HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2011 Cuma - 11:35

Kaçak elektronik zanlıları adliyede

İzmir merkezli olarak 5 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, Çin'den sahte belgelerle cep telefonu, gizli kameralar, ortam dinleme cihazları getirerek kaçakçılık yapan şebekenin lideri H.M. ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üçüncü sınıf emniyet müdürü M.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi, adliyeye sevkedildi.

Kaçak elektronik zanlıları adliyede

İZMİR - Devrimci Karargah Örgütü davasından tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın çalışma arkadaşlarından olan M.A.'nın, şebekeyi gölge lider gibi yönettiği, polisin kaçak mallarını yakalamalarının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden de bazı polis şeflerinden bilgi almaya çalıştığı ileri sürüldü.
 
Yurtdışından yasadışı yollarla elektronik cihazlar getirildiği ihbarı üzerine, İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından kimlikleri belirlenen şebeke elemanlarına yönelik İzmir merkezli olarak İstanbul, Eskişehir, Antalya ve Samsun illerinde eş zamanlı baskınlar yapıldı.
 
Operasyonda örgütün lideri konumundaki gümrük müdürlüğünden atılma H.M., Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üçüncü sınıf emniyet müdürü M.A., kardeşi S.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi yakalandı. Zanlılardan, piyasa değeri yaklaşık 100 milyon TL olan 57 bini cep telefonu olmak üzere 150 bine yakın ortam dinleme aletleri, böcek olarak adlandırılan ses alma ve bunları bulmak için kullanılan cihazlar, farklı boyutlarda jammer'lar, dizüstü bilgisayarlar, Ipad'ler, çakmak, kalem şeklindeki gizli kameralar ele geçirildi.
 
İZMİR'İN ŞİFRESİ "KÖY"
Polisin şebekeye yönelik takibi, ilginç ayrıntıları da ortaya çıkardı. İstanbul'da faaliyet gösteren şebeke lideri H.M.'nin bağlantılarından dolayı, İzmir'den kaçak ürün sokmayı tercih ettikleri öğrenildi. Buna göre havayoluyla getirilen kaçak malların, başka ürün gibi gösterilip teslim alındıktan sonra, gümrüklü alandan çıkartıldığı, serbest bölgeye de kağıt üzerinden giriş yapmış gibi gösterildikten sonra İstanbul'a götürüldüğü saptandı. Malların buradan da M.A.'nın kardeşi S.A. tarafından çantalar içerisinde tüm yurda dağıtımları yapılarak, pazarlanmasının sağlandığı ortaya çıktı. Telefon haricindeki dinleme ve gizli kameraların da özel müşterilere sipariş üzerine satıldığı tespit edildi.
 
Şebekenin tüm bu faaliyetlerini, telefon dinlemelerine ve polis takibine yakalanmamaları için Emniyet Müdürü M.A.'nın yakından takip ettiği ileri sürüldü. S.A.'nın sık sık ağabeyi M.A.'yi arayıp bilgi verdiği, İstanbul, Balıkesir, Antalya ve İzmir'de farklı zamanlar yapılan operasyonlarda 35 bin dolarlık malzemenin polisce yakalanmasının ardından, yine aynı şekilde telefon görüşmeleri yaptıkları ortaya çıktı. S.A.'nın, bu görüşmede İzmir'i 'köy' olarak şifrelendirdiği ve operasyonu "Köye gittim. Fındıkları topladım. Arabayı yıkattım ama 35 bin dolar zararım var" diye anlattığı ileri sürüldü.
 
İZMİR EMNİYETİNDE DE GÖZALTI OLABİLİR
Devrimci Karargah Örgütü davasından tutuklu yargılanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yakın çalışma arkadaşlarından olan M.A.'nın, şebekeye yönelik operasyonlar sonrasında da H.M.'yi, kardeşi S.A'yı, İstanbul'a gidip yanına çağırarak bilgi verdiği öne sürüldü. M.A.'nın yine operasyonların ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden bazı polis müdürleriyle bağlantıya geçtiği, gelişmeler hakkında bilgi almaya çalıştığı da ileri sürüldü. M.A.'nın bağlantı kurduğu bu polis şeflerinin savcının talimat vermesi halinde ifadesinin alınabileceği öğrenildi. Şebeke lideri H.M.'nin, operasyondan kısa süre önce durumdan şüphelenip, samimi olduğu komşusuna, sahibi olduğu evleri, devretme teklifinde de bulunduğu öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’de can pazarı: Biri ağır 3 yaralı
Güzelbahçe İlçesi'nde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, ...
İzmir Kadınları kahvaltıda buluştu
İzmir Kadınları Ege Güç Birliği Derneği yönetim kurulu üyeleri işletmeciliğini ...
Türköne konuştu: Atatürk'ü seviyorum ama...
Köşk’ün "Atatürk Kurumu" üyeliğine atadığı Prof. Dr. Mümtazer Türköne, ...
 
Oysa her şey çok güzel olacaktı...
Bir kaza, İşgören ailesinin hayatını kararttı. 'Her Şey Çok Güzel Olacak' ...
İzmirli Şehit Kubilay'ı 81 yıl sonra da saygıyla andı
Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, şehit edilişinin 81. yılında ...
Yine ÖSYM yine hata: Bu kez TUS'ta skandal
Geçtiğimiz sene Tıpta Uzmanlık Sınavı’na giren bir doktorun itirazı sonucu ...
 
YGS'ye başvuru tarihleri değişti
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuru tarihlerini daha önce 26 ...
Kaldırımda yürürken üzerine tabela düştü
Muğla'daki bir akaryakıt istasyonu sahibi 57 yaşındaki Salih Kaplan'ın ...
Kayıp dalgıcın cesedine ulaşıldı
Kemalpaşa’daki bir mağaraya define bulmak için girdiği ileri sürülen ve ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva