HABERLER>EKONOMİ
16 Ağustos 2014 Cumartesi - 14:03

İş dünyasında ‘torba’ şoku!

Vergi ile sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılmasını da içeren ve Torba Yasanın görüşmeleri tamamlanmadan TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile girmesi iş dünyamızda büyük hayal kırıklığı yarattı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Herkes programını bu yasanın ağustos ayında çıkmasına göre yapmıştı. Hükümetin kararını gözden geçirip, 28 Ağustos’taki Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrasında tekrar meclisi toplayarak, yasayı çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

İş dünyasında ‘torba’ şoku!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2011 yılında çıkartılan 6111 sayılı yasa ile taksitlendirilen ancak ödenemeyen vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılmasını istediklerini, bu yönde binlerce üyeden gelen talebi hükümete aktardıklarını söyledi. Hükümetin iş dünyasının bu talebine olumlu yanıt vererek bu borçların 36 ay vade ile yapılandırılması için kanun hazırladığını belirten Demirtaş, “Bu kanun teklifi de kamuoyunda Torba Yasa olarak bildiğimiz kanun teklifi içinde yer alıyordu. Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili maddeler de TBMM’de kabul edildi. Ancak yasa tasarısı tamamen görüşülmeden TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile girme kararı alması ile adeta şoke olduk. Üyelerimizde, iş dünyasında büyük hayal kırıklığı var” dedi.
 
BİR GÜNDE YASA ÇIKABİLİR
Demirtaş, sadece İstanbul, İzmir ve Ankara’da 130 bin şirketin, işadamının bu yasanın çıkmasını beklediğini belirterek, “TBMM’nin tatile girmesi ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasının ekim ayına kalması üzerine üyelerimizden de tepkiler geliyor, yoğun tepki telefonları alıyorum. Çünkü herkes planlamasını buna göre yaptı. Ödeme planları, borçların yeniden yapılandırılmasına göre yapıldı.  Ayrıca yeniden yapılandırma çıkacak diye güncel vergilerin ödemeleri de yapılmamıştı. Yasanın çıkmaması, gelir eksikliği nedeniyle hazineyi de rahatsız edecektir” diye konuştu.
 
UMUTLA BEKLİYORUZ
Yasayla ilgili görüşmelerin 1 Ekim’de başlasa bile görüşmelerin tamamlanması, Cumhurbaşkanı onayına sunulması ile sürecin Kasım ayına kadar uzayabileceğine dikkat çeken Demirtaş,  bunun da iş dünyası için çok geç olacağını söyledi. Demirtaş, “Torba yasanın büyük zaten TBMM’de kısmı kabul edilmişti. 28 Ağustos’taki Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrasında, Meclisin tekrar toplanarak yasayı çıkarmasını, Yeni Başbakanımızın bu sorunu en kısa süreçte çözmesini umutla bekliyoruz. Bir an önce vergi ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması hem iş dünyamızı hem de hazinemizi rahatlatır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Enver YILMAZ-İnş.Müh. 17 Ağustos 2014 Pazar 22:43

Torba yasada yeniden borç yapılandırıda 1-%..peşin ödenmesi şartı konulmamalıdır 2-İlk taksit ödemesi EN AZ 6 AY SONRA başlatılmalıdır 3-Yapılandırma dönemi sonrasında ortaya çıkabilecek vergilerin ödenememesi halinde bu durum , yapılandırma ve anlaşmayı hiç etkilememelidir. Saygılarımla

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BMC’nin parası ödendi, sıra işçilerde!
İzmir’de kamyon, otobüs ve yedek parçanın yanı sıra savunma sanayine 'Kirpi' ...
Altın dibe vurdu!
Ramazan ayı ve seçim nedeniyle dibe vuran altın satışları, düğün mevsiminin ...
Emsal karar: Tüketicinin dosya masrafı zaferi
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde tüketici sorunları hakem heyeti, kredi kullanan ...
 
Dolar 2,16’ın üzerine çıktı
Moody's'in Türkiye'ye yönelik açıklamasının ardından dolar 2,16'nın üzerine çıktı.
Süper Loto'da 6 bilen çıkmayınca ikramiye...
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto çekilişinde ...
İZFAŞ Kent EXPO'ya hız verdi
16-19 Ekim 2014 tarihleri arasında ikinci kez düzenlenecek olan KENT EXPO- ...
 
EPDK'dan Egeli patronlara enerji şoku!
Egeli sanayici ve işadamlarının çok ortaklı enerji şirketi Enda Enerji’de ...
‘Cep’e zam geliyor: 50 milyon aboneye kötü haber
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaklaşık 50 milyon abonesi ...
İzmir sakızda Komşu’yla rekabete hazır!
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, sakız üretiminde Akdeniz ülkeleri arasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva