HABERLER>EKONOMİ
9 Mart 2016 Çarşamba - 11:23

Türk Telekom ve Ege Üniversitesi'nden dev işbirliği

Proje ile MYO öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ve sektöre nitelikli iş gücünün kazandırılması hedefleniyor. Türk Telekom, proje kapsamında son olarak Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (Ege MYO) ile işbirliği yaptı.

Türk Telekom ve Ege Üniversitesi nden dev işbirliği

“İnsana yatırım”ı stratejik odak noktalarından biri olarak gören Türk Telekom, nitelikli eleman ihtiyacını karşılayarak hem sektöre hem de üniversiteli gençlerin istihdamına katkı sunacak projelerine devam ediyor. Türk Telekom, Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında üniversitelerle yaptığı işbirliği anlaşmalarına Erciyes ve Gazi Üniversitesi’nin ardından Ege Üniversitesi’ni de ekledi. 9 Mart 2016, Çarşamba günü Ege Üniversitesi ile İzmir’de iş birliği anlaşması imzalayan Türk Telekom, aynı gün anlaşma kapsamında kurulan “Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulama Laboratuvarı”nın da açılışını yaptı.

İki kurum arasındaki iş birliği imza törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş, Türk Telekom Batı I Bölge Müdürü Timur Sevim ve Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen katıldılar.

Türk Telekom ve Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (Ege MYO) arasında yapılan anlaşma kapsamında sunulacak “Telekomünikasyon Teknolojileri” dersiyle, üniversitenin Elektronik Haberleşme, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Bölümü öğrencilerinin bu alanda teknik uzmanlık kazanmaları hedefleniyor. Telekomünikasyon sektöründeki teknik cihaz kurulum, işletme ve arıza ıslahı faaliyetlerinin öğrencilere aktarıldığı projeyle, teorik bilginin pratiğe dönüştürülerek üniversite-sanayi işbirliğinin etkin olarak sağlanması da amaçlanıyor.

Türk Telekom - üniversite iş birlikleriyle sektöre nitelikli eleman kazandırıyor

Türkiye’nin geleceği için yatırım yapmayı görev kabul eden Türk Telekom, MYO işbirliği projesini tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmayı hedefliyor. Türk Telekom, telekomünikasyon sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla Meslek Yüksek Okullarında sektöre yönelik dersler sunuyor. Türkiye’nin en büyük kurumsal okulu Türk Telekom Akademi’nin eğitmenlerinin desteği ile verilen ve sanal sınıf, e-öğrenme, yüz yüze eğitim, bilgi kütüphanesi, mobil öğrenme gibi ileri eğitim yöntemlerinin uygulandığı dersler sonunda başarılı olan öğrencilere “Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Belgesi” veriliyor. Program, ayrıca telekomünikasyon alanında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında en kapsamlı ve en geniş kitleye hitap eden sertifika programlarından biri olarak da dikkat çekiyor.

Ege Üniversitesi Ege MYO’da “Telekomünikasyon Teknolojileri” dersi 25’er öğrenci ile yürütülecek.  Öğrencilerin seçebileceği bu özel ders kapsamında Türk Telekom’un belirlediği Haberleşmenin Gelişimi, Erişim Şebekeleri Bakır Kablo Ek ve Ölçüm Metotları, Türk Telekom’da PSTN VE XDSL Servisleri, Erişim Şebekeleri Fiber Ek ve Ölçüm Metotları, Yeni Nesil Erişim Teknolojileri - FTTH, IPTV, WiFi, FTTB/C Sistemleri, Türk Telekom'da Enerji ve Soğutma Sistemleri ile Temel Network Eğitimi konuları öğretilecek. 14 hafta boyunca haftada 1 gün olarak düzenlenecek olan programda Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı’nda 56 saat teori ve uygulamayla, konuyla ilgili e-eğitimler ve Türk Telekom sistem salonu ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Dr. Coşkun Şahin: “Program, sektörümüzde fark yaratacak mezunlar verecek”

Türk Telekom ve Ege Üniversitesi arasındaki iş birliği imza töreninde konuşan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, sertifika programlarıyla birlikte sektörde fark yaratacak mezunların ortaya çıkacağını söyledi. Telekomünikasyon sektörünün yeni kuşağın en fazla istihdam edildiği alanların başında geldiğine dikkat çeken Şahin, “Türk Telekom olarak, hem nitelikli personel açığını kapatmak hem de öğrencileri teknolojiyle buluşturarak günümüzün mesleklerine hazırlamak üzere yoğun mesai harcıyoruz. Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi Türk Telekom olarak bünyemizdeki açık pozisyonlar için değerlendirip uygun adayları Türk Telekom ailesine katmayı arzuluyoruz. Ege Üniversitesi’nin eğitim alanındaki deneyimi ile Türk Telekom olarak 175 yıllık engin deneyim ve bilgi birikimimizin bir çıktısı olan Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Sertifika Programı’nın sektörümüzde başarılı işlere imza atacak nitelikte insanlar yetiştireceğine inanıyorum.” dedi.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz: “İş dünyasına kolaylıkla uyum sağlayabilecekler”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Bu işbirliği ile telekomünikasyon alanındaki gelişmelerin öğrencilere ve mezunlara aktarılması ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Türk Telekom tarafından Ege Meslek Yüksekokulu’nda Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı oluşturuldu. Türk Telekom tarafından, laboratuvarda öğrencilerin teorik bilginin uygulamalı şeklini de öğrenmelerini sağlamak için uçtan uca telekomünikasyon cihazlarının kurulumu gerçekleştirildi. Böylelikle Ege Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, mezuniyet sonrası bu sektörde görev almaları durumunda almış oldukları uygulamalı eğitim nedeniyle iş dünyasına kolaylıkla uyum sağlayabilecekler. Ayrıca Telekomünikasyon Laboratuvarında protokol kapsamında Türk Telekom’un teknik elemanlarının meslek içi eğitimleri de gerçekleştirilecek. Türk Telekom tarafından oluşturulan bu laboratuvarda öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında ilgili konuda sektörün aramış olduğu yeterlilikler doğrultusunda alacakları eğitim ile sektör tarafından seçilebilir olmalarının arttırılması hedeflenmektedir.” dedi.

 
Belediye-üniversite-Kızılay el ele: Bornova’da iyiliğin protokolü
 
Ege-Koop’tan 10 maddelik dönüşüm manifestosu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kayyum madeni’nde kritik tarih: Halkın kantarına çıkıyor
Mahkeme kararı ile yönetimine kayyum atanan İpek Holding’e ait Koza Altın ...
Emeklilere promosyonda son viraj
Emeklilere promosyonda mutlu son yakın. Maliye Bakanı Ağbal, 'Emeklileri ...
Çipras İzmir’de iş dünyasına seslendi!
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ile yaşanan gelişmelerin ...
 
EBSO'dan 8 Mart mesajı: Kadınlarımızın çok daha...
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 8 Mart ...
Sanayi üretimi 5 ayın zirvesinde
Ocakta takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ağustos ayından bu ...
Altın rekora doymuyor: Çeyrek fiyatları...
Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle ...
 
ETİK'te Aziz Kocaoğlu memnuniyeti
ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, Nisan ayında, İzmir Tanıtma Vakfı(İZTAV)'nın ...
Ve tartışmalı S plakada bedel açıklandı!
Büyükşehir Belediyesi, muhammen bedelin belirlenmesi aşamasında kentte ...
Tire Süt Başkanı’ndan fazla üretimi yardımla eritme önerisi!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük: Sütte üretim fazlalığı oluştu, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva