HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2011 Cuma - 09:19

İzmirli Şehit Kubilay'ı 81 yıl sonra da saygıyla andı

Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, şehit edilişinin 81. yılında Menemen’de düzenlenen törenle anıldı.

İzmirli Şehit Kubilay ı  81 yıl sonra da saygıyla andı

İZMİR - Yoğun katılımın olduğu tören programı, “Demokrasi ve Anma Yürüyüşü” ile başladı. Yağmura rağmen yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil, CHP İstanbul Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Alaattin Yüksel, Musa Çam, Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, ilçe belediye başkanları ve Şehit Asteğmen Kubilay’ın torunu Mustafa Kubilay ve ailesi katıldı. Yürüyüşün ardından başlayan Kubilay’ı anma töreninde ise Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk da hazır bulundu, törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Foto galeri için tıklayınız...
 
Anma törenine Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar, Cumhuriyet değerlerini korumak uğruna canını feda eden Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey için Yıldıztepe’ye yürüdü. Burada yapılan tören, Kubilay Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve saygı atışıyla başladı.
 
Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Gericiliğe geçit vermeyeceğimizi haykırmak için Yıldıztepedeyiz. Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyetin, bir milimetre bile karanlığa götürülmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı da Şehit Asteğmen ve arkadaşlarının Cumhuriyetin aydınlığını korumak için millet yolunda canlarını feda ettiklerini belirtirken, Topçu Binbaşı Yüksel Tosun, Türk gençlerinin Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkacağını ifade etti. Kubilay İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ece Sakallı da Kubilay isimli şiiri okudu. Maltepe Askeri Lisesi Öğrencisi Numan Çetin’in okuduğu “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne askeri öğrenci Tuna Barış Aşkın ve bir grup öğrenci, Gençlerin Atatürk’e Cevabı ile yanıt verdi. Törende, Anıt Özel Defteri’ni Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile Vali Yardımcısı Ardahan Totuk imzaladı. Törenin ardından Yıldıztepe’deki şehitliğe geçilerek şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.
 
Törende ayrıca Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen futbol turnuvasında derece giren takımlara ödülleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal ÖZEN 2 24 Aralık 2011 Cumartesi 11:59

O ZAMAN ONALTI,ONYEDİ YAŞLARINDA OLAY MAHALİNE YAKIN BİR İŞ YERİNDE ÇIRAK OLARAK ÇALIŞMAKTA OLAN BENİM BABAM GÖRGÜ ŞAHİDİ OLARAK ŞÖYLE ANLATIYORDU, OLAYIN OLUŞU ANINDA 1 MANGA SİLAHLI ASKER, 1O METRE İLERDE DURUYORDU.KOMUTANLARINA YAPILAN SALDIRIYI GÖRÜYORLAR DI AMA NE BİR HAREKET NEDE BİR TEK EL SİLAHLA ATEŞ ETMEK.ORDA BULUNANLAR DONDU KALDI YOKSA ASKER SİLAHLARIYLA ÖNCELİK ALSAYDI.........

Yorumu oyla      13      5  
baras35 24 Aralık 2011 Cumartesi 11:25

gözlerimiz Hülya güveni aradı ama nerdeeeeeee nasıl izmir milletvekilliği bu böyle

Yorumu oyla      12      5  
Egeli 24 Aralık 2011 Cumartesi 02:36

Ülkemizde okuma yazma oranı arttıkça resmi tarihi öğrenmenin yanında eski yeni yoldaş Jozef Trentef'leri Kalkancı-Gündüz örneklemelerini halkımızın öğrenmesi dinimiz mezhebimiz ırkımız ne olursa olsun birbirimizi 1980 öncesi gibi kırmayacağımız kesin

Yorumu oyla      14      5  
Ali ÇANKAYA 23 Aralık 2011 Cuma 13:17

Üçüncüsü ise PKK yandaşları ile tarikat şeyhine saygılarını sunan Nakşibendi torunları, Cumhuriyet’in en önemli kalesine sızarken aynı yerde Atatürkçü, ulusalcı, Kemalist evlatların başlarının kesilmeye devam ettiğini anımsatmak istedim!.. En acısı da bu üçüncüsü olsa gerek!

Yorumu oyla      14      8  
Ali ÇANKAYA 23 Aralık 2011 Cuma 12:00

Atatürk’ün en büyük eseri “özerlik” tuzağındayken, Büyük Önder’in partisi Güneydoğu’nun yeniden yapılandırılması uğruna dizayn edilirken; Truva atlarının yularından tutup Cumhuriyet’in kalesine sokan işbirlikçi seyisler ülke tamamen kuşatıldığında; laiklikten, Atatürkçülükten ödün vermeyen namuslu kitlelere kesinlikle hesap verecektir!..

Yorumu oyla      17      8  
Ali ÇANKAYA 23 Aralık 2011 Cuma 11:27

Birincisi dün Devrim Şehidi Kubilay’ın 81. ölüm yıldönümüydü... Cumhuriyet’in bekası uğruna başını veren o yiğit asker öğretmeni bir kez daha saygıyla anmayı görev bildim... İkincisi, onun hikayesini anlatan ve şu an vizyonda olması gereken filmi İstanbul’da izleyeceğim bir tek sinema bulamadığımı duyurmak istedim!( Mehmet Faraç CHP Eski PM üyesi )

Yorumu oyla      16      9  
Işık Dikicigil 23 Aralık 2011 Cuma 09:37

BÜTÜN DEVRİM ŞEHİTLERİNE ALLAH RAHMET EYLESİN. NUR İÇİNDE YATSINLAR. BİZLER ATATÜRK CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKAMADIK.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yine ÖSYM yine hata: Bu kez TUS'ta skandal
Geçtiğimiz sene Tıpta Uzmanlık Sınavı’na giren bir doktorun itirazı sonucu ...
YGS'ye başvuru tarihleri değişti
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuru tarihlerini daha önce 26 ...
Kaldırımda yürürken üzerine tabela düştü
Muğla'daki bir akaryakıt istasyonu sahibi 57 yaşındaki Salih Kaplan'ın ...
 
Kayıp dalgıcın cesedine ulaşıldı
Kemalpaşa’daki bir mağaraya define bulmak için girdiği ileri sürülen ve ...
İzmir'de İşçi Partisi’nden Fransa’ya tepki
İzmir'de İşçi Partisi (İP) üyesi bir grup, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni ...
İşte Fransa'ya karşı Türkiye'den ilk tepkiler
Kamuoyunda "soykırımı inkar yasası" olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ...
 
Dolandırıcılıkta 'kombi servisi' yöntemi
İzmir'de internette kurduğu web sitesine gelen başvurular üzerine beyaz ...
İzmir Barosu'ndan Bakan Şahin'e istifa çağrısı
İzmir Barosu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i, karakolda Fevziye Cengiz'i ...
EDP’den İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı
EDP İl I.Olağan Kongresi’nde; “12 Eylül Darbecilerinin Yargılanması” ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva