HABERLER>EGE
27 Ağustos 2014 Çarşamba - 19:23

Ünlü oyuncu Güney'e dernek kapattıran arkeolog!

Oyuncu Salih Güney, geçen yıl kazı çalışmalarına destek vermek için kurdukları Myndos Kentini Koruma ve Tanıtma Derneği'ni, kazı başkanına kızarak feshettiklerini açıkladı. Güney, 'Tarihte ilk dernek kapattıran kazı başkanı' olarak anılacağını ileri sürdüğü Myndos Antik Kenti kazılarına başkanlık yapan Prof. Dr. Mustafa Şahin'i uluslararası sponsorlara yüz çevirmek ve kazılarda yol kat edememekle suçladı. Prof. Dr. Şahin ise hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Ünlü oyuncu Güney e dernek kapattıran arkeolog!

MUĞLA - İki yıl önce Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne yerleşen sinema oyuncusu Salih Güney, kendini Myndos Antik Kenti kazılarına adadı. Güney, ilk olarak 26 Ağustos 2013 tarihinde Myndos Kentini Koruma ve Tanıtma Derneği'ni kurdu. Dernek ilk olarak Myndos Antik Kenti kazıları kapsamında mezarların çıktığı halk arasında 'Tavşan Adası' olarak bilinen Asar Adası'na ilçe protokolünün de katılımıyla 5 yabani tavşan bıraktı. Dernek geçen bir yıllık süreçte kazı çalışmalarına destek vermek ve Mynods Antik kenti'ni tanıtmak için de çeşitli faaliyetlerde bulundu. Ancak, derneğin dün Zeytun Restaurant'da yapılan olağan kongresinde, şok bir karar alındı. Oyuncu Salih Güney, kurucusu olduğu Myndos Kentini Koruma ve Tanıtma Derneği'ni, kazı başkanına kızarak feshettiklerini açıkladı.
 
'DESTEKLERİ KABUL ETMEDİ' İDDİASI
Antik Myndos kentinin toprak altında kalan kalıntılarını gün ışığına çıkartılması için gereken destek ve finansmanın sağlanabilmesi için başlattığı girişimde, derneğin yönetim kurulu üyesi de olan ve kazılara başkanlık eden Uludağ Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin'i karşısında bulduğunu belirten Güney, "Bir yıl boyunca yaptığı çalışmalar neticesinde ortaya ancak bir mezar taşı çıkarabildi. '10 bin kişilik antik tiyatro buldum' diyerek tüm Gümüşlük'ü köstebek yuvasına çevirdi. 'Madem tiyatroyu buldun, Hollanda Başkonsolosluğu aracılığı uzman ile uluslararası fonlardan maddi destek sağlayalım' dedik, kabul etmedi. Bu bir yıl içinde hiçbir ilerleme sağlanamadığı gibi, Gümüşlük halkı da boşu boşuna büyük mağduriyet yaşadı. Kazı için yol kapatıldı. Tek geçim kaynağı turizm olan Gümüşlük esnafını adeta bitirildi. Alternatif yol açtılar. Orada da en az dokuz kaza oldu. Kaza geçiren vatandaşa ambulans bile yetişemedi. İnsanlar o korkunç yola mahkum edildi. Ne için? Her yerde çıkabilecek bir mezar taşı kalıntısı için! Oysa orada çok daha büyük bir tarihi zenginlik olduğunu biliyoruz. Arkeoloğun içinde cevher olacak ki o değerleri ortaya çıkarabilsin" dedi.
 
"Burada 10 bin kişilik antik tiyatro ve hamam olduğu için bu çalışmaları başlatmıştık" diyen Güney şöyle devam etti:
 
"Ancak ortada ne hamam var ne tiyatro. Kendisi kazılacak yerlerin tümü için kamulaştırma talep ediyor. İyi bir arkeolog, gece kazı alanına girer, çalışır ve en azından o tiyatronun ayaklarını ortaya çıkarırdı. Bu işler, böyle yürür. Prof. Dr. Şahin'in bu tavırları nedeniyle kazı çalışmalarına destek veremeyeceğimizi anladık ve derneğimizi kapatma kararı aldık. Prof. Dr. Şahin, 'Tarihte ilk dernek kapattıran kazı başkanı' olarak anılacak.'"
 
Güney, derneğin kapatılma kararının kapatılan Gümüşlük Beldesi'nin eski Belediye Başkanı Mehmet Tire, Myndos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, arkeolog Alpay Pasinli, arkeolog Aykut Özet , avukat İhsan Kaya, fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza ve iş adamı Sedat Sadıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu 35 üyenin tamamının oyu ile alındığını da kaydetti.
 
Myndos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise hakkındaki iddialar ve derneğin kapatılmasıyla ilgili açıklama yapmadı. (dha)
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'a hediye edilen tablo Denizli’den
AK Parti'nin yeni genel başkanın seçileceği Olağanüstü Kongre'de veda ...
Tarihi tapınakta iş makinesiyle define avı!
Denizli’nin Çal İlçesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 2 bin ...
Ünlü isimlerden Bodrum zirvesi
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yılın bir bölümünü geçiren sanat, spor, iş ...
 
Bodrum Kalesi'nde unutulmaz gece
Kral 20'inci Yıl Müzik Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bodrum Kalesi ...
Aydın’da utanç: Bu nasıl baba!
Aydın’ın İncirliova İlçesi'nde 34 yaşındaki G.E. , 14 yaşındaki N.Y.'ye ...
Can Yücel’in tahrip edilen mezar taşı yenileniyor
Muğla’nın Datça İlçesi'nde, 2011 yılı Ağustos ayında bazı kişi ya da kişilerce ...
 
Denizli Bakkallar Odası’ndan hırsız isyanı
Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, kent merkezinde ...
Kütahya’da 40 hektar kül oldu
Kütahya’nın Emet İlçesi'ne bağlı Uzunçam Köyü yakınlarında dün öğlen saatlerinde ...
Manisa'da zehir operasyonu: 2 gözaltı
Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Akhisar İlçesi'nde düzenlenen ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva