HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2011 Cuma - 10:06

Türköne konuştu: Atatürk'ü seviyorum ama...

Köşk’ün "Atatürk Kurumu" üyeliğine atadığı Prof. Dr. Mümtazer Türköne, “Atatürkçülük’ün bağnazlık olduğu” yönündeki sözlerini tekrarladı. Türköne, “Anayasa'dan ‘Atatürk Milliyetçiliği' ifadesi çıkarılmalı” dedi.

Türköne konuştu: Atatürk ü seviyorum ama...

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilen Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtazer Türköne, yeni görevini değerlendirdi.
 
Akşam gazetesine konuşan Türköne, şöyle konuştu: Bu beklenmeyen bir atanmaydı. Bu yüzden sürpriz oldu. Çok abartılacak durum değil. Atatürk ve Atatürkçülük konusunda çok sağlam ölçülere sahibim. Atatürk, tıpkı bayrak gibi, vatan gibi ortak değerimizdir. Ama Atatürkçülük tam bir bağnazlık, yobazlık ve çağdaşlığa kapalılık şeklinde yayılıyor. Bu kavram, ideolojik kavgaların malzemesi olarak kullanılıyor. O'nun saygın hatırasını, mirasını bu kavgalardan kurtarmak lazım.
 
Atatürk'ün bize vasiyeti çok açık; 'Ben geride dogma bırakmadım. Benim mirasım bilim ve akıldır' demiştir. Getirildiğim görev, Atatürk üzerinden yapılan siyaset, ticaret ve çıkar hesaplarına karşı mücadele etmem için uygun bir zemin. Atatürkçülük adı altında yapılanların, Atatürk'le uzaktan yakından ilgisi olmadığını ve Atatürk'e zarar verdiğini düşünüyorum. Yeni görevimde Atatürk'ün itibarını, saygınlığını korumakla uğraşacağım.
 
Mevcut Anayasa'nın 2'inci Maddesi'nde yeralan 'Atatürk Milliyetçiliği' ifadesi, yeni yapılacak Anayasa'dan çıkarılmalıdır. Çünkü bunun ne olduğunu bilen bir Allah'ın kulu yok Türkiye'de. Tanımını kimsenin bilmediği böyle bir kavram, Anayasa metninde yer almamalı.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
orhan kara 24 Aralık 2011 Cumartesi 01:18

Ayrıca yukarıda'ki YAZIDA söylediklerine sen de inanıyormusun. ((Mevcut Anayasa'nın 2'inci Maddesi'nde yeralan 'Atatürk Milliyetçiliği' ifadesi, yeni yapılacak Anayasa'dan çıkarılmalıdır))çümlesini kurmazdın işte seni ele veren burası sen BİZDEN ve MUSTAFA KEMÂL ATATÜRK'den DEĞİLSİN

Yorumu oyla      11      5  
orhan kara 24 Aralık 2011 Cumartesi 01:11

kısa ve öz yazmak istiyorum seni orada görmek istemiyorum şerifin ve haysiyetin varsa İSTİFA EDERSİN

Yorumu oyla      11      5  
KEMAL ÖZEN - 2 - 23 Aralık 2011 Cuma 23:51

BÜYÜK ATATÜRK HAYATININ HER SAFHASIN DA İLLA MİLLETİM, MİLLETİM MİLLETİM DEMİŞ. Sakın olaki Onu Başka Yerlerde ,İdeojilerde Aramayın. Ararsanız da Onu y alnız ve Yalnız MİLLETİNİN 75 MİLYONUN KALBİNDE ARAYIN. DOGRU OLAN BU.

Yorumu oyla      11      5  
Kemal ÖZEN 1 23 Aralık 2011 Cuma 23:39

bir kerre şu gerçegi her kes beyninin bir tarafına yazsın BÜYÜK ATATÜRK 75 MİLYON MİLLETİMİZİN ATATÜRKÜ. Kimse Öyle sonu İST,ler İZİM. lerle BİTEN OLUŞUMLARIN İçinde BÜYÜK ATATÜRKÜ Aramasın. BÜYÜK ÖNDER Yalnız ve Yalnız ÇOK SEVDİGİ MİLLETİNİN GÖNLÜNDE YER ETMİŞTİR.........SONRA NE DEMİŞ BÜYÜK ATATÜRK ,BENİM NACİZ VUCUDUM BİR GÜN TOPRAK OLCAKTIR. AMA - TÜRK MİLLETİ EBEDİYEN PAYİDAR KALACAKTIR. BÜYÜK ATATÜRKÜN HAYATTA ÖNEM VERDİGİ EN ÖNEMLİ VE YEGANE

Yorumu oyla      11      5  
Atatürk Evladı 23 Aralık 2011 Cuma 19:04

DEVAMI...Kaldı ki Anayasamızın değiştirelez olarak yasanmış ilk 3 maddesinden biri olan 2. Madde hakkındaki değiştirme talepleri, Atatürk'ün Gençlik'e Hitabesi'nde belirttiği gibi 'gaflet,dalalet ve hatta hıyanete' girmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı büyük bir suç işlenmekte, bu suç yeni yasama ve atamalarla kılıfa sokulmaya çalışılmaktadır.

Yorumu oyla      12      6  
Atatürk Evladı 23 Aralık 2011 Cuma 18:18

Madem Atatürk hakkında sağlam ölçülere sahipsiniz, o halde Atatürk'ün kurmuş olduğu bu Cumhuriyet'in Anayasasına bile yansımış olan kişiliğini ve felsefesini yok etme çabası ölçülerinizin Atatürk karşıtı bir görüşe sahip olduğunu kanıtlamaktan ileri gidemez. Atamanızın gerçekleştiği kurumun ve oradaki üyelerin/korucuların (Atatürk Evlatlarının) Atatürk'ünü halkına anlatan, anlatmak isteyenlerin yeridir. Kaldı ki Anayasamızın değiştirelez olarak yasanmış ilk 3 maddesinden biri olan 2. Madde hakkı

Yorumu oyla      12      6  
isimsiz 46 23 Aralık 2011 Cuma 14:50

ah be mümtaz ! sen atatürk ' ü sevme zaten..İnan senin ve senin gibilerin sevgisine hiç ihtiyacı yok..Boşuna uğraşmayın , ATATÜRK sevgisi hiçbir zaman bu toplumun belleğinden silinemeyecek..

Yorumu oyla      14      6  
Devrim 23 Aralık 2011 Cuma 13:34

sen kimsin ki ATATÜRK'ÜN itibarını koruyacaksın bilim senin neyine sen zaten dogma ürünüsün. önce beynindeki örümcekleri temizle.

Yorumu oyla      14      7  
anadolubeyi 23 Aralık 2011 Cuma 13:26

halkımız umutsuzluğa kapılmasın, belki zaman alacak ama atatürkçülerin tokatı er geç cumhuriyet düşmanlarının ensesinde patlayacaktır, bu ülkenin hafızasından atatürkü ve yoldaşlarını silmeye çalışanlar bilmelidirler ki; sizin o örümcek kafanız atatürkün mavi gözlerindeki anlamı çözmeye yetmez. siz birbirini kesmekle meşgul olan müslüman arapları örnek alın bizim öndermiz GAZİ MUSTAFA KEMAL bize yeter....

Yorumu oyla      14      6  
HAS 23 Aralık 2011 Cuma 12:51

"Atatürk Milliyetçiliği" kavramını Anayasa'dan çıkarmayı düşüneceğinize, Bunun gerçek tanımının Anayasa'da yapılarak yazılması daha doğru değilmidir? Atatürk Milliyetçiliği bu kadar mı rahatsız ediyor birilerini!!!! hayret bir şey !!!

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oysa her şey çok güzel olacaktı...
Bir kaza, İşgören ailesinin hayatını kararttı. 'Her Şey Çok Güzel Olacak' ...
İzmirli Şehit Kubilay'ı 81 yıl sonra da saygıyla andı
Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, şehit edilişinin 81. yılında ...
Yine ÖSYM yine hata: Bu kez TUS'ta skandal
Geçtiğimiz sene Tıpta Uzmanlık Sınavı’na giren bir doktorun itirazı sonucu ...
 
YGS'ye başvuru tarihleri değişti
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuru tarihlerini daha önce 26 ...
Kaldırımda yürürken üzerine tabela düştü
Muğla'daki bir akaryakıt istasyonu sahibi 57 yaşındaki Salih Kaplan'ın ...
Kayıp dalgıcın cesedine ulaşıldı
Kemalpaşa’daki bir mağaraya define bulmak için girdiği ileri sürülen ve ...
 
İzmir'de İşçi Partisi’nden Fransa’ya tepki
İzmir'de İşçi Partisi (İP) üyesi bir grup, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni ...
İşte Fransa'ya karşı Türkiye'den ilk tepkiler
Kamuoyunda "soykırımı inkar yasası" olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ...
Dolandırıcılıkta 'kombi servisi' yöntemi
İzmir'de internette kurduğu web sitesine gelen başvurular üzerine beyaz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva