HABERLER>SEÇİM 2015
15 Nisan 2015 Çarşamba - 11:58

HDP’nin 1 numaralı İzmir adayı Kürkçü seçim stratejisini anlattı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, geçen seçimde Mersin'de her seçmenin elini sıkıp gözünün içine bakarak yaptığı seçim kampanyasını İzmir'de de sürdüreceğini söyledi. 2011 genel seçiminde baraj sıkıntısı nedeniyle TBMM'de HDP'nin hakkı olan 30 koltuğa AK Partili milletvekillerinin oturduğunu öne süren Kürkçü, cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'a verilen oyun üstüne 500 bin oy daha eklenirse 30 koltuğun geri alınacağını ileri sürdü.

HDP’nin 1 numaralı İzmir adayı Kürkçü seçim stratejisini anlattı

Bu seçime bağımsız adaylarla değil sarı, mor, yeşil renkleri, genel başkanının klibinde bağlama çaldığı "Biz'ler meclise" adlı seçim şarkısı, yeşil ağaçlı parti amblemi ile girecek olan HDP'nin Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir 1'inci bölge 1'inci sıradan milletvekili adayı oldu.

İzmir adaylığının partinin ortak görüşüyle gerçekleştiğini söyleyen Kürkçü, "İzmir hala güzel bir şehir ama arkanızı şehre dönerseniz güzel. Önünüzü döndüğünüz zaman güzel bir şey görmeniz zor. Ankara, İstanbul da böyle. Büyükşehirlere yığılmaya yol açan sebepleri ortadan kaldırmadan kentsel siyaset izlemek imkansız" dedi. Tarım ihya edilmeden kentin hiçbir sorununun çözülemeyeceğini savunarak, "Avuç içi kadar yere 4 milyon nüfusu yerleştirdiğiniz zaman buranın bir cehennem olmaması düşünülemez" diyen Kürkçü, 2011 genel seçimlerinde Mersin'de aldığı yüzde 9.8'lik oydan fazlasını alabilmek için aynı yöntemle çalışacak. Kürkçü, "Her gün işyerlerini, fabrikaları, köyleri, tarlaları ziyaret edeceğiz. Herkesin elini sıkmaya, gözünün içine bakmaya çalışacağız. Bundan daha etkili bir şey yok. İnsanlar bakıyor 'dediğini yapabilir mi hakikaten öyle biri mi' diye tartıyor. Bunun için yüz yüze iletişim çok önemli. Sadece İzmir'de değil Aydın ve Manisa'da da çalışacağım" dedi.
 
HEDEF KADINLAR VE GENÇLER
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'a verilen oyun üstüne 500 bin oy daha eklenirse AK Parti'nin bugünkü mevcut 30 koltuğuna HDP'nin oturacağını ifade eden Kürkçü, herkesin oyuna talip olduklarını, ancak en çok ilk kez oy kullanacak genç seçmenden ve kadınlardan oy beklediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Kadın adaylarımız yüzde 48. 35 yaş altı adaylarımız yüzde 60. Gençler ve kadınlarla iletişim bizim için çok önemli. Sadece demografi değil bizi sosyal farklar da ilgilendiriyor. Yoksulların ezilenlerin emeklilerin de bizi anlamalarını isteriz. Bu seçimde herkesten destek istiyoruz AKP iktidarında büyük bir hayal kırıklığı yaşayan yoksul insanların şimdi bizi daha çok dinleyeceklerini ümit ediyoruz. Özellikle göçle geldikleri kentte himaye arayışı içinde AKP'ye yönelmiş ancak Kobani direnişi sırasında AKP'nin gerçek yüzünü görünce hüsrana uğrayan seçmen bize gelmeli. CHP'nin muhalefetini nispeten 'seçkinci' bulan, bu muhalefetin temel meselelere temel ezilmişlik ilişkilerine deva olmadığını düşünenler, CHP'nin sağa açılarak merkeze ulaşma stratejisinden hayal kırıklığına uğrayanlar aslında sağa gitmeden sola gidebilecek adresin HDP olduğunu görecekler."
 


"DESPOTİK YAKLAŞIM"
Kürkçü, bu seçimde başkanlık sistemi ile parlamenter rejimin oylanacağını belirterek, şöyle konuştu: "Bu seçimde halk, Tayyip Erdoğan'ın despotik başkanlık rejimi ya da düzeltilebilecek tüm kusurların halk iradesiyle yapılacağı parlamenter rejim arasında tercihte bulunacak. Tayyip Erdoğan'ın başınızda ebediyen size her gün hakaret eden bir despot olarak kalmasını istemiyorsanız HDP'yi meclise sokmanız yeterli. Yolsuzluktan sorumlu olanların cezalandırılması konusunda dört bakandan başlayarak onların yeniden yargılanmasının yolunu açmak isteriz. Yüce Divan'a gönderilmeme kararı hükümetin yönlendirici çabaları sonucu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı ve bakanların taraf olduğu bir yolsuzluğu, AKP vekillerine dayanarak yok saydılar ama bu kamu vicdanında asla ve asla bağışlanmadı. 10 yurttaştan 9'u 'hırsız' dendiği zaman kimden söz ettiğimizi anlıyorsa eğer o zaman bu hırsızların cezalandırılmadığı bir siyasi yönetimle bizim bir alışverişimiz olmaz. Ancak biz sadece bunun etrafında dönen bir siyasi muhalefetin son derece kısır olduğunu da söyleriz.
 
"İZMİR VALİSİ AĞRI VALİSİ'NİN PEŞİNDEN GİTMESİN"
İzmir'e kavgaya değil seçime geldiğini vurgulayan Kürkçü, örgütünü provokasyonlara karşı serinkanlı olmaları konusunda uyararak, İzmir Valisi Mustafa Toprak'a da "Sakın ola İzmir Valisi sakın ola Ağrı Valisi'nin peşinden gitmeyesin. Ben İzmir Valisi ile TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda iken cezaevleri ve karakolları teftiş için geldiğimde çalıştım. Bir de kendisinin Diyarbakır Valisi iken marifetlerini biliyorum. Gazına ve copuna maruz kalmış bir milletvekili yurttaşım. Kendisini yakından tanıyorum ve bundan istifade etmesini sağlayacağım" dedi. (Elif Demirci/dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan can 15 Nisan 2015 Çarşamba 22:13

el sıkıpta gözünün içine bakmayla ne olacak yani ibsablar işsiz ainsanlar aç bunları nasıl çözeceksin varında elimizi sıkmayın el sıkmayla karın doymuyor

Yorumu oyla      16      5  
Seni İyi Tanıyoruz Ertuğrul !!!!!! 15 Nisan 2015 Çarşamba 21:24

Biz ODTÜ'lüyüz. Seni İyi tanıyoruz Ertuğrul Kürkçü. Kafalarda seninle ilgili çok soru işareti var. ODTÜ Mimarlık Fakültesinde hippi hayatı yaşarken birdenbire nasıl DEV-GENÇ Başkanı oldun? Kızıldere'de ÖLdürülen Mahir Çayan ve arkadaşlarının vücutlarından yüzlerce mermi çıkarken son oradan burnun kanamadan nasıl çıktın? Seni Yurt dışına kim nasıl çıkardı? Daha sonra da seni Türkiye'ye gönderip Milletvekili olmanı kimler sağladı? Özetle "ERTUĞRUL KÜRKÇÜ SEN KİMİN HİZMETİNDESİN?" Benim hizmetimde olmadığın kesin

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de alkıştan sonra 6 vaat geliyor
CHP'nin seçim kampanyasında öne çıkacak 6 vaat: 1) Emekliye iki maaş ikramiye ...
HDP İzmir’de adaylık şoku: Kalp krizi geçirdi!
HDP İzmir 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili aday listesinden son anda ...
CHP TRT’yi mahkemeye verdi!
TRT'nin, CHP'nin "milletçe alkışlıyoruz" reklamını yayınlamaması, mahkemelik oldu.
 
Yalçıner de konuştu: HDP İzmir’de deprem mi var?
HDP'nin İzmir adaylığından düşürüldüğü haberi üzerine bir açıklama yapan ...
CHP’de sunum raporu: Adaylar sordu, Kocaoğlu yanıtladı!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda iki saat boyunca ...
MHP’li Koç: İzmir sporcu kamp merkezi olmalı
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Adayı Murat Koç İzmir’in ...
 
AK Parti İzmir’de ‘Eroğlu’ mesaisi: Son tarih 18 Nisan!
AK Parti İzmir milletvekili adaylarını tanıtacağı toplantıyı İzmir 1. ...
Çıray: AKP hızla düşüyor, CHP yüzde 30’a geldi
CHP İzmir 2. Bölge adayı Zeynep Altıok ve CHP Milletvekili ve İzmir 2. ...
CHP kampa girdi: Bingöl’den hükümete de örgüte de mesaj var!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda konuşan Genel ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva