HABERLER>SEÇİM 2015
1 Nisan 2015 Çarşamba - 15:12

‘Önseçimin’ Yiğit’i iddialı: AK Parti’nin önde olduğu…

CHP'nin İzmir'de yaptığı ön seçimde 1'inci bölgeden 3'üncü çıkan, kontenjan adaylar nedeniyle 6'ncı sıradan milletvekili adayı olan Ali Yiğit, başarısının tesadüf olmadığını söyledi. Yiğit, milletvekili aday sırasının da kritik olmadığını, özellikle AK Parti'nin önde olduğu sandıklarda çalışıp onların oyunu alarak milletvekili olacağını öne sürdü.

‘Önseçimin’ Yiğit’i iddialı: AK Parti’nin önde olduğu…

İzmir'de CHP'nin pazar günü yaptığı ön seçimde 9 bin 200 üyenin oyunu alarak, 6. sıradan milletvekili adayı olan Ali Yiğit'in başarısı herkesi şaşırttı. Kamuoyunda fazla tanınmayan Ali Yiğit'in kimliğini herkes merak ederken DHA kendisine mikrofon uzattı. Ali Yiğit'in dedeleri 1860 yılında Tunceli'den Kayseri'ye göçtü. Karın altı ay yerden kalkmadığı dağ köyünde doğdu, 6 yaşında babasını kaybetti, annesi ona ve dört kardeşine baktı. Yoksulluk içinde üniversite okuyup öğretmen oldu, 12 Eylül 1980 öncesi sağ- sol olaylarında yaralandı. 1984 yılında İzmir'e gelip inşaat malzemeleri satmaya başladı. Balçova'da Ömür Polikliniği ile sağlıkta yatırım yaptı. Günde 400 hastanın ayakta tedavi edildiği Balçova Fizik Tedavi Merkezi'nin sahibi, Torbalı Ayrancılar'da 105 yataklı Medifema Hastanesi'nin ortağı. 40 yıllık eşi Meryem Yiğit'le birlikte SHP'de siyasete girdi. Eşi 1994- 1999 yıllarında İl Genel Meclis üyeliği yaptı, kendisi de 1999- 2002 yılları arasında Balçova İlçe Başkanlığı. Yiğit, partinin baraj altında kaldığı 1999 seçimlerinde yüzde 9 oy oranı ile aldığı CHP'yi Balçova'da 2002 yılında yüzde 36 ile devretti. Yiğit, "Her ay partiyi anlatan bin dergi basıp ücretsiz dağıttık. Eylemli basın toplantıları yaptık, her eve girdik her insana ulaştık. Dert dinledik, sevinç paylaştık" dedi.
 
"SAĞLIK TURİZMİ İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIM"
İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi olan Yiğit, Parti Meclisi'nin ön seçim kararı almasıyla sahaya indi. Her mahallede toplantı yapıp kendini anlattı. Özellikle İzmir'in sağlık turizminin başkenti olması gerektiğini, yatırımların artmasıyla işsizliğin de önlenebileceğini ifade etti. Kimseyle ittifak yapmadığını, sadece Aleviler'den oy almadığını öne süren Yiğit, şöyle konuştu:
 
"Bu başarıya çok şaşıranlar oldu ama ben az oy aldım. İttifak yapsam anahtar listelere girsem 16 bin oy alırdım. Birçok ilçede önüm kesildi. Hiç önemli değil. Ben her üyeye ulaştım, benim samimiyetim onlara geçti. İTO Sağlık Komisyonu'nda yaptığım çalışmaları anlattım. İzmir'in sağlık turizimi ile önünün açılacağını ifade ettim. Bunun için köprü olacağımı söyledim. Eşim Meryem Yiğit de kadın üyelerle çalıştı. Ben ne ektiysem onu biçtim. Hastanelerimde hiçbir hastama para gözüyle bakmadım onların sağlıkları benim için önemliydi."
 
"YETİM VE YOKSUL ÇOCUĞU YÜREĞİME HAPSETTİM"
CHP 1. bölge 6. sıra milletvekili adayı Ali Yiğit (60), kendisini 'sakin ve ılımlı' olarak tanımlarken fakir ve yetim çocuğu yüreğine hapsettiği için ne 400 çalışanına patronluk yaptığını ne de parası olmayana hastanenin kapısını kapattığını söyledi. Yiğit, "Bugüne kadar kimseye sesimi yükseltmedim, eşime ve iki oğluma da söylerim 'bizim hastanemiz olabilir ama geldiğimiz yeri unutmayacaksınız'. 6 yaşında babasını kaybeden ve yokluk içinde büyüyen o yetim çocuğu yüreğime hapsettim. İnsanlara, olaylara o çocuğun gözüyle bakıyorum. Beni ticarette de siyasette de o çocuk bugünlere taşıdı" dedi.
 
"DOKUNMADIĞIM AK PARTİLİ KALMAYACAK"
2011 genel seçimlerinde İzmir 1. bölgede 6 milletvekili çıkaran CHP'nin 2015 seçimlerinde 6. sıra adayı olan Yiğit, seçimi AK Partililer'in oyuyla kazanacağını öne sürerek, "Benim dokunmadığım AKP'li kalmayacak. MHP'den de oy alacağım. Çalışmaya AK Parti'nin birinci çıktığı sandıklardan başlayacağım. Çeşme Dalyan'da yazlığım var. Son seçimde orada üç sandıkta AKP birinci çıktı. Önce o sandıklardan başlayacağım. Bu seçimde Dalyan'da tüm sandıklarda CHP birinci olmazsa ben bu işi bırakırım. Kendime o kadar güveniyorum" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 2 Nisan 2015 Perşembe 18:18

Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun vekilim

Yorumu oyla      11      5  
Selim 1 Nisan 2015 Çarşamba 16:24

Yolun açık olsun, başarılı bir iş hayatından sonra başarılı bir vekillik sizi bekliyor. Başarılar.

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'de flaş gelişme: Liste tamam, temayül başladı!
Partide aday adaylığı için belirlenen başvuru süresi sona ermesinden 13 ...
MHP aday adayı Koç: Türk siyasetine kadın eli değmeli
MHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Murat Koç, partisinin Kadın ...
Önseçim sonrası merak edilen soru: Çıkamayan kontenjan olabilir mi?
CHP’nin İzmir’de gerçekleştirdiği önseçimden sonra liste şekillenirken ...
 
CHP’de Kavalar’dan örgüte birlik çağrısı
29 Mart’ta sandığa giden CHP İzmir İl Örgütü, milletvekili listesini belirledi. ...
MHP’nin seçim beyannamesi hazır: Yolsuzluk ve İmralı’ya son!
Hazırlanan seçim beyannamesine göre, MHP tek başına iktidar olursa, ilk ...
Sertel önseçim başarısını ve büyük hedefini açıkladı
CHP'de yapılan önseçimlerde İzmir 1'inci bölgeden 3'üncü sırada çıkan ...
 
Ümit Yaldız'ın kaleminden: Önseçim sandığından aslında ne çıktı?
Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Yaldız köşesinde CHP'nin önseçim sandığını köşesine taşıdı
CHP İzmir’de ‘kaybedenlerden’ anahtar liste isyanı
CHP’nin İzmir’de yaptığı önseçimin ardından listeler netleşirken çıkan ...
Balbay zaferini anlattı: Her yerden en iyi oyu aldım!
CHP İzmir’de 2.bölgedeki önseçim yarışında Kılıçdaroğlu’nun ardında tüm ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva