HABERLER>EKONOMİ
21 Nisan 2012 Cumartesi - 10:45

Ege Palas artık Zorlu Ailesi'nin değil

Kasım 2010'da satılan fakat açılan iptal davasıyla devri gerçekleştirilemeyen otelin satış işlemi tamamlandı. İhaleyi alan Açılım İnşaat otelin diğer bölümlerini de satın alarak, Ege Palas'ı bünyesine alacak.

Ege Palas artık Zorlu Ailesi nin değil

ERKAN İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ - Mazhar Zorlu Holding Ortaklarından Nafiz Zorlu yaptığı açıklamada, Ege Palas Oteli'nin artık Ankara merkezli Açılım İnşaat'a geçtiğini söyledi. Zorlu ayrıca ağabeyi Kemal Zorlu'ya da serzenişte bulundu. Nafiz Zorlu, "Ağabeyim yüzünden 30 milyon TL'lik malım satıldı" dedi. 

Kardeş kavgası mahkemelik... Haber için tıklayınız...

Ege Plast tarafından açılan iptal davasının geçtiğimiz Ağustos ayında geri çekilmesinin ardından Ege Palas Oteli'nin tapusu Açılım İnşaat'a geçti. Otelin bazı bölümlerinin de Nafiz Zorlu tarafından Açılım İnşaat'a devredilmesi ile birlikte otelin tamamı Açılım İnşaat'a geçecek. Ayrıca yapılan anlaşma gereği otelin Genel Müdürü Sevda Zorlu da dahil otelin yeni döneminde de görev yapmaya devam edecek.

BORÇ BİZİM DEĞİL
Kasım 2010 tarihinde Ege Plast'ın borçları nedeniyle icradan satışı yapılan otelleri için daha sonra Kemal Zorlu'nun yöneticisi olduğu Ege Plast şirketi tarafından iptal davası açıldığını ve geçen yıl Ağustos ayında iptal davasını geri çektiklerini belirten Zorlu, "Tapuda otelin ayrı bölümleri vardı ve Açılım inşaat otelin bu bölümlerini almamıştı. Otel icradan alındığı zaman iptal davası açılmıştı. Bu davanın üç tarafı var. Bunlardan birisi Ege Plast, Alsancak Turizm A.Ş. diğeri de oteli icradan satın alan Açılım İnşaat. Otel Ege Plast’ın zamanında ödeyemediği banka borçlarından dolayı satıldı. Buna istinaden ipotekleri vardı. Yani otelin satışı bizden kaynaklanan bir kötü gidiştan ya da herhangi bir borç ödeyememeden dolayı değildi. Bizim buradaki konumumuz kefil olmaktır" ifadesini kullandı.

Zorlu, Açılım İnşaat'ın aldığı oteli 2011’de tescil ettirdiğini söyleyerek, " Ama açılan dava nedeniyle oteli alanlar içeri giremediler. Biz her zaman Açılım’la temas halindeyiz. Aramızda iyi bir ilişki var. Otelin kalan bölümleri için de anlaşma yapıldı. Tabii otelin diğer yerlerinin ipoteklerinin kaldırılması gerekiyordu. Bu konuda anlaşıldı. Fiili olarak o işlem bitmedi. Otelin kalan bölümlerine devralmak için ipotekleri kaldırmak lazımdı. Bu söz konusu olduğu bankalara bu ödendiği zaman serbest kalacak. Açılım inşaatla bu anlaşmayı yaptık. Bu hafta devretme gibi bir durum var. Prensip olarak Ege Palas’ın diğer kısımları da anlaşmalı olarak devredilmiş olacak. Otel bu haftadan itibaren resmen mülkiyetine geçecek. Toplantı salonları, balo salonları ve pasaj kısmı da Açılım İnşaat’ın olacak" diye konuştu.

ABİMİN YÜZÜNDEN 30 MİLYON TL KAYBETTİM
Otelin çok iyi bir konumda olduğunu hiç bir borcu olmamasına rağmen icradan düşük bedelle satılmasının kendisini çok üzdüğünü ifade eden Zorlu, manevi yönden de kendisini etkilediğini kaydetti. Borç ödeme konusunda titiz bir insan olduğunu açıklayan Zorlu, "Bankalar bize karşı çok anlayışlı ve sabırlı davrandı. Ben bugüne kadar abimin yönetimindeki şirketlerin borçları için 30 milyon TL'lik malım satıldı. Hala kalan bütün mal varlığımı üzerinde ipotekler devam ediyor. Ege Plast ve Ege Yıldız çok değerli kuruluşlar. Protokol öncesine döneme dönmeyi ve mal varlığını müşterek kabul edip müşterek yönetmeyi abime önerdim. Ancak önerim kabul edilmedi. Bugün Basmane Çukuru için çok ciddi teklifler geldiğini duyuyorum. Defalarca aramama rağmen abim ile görüşemiyoruz. Bundan sonra işi profesyonelce götürmeye kararlıyım. Açılım İnşaat'ın sahipleri iyi insanlar. Oteldeki personelimizin hiç bir hakkı kayba uğramadı. Alan şirket varlıklı ve işleri iyi. Oteli çok iyi yöneteceğine inanıyorum. İcradan yapılan satışla çok kötü şartlar oluşabilirdi. Tek tesellim bu" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hulusi Hacıyatmaz 22 Nisan 2012 Pazar 09:27

Bu otelin yıkım kararı var. Yıkım kararı olan bir otele nasıl müşteri çıkar, anlamıyorum. Beldiyelerimiz garibanın evini yıkarken bu ucube yapıyı neden yıkmazlar onu da anlamıyorum.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geri dönüş için gözler meclis başkanında
İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, üyeliği düşürülen Fatih Dalan'la ilgili ...
Müjde: Benzine 12 kuruş indirim geldi
Benzin litre fiyatına 12 kuruş indirim yapıldı.
Dünyanın para babaları İzmir’de toplanacak!
İzmir dünyanın en prestijli toplantılarından birisi için gün sayıyor. ...
 
10 fırından 7'si taşınacak
Bina altında bulunan fırınlar yapılacak mevzuat değişikliği ile yıl sonuna ...
Memuru üzecek haber: Enflasyon ayarlı zam teklifi
Memura enflasyon hedefini aşmayacak bir zam teklifi sunmaya hazırlanan ...
Öztürk: Petkim enerji adası olsun
Türkiye'nin kimya ve petrokimya sektörlerinde dünya devleriyle yarışabilmesini ...
 
Türkiye'de 40 yıl yetecek 'kaya gazı' var
Türkiye Petrol Jeologları Derneği Başkanı Bahtiyar, Türkiye’nin kaya gazı ...
Akarlı: “Türkiye’nin sıfır büyümesi gerekli”
Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) konuğu olan dünyanın en büyük ...
Konfeksiyoncu kadın çalışana teşvik istiyor
Birlik Başkanı Kızılgüneşler, "Sektörde çalışanların yüzde 70'i kadın. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva