HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2024 Salı - 09:54

Eşrefpaşa Hastanesi'nde 'ihale' istifaları!

Eşrefpaşa Hastanesi’nin depremde zarar gören bölümleri için yapılan bina ihalesine kimsenin girmemesi gerilime neden oldu. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Yavuz Uçar ve 3 Başhekim Yardımcısı istifa etti.

Eşrefpaşa Hastanesi nde  ihale  istifaları!

İzmir’de her gün 1500 dar gelirli hastanın sağlık hizmeti aldığı Eşrefpaşa Hastanesi’nin depremde zarar gören binaları için yapılacak ihalede yaşanan sorunlar ve kimsenin teklif vermemesi istifa getirdi. Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yavuz Uçar, Başhekim yardımcıları Op. Dr. Bayram Köse, Uzm. Dr. Filiz Dağ ve Uzm. Dr. Gaffar Karadoğan görevlerinden ayrıldı. Hastane yönetiminin yeni binaların yapımıyla ilgili olarak belediye yönetimiyle iletişim kuramaması nedeniyle istifa ettiği öğrenildi.

HASTANENİN KAPANMA İHTİMALİ BİLE VAR
Başhekim Uçar’ın 3 Mayıs Cuma günü hastane doktorları arasındaki Whatsapp grubunda yaptığı paylaşımda istifasını açıkladığı ortaya çıktı. Uçar’ın paylaşımında, “Merhaba arkadaşlar. 14 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapmaya gayret ettiğimiz yöneticilik görevlerimizden bugün itibari ile istifa etmiş bulunuyoruz. Tüm gayretimiz 117 yaşına ayak basan Eşrefpaşa Hastanemizin güçlenerek yaşamasıydı. Hastanemizin bilindiği üzere tarihi binası hariç hiç bir binasının ruhsatı yok. İlk ayımızdan itibaren özetlemeye çalıştığımız çalışmaları yaparken ruhsat alma konusunda da yoğun çalışmaya başladık. Parsel birleştirmelerinden tutun da o kadar çok şey ile uğraşıldı ki. Zaten hastane 200 den 150 yatağa indirildiği için norm kadrodaki sorunlarla da mücadele ettik. Kalıcı ruhsatımızın olması ve Hastanemizin kapanmaması için de tek çarenin yeni bina yapımı olduğunu gördük. Uzun görüşmeler, Sağlık Müdürlüğü ve Ankara Sağlık Bakanlığı ziyaretleri yaparak 1 Ağustos 2022 de 2 yıllık yapım süresi izni aldık. Proje ihalesi, İtfaiye Raporları, İnşaat ruhsatı hepsi tam bir sinir harbi tarzında uzun ve yoğun çalışmalar ile sonuçlandı. Sonunda 3 Mayıs 2024 e Yapım İhalesi İzini alındı. 4 firma dosya almasına rağmen maalesef katılan olmadığı için ihale iptal oldu. İş Yeri Hekimliği ücretleri, diğer çalışan arkadaşlarımızın hakları için birebir mücadele verdik. Katılımcı ve demokratik davranmaya her zaman özen gösterdik. Bu süreç içerisinde bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ederiz. Bugünden itibaren gördüğümüz lüzum üzerine görevimizden kendi isteğimiz ile ayrılıyoruz. Yeni gelecek yönetici arkadaşlarımızın Eşrefpaşa Hastanesi'nin yok olmaması için yapılanlara ve devam eden projelere sahip çıkmasını diliyoruz. Biz aynı düşünce ve ahlak anlayışımızla, Cumhuriyet' imizden yaşlı Hastanemize ve mesleğimizle sahip çıkmaya, hekimlik görevimizi yapmaya gücümüz çerçevesinde devam edeceğiz” ifadeleri dikkat çekti. (Egeli Gazete)

 
Üç Fidan Çiğli’de anıldı... Anıta karanfil bırakıldı
 
Yörüklerden Başkan Tugay'a renkli ziyaret!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamdi Ü. 8 Mayıs 2024 Çarşamba 13:15

Kendisi de bir hekim olan yeni başkanımızın konuya el atıp çözmesini beklerken, ülkemizde ayakta kalan yegane belediye hastanemizin 117 yıllık varlığını sürdürmesine yardımcı olamamasını izlemek beni çok üzüyor. Başta Başhekim Op Dr Yavuz Uçar olmak üzere, özveri ile konuyu çözmeye çalışmanın yanı sıra, hekimlik görevlerini de yerine getiren tüm hekimlermize sonsuz teşekkürler. Umarım yeni belediye başkanımız Tıp Doktoru Plastik Cerrahi Uzmanı Sayın Cemil Tugay Bey kısa sürede bu yanlıştan dönülmesi için gerekenin yapılmasını sağlar. Biz İzmirliler için bu hastane bir nimet niteliğindedir. Umarım kıymeti anlaşılır ve elden gitmemesi için gerekenler yapılır.

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 7 Mayıs 2024 Salı 18:18

adam izbetonla beraber bütün ibb kurumlarını batırdı ne güzel ve hesaap sorabilmek de yasak...

Yorumu oyla      1      0  
Doğrucu davut 7 Mayıs 2024 Salı 16:00

görevden almanin adı ne zamandan beri istifa oldu? istifa eden dilekçe verir. Başkan bir tıp hekimi ve yakın çalişacaği kadrosunu kendisi kuruyor.

Yorumu oyla      3      3  
Elif 7 Mayıs 2024 Salı 13:49

Ne yazık ki tüm güzel çalışan kurumlar gibi çok güzel çalışan Eşrefpaşa Hastanesi de yok olma yolunda. Dilerim bir an önce bu güzel hastane hak ettiği ilgiyi görür ve yenilenir. Çok değerli doktorlarımızın çabası sonuç verir. Çok üzgünüm

Yorumu oyla      4      1  
Gürel Salkan 7 Mayıs 2024 Salı 13:15

Neden İBB Yönetimine ulaşamamışlar ?

Yorumu oyla      2      0  
izmir 7 Mayıs 2024 Salı 11:59

en basit belediye hizmetlerini çözemiyorsunuz hastane gibi koplike bir hizmet neyinize... batırırsınız işte böyle. hangi kurumunuz işe yarar ve kar elde ediyor ki. her yerde beceriksizlikleriniz var. zaten kendi yandaşlarınız sizden hizmet beklemiyor ki. projesiz vizyonsuz seçim kazanıyorsunuz. keyfini çıkarın

Yorumu oyla      4      6  
Akıl tutulması 7 Mayıs 2024 Salı 11:53

Az bilmiş, sağlık bakanlığı önce kendi hastanelerini yenilesin. Tepecik, Bozyaka gibi büyük hastaneler dökülüyor. Karşıyaka Devlet Hastanesi yıkıldı, öyle kaldı. Sen dalga mı geçiyorsun? dağın başına yaptırılan hastane bile 10 yılda bitti.

Yorumu oyla      4      1  
ayhan aalgöz 7 Mayıs 2024 Salı 11:27

Gaffar hoca ve diğer hekimler hepinizin emegine saglık Gaffar hocaya ayrı parantez açıyorum müthiş bir yetenek ve mükemmel bir insan yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      9      0  
chpli 7 Mayıs 2024 Salı 11:22

son kamikazelerde atlayışını yapıyor gider ayak

Yorumu oyla      0      3  
Kadir 7 Mayıs 2024 Salı 10:58

Ah heval, bütün günah senin. Belediye ihalesine kimse girmiyor sayende.

Yorumu oyla      9      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç Fidan Çiğli’de anıldı... Anıta karanfil bırakıldı
68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin ...
İzmir'in tek belediye lokantasında tek fiyat... 4 çeşit yemek 45 TL!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, açıldığı günden bu yana 40 bin kişiye ...
Konak’tan çocuklara diş fırçalamayı sevdiren proje
Konaklı çocuklar Konak Belediyesi, İzmir Diş Hekimleri Odası, İKKB ve ...
 
Başkan Eşki gün doğumuyla mesaiye başlıyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, mesaisine günün ilk ışıklarıyla başlıyor. ...
Büyükşehir’de TİS start aldı… Kamu emekçilerinin talepleri neler?
İzmir Büyükşehir’de çalışan 7 bin kamu emekçisini yakından ilgilendiren ...
Çiğli Meclisi'nde borç tartışması: AK Parti'den ihalelerde usulsüzlük iddiası!
Çiğli Meclisi'nin son oturumunun ana gündemi belediye şirketlerinin borcu ...
 
Başkan Işık’tan ‘gelir-gider açığı’ yanıtı: Vergi gelirlerinde yüzde 100 sapma var!
Gaziemir Belediyesi’nin 2023 yılı Kesin Hesap Cetvellerinin görüşülmesinde ...
Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı
Kültürpark’ta gerçekleşen Hıdırellez Şenliği’ne katılan Konak Belediye ...
Mutlu ekonomik uçuruma dikkat çekti: En fazla yardım alan Konak'ta
İzmir Kent Konseyi’nde düzenlenen Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva