplin kurulu üyeliği, genel kurul delegeliği ile temsil edilen tüzel kişinin meclis üyeliği son bulur. Ancak, tüzel kişilik meslek komitesi üyeliğini, en az yedi meslek grubu kurulamayan borsalarda ise meclis üyeliğini muhafaza eder. Bu şekilde boşalan delege ve üyeliklerin yerine geri kalan süreyi tamamlamak üzere yedek delege ve üyeler çağrılır. Ancak, meslek komitesi ile en az yedi meslek grubu kurulamayan borsalarda meclis üyeliğini muhafaza eden tüzel kişiler bir ay içinde kendilerini temsil edecek gerçek kişinin ismini oda veya borsaya bildirir. Bu süre içinde bu belgenin ibraz edilmemesi durumunda, diğer yedek üyeler sırası ile meslek komitesi veya meclis asil üyeliğine çağrılır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müjde: Benzine 12 kuruş indirim geldi
Benzin litre fiyatına 12 kuruş indirim yapıldı.
Dünyanın para babaları İzmir’de toplanacak!
İzmir dünyanın en prestijli toplantılarından birisi için gün sayıyor. ...
10 fırından 7'si taşınacak
Bina altında bulunan fırınlar yapılacak mevzuat değişikliği ile yıl sonuna ...
 
Memuru üzecek haber: Enflasyon ayarlı zam teklifi
Memura enflasyon hedefini aşmayacak bir zam teklifi sunmaya hazırlanan ...
Öztürk: Petkim enerji adası olsun
Türkiye'nin kimya ve petrokimya sektörlerinde dünya devleriyle yarışabilmesini ...
Türkiye'de 40 yıl yetecek 'kaya gazı' var
Türkiye Petrol Jeologları Derneği Başkanı Bahtiyar, Türkiye’nin kaya gazı ...
 
Akarlı: “Türkiye’nin sıfır büyümesi gerekli”
Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) konuğu olan dünyanın en büyük ...
Konfeksiyoncu kadın çalışana teşvik istiyor
Birlik Başkanı Kızılgüneşler, "Sektörde çalışanların yüzde 70'i kadın. ...
2-B Meclis'ten 'yüzde 70'le geçti!
2-B yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Tasarıya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva