HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2016 Salı - 11:50

Erdoğan: Benim için kadın öncelikle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Metal Sendikası'nın kadın kurultayında konuştu.

Erdoğan: Benim için kadın öncelikle...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Emekçi kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Kişinin kadın veya erkek olarak dünyaya gelmesi, tercih değil takdirdir. Biz insanları cinsiyetlerine göre tesnif etmedik.

Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcı, haksız tutuma karşı hep birlikte mücadele etme macburiyetiyle karşı karşıya kalıyoruz. Kadın ve erkeğin her biri insanın yarısıdır. Kadını yok sayan erkek kendi yarısından vazgeçmiş demektir.

Kadınlar inayet değil, adalet bekliyor. Kadınlar kota değil, adil bir yarış talep ediyor. Kadınlar istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez. Biz bugüne kadar kadınlarımızın hak arayışlarında hep yanlarında olduk, cinsiyetleri sebebiyle istismar edilmelerine de daima karşı çıktık.

40 yıllık siyasi hayatımda hangi mücadeleye girdiysem yanımda kadınlar vardı. Elde ettiğim başarılarımın arkasında kadınları emeği ve fedakarlığı vardır.  Hayatımın her anı ailemin kadınlarıyla anlam kazanır. Benim için kadın öncelikle annedir.

Siz olmasaydınız erkekler olmazdı. Benim için kadın eşimdir. Hayatımı paylaştığım iyi kötü günde yanımda olan eşimle birlikte tüm kadınlara saygılarımı sunuyorum. Benim için kadın kızlarımdır, onlarla birlikte tüm genç kızlarımıza sevgilerimi iletiyorum.

"EN BÜYÜK SAYGIYI ŞEHİT ANALARI HAK EDİYOR"
Elbette en büyük saygıyı, en büyük selamı, en samimi anmayı hak edenler, şehitlerimizin anneleridir, eşleridir, çocuklarıdır. Onların evlatları, eşleri, babaları birer birer kahramandır. Bu ülkenin, bu milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan büyük bir mücadeleye giden ve sonuçta da hayatlarını feda eden bu kahramanların hepsini de rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyorum. Onlar peygamberlikten sonra en yüce makamın sahibi oldular.

Bu ülkenin kadınlarının desteğini alanın sırtı yere gelmez, karşısına alan da iflah olmaz. Kadın elinin değmediği hiçbir işin başarıya ulaşma şansı yoktur.

"KADINLAR TAMAM DİYORSA TAMAMDIR"
Katil devlet diyerek ihanet çukuruna gömülenlere inat devletimize sahip çıkıyor muyuz? Sendikaları terör örgütlerinin değil gerçek emekçilerin yuvası haline getiriyor muyuz? Sendikaları silah deposu haline getirenlerin karşısında dimdik duruyor muyuz? Bölücü terör örgütünden, paralel devlet yapılanması örgütüne kadar tüm şer çetelerine karşı milletimizin yanında yer alıyor muyuz? Kadınlarımız 'tamam' diyorsa bu iş tamamdır.

Biz bu dört şey için varız; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu milleti parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bayrağımıza eş bayrak dikmeye çalışanlar bu ülkede yer bulamayacaktır. Bu vatan topraklarını bölmek isteyenler bu ülkede yer bulamayacak, çukurlara gömülecektir. Devlet içinde devlet, asla buna müsaade edilmeyecektir.

"HANGİ ANNENİN YAPTIĞI İŞ PARAYA TAHVİL EDEBİLİR"
Kadını, ekonomik ve sosyal hayattan tecrit edilmiş olarak sadece evine hapseden anlayış, yakın döneme ait bir tasavvurdur. Bu yanlış kabulü yıkmak adına geliştirilen refleksler ise tam bir ifrattan tefrite savruluş örneğidir. Açık söylüyorum, bana göre kadına en büyük zararı, hayatı 'ekonomik özgürlük parantezine' mahkum eden anlayış vermiştir. Halbuki, hangi annenin yaptığı iş, paraya tahvil edilebilir? Bunun bedeli olabilir mi? Olamaz.

Aile kurumunu yıkarak, değerleri yok ederek kadını özgürleştiremezsiniz. Tam tersine bu, kadının her alanda istismarının önünü açan bir yaklaşımdır. Kadın emeğinin ve bedenin sömürülmesine yönelik her girişim toplumun geleceğini hedef alır."

 
iPhone alabilmek için bebeğini sattı!
 
CHP’den suç duyurusu: Erdoğan, Davutoğlu…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı’ndan Karabağ’a ‘cemevi’ tepkisi!
Bayraklı’da Belediye Başkanı’nın talimatı ile Yamanlar Cemevi’ne gelir ...
İzmir'de tarihi zirve: 95 yıl sonra bir ilk!
Brüksel'deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesinden bir gün sonra Başbakan ...
Yüksel 8 Mart mesajında AK Parti’yi eleştirdi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 8 Mart Dünya ...
 
AK Partili Kaya'dan HDP'ye sert tepki!
Yasin Börü davasını yakından takip eden AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili ...
Ve Davutoğlu Çipras zirvesi için İzmir’de
Brüksel'deki Türkiye-AB Zirvesi temaslarını tamamlayan Davutoğlu, İzmir'e geldi.
Acun'un AK Partili amcasından sıradışı teklif
Acun Ilıcalı'nın amcası AKP'li vekil Mustafa Ilıcalı, Meclis'teki bütçe ...
 
Ve program netleşti: Kılıçdaroğlu’ndan miting sürprizi!
CHP İl Başkanı Yüksel’in ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda Genel Başkan ...
Erdoğan konuştu, İzmir’de afiş tartışması çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlar günü konuşmasında CHP’li belediyeleri ...
Davutoğlu'nun İzmir programında flaş değişiklik
Brüksel’deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi uzayınca Başbakan’ın programı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva