HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2016 Salı - 11:51

CHP’den suç duyurusu: Erdoğan, Davutoğlu…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, 'Terör Örgütüne Yardım Etmek' suçlamasıyla bazı kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı, "Teröre destek veren, yardım ve yataklık yapan siyasetçilerin hesap vermesi gerekiyor" dedi.

CHP’den suç duyurusu: Erdoğan, Davutoğlu…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İl Valileri ve ilgili kamu görevlileri hakkında 'Terör Örgütüne Yardım Etmek' suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

CHP Aydın İl Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve partililer katıldı. Terör Örgütü PKK'nın şehirlerde yapılanmasına hükümet görevlilerince göz yumulduğunu iddia eden Bülent Tezcan, şöyle dedi: "Türkiye, yıllardan bu yana terörle mücadele ediyor ve yıllardan bu yana insanlarımız ölüyor, güvenlik kuvvetlerimizi şehit veriyoruz. Türkiye terör sorununu çözemedi, terör belasıyla boğuşuyor. Terörün bugün bu noktaya gelmesiyle ilgili sorumluluğu olan siyasetçiler bu konuda hem hukuki hem de siyasi sorumluluktan kaçarak, sorumluluğunun gereğini yerine getirmiyor. Teröre karşı mücadele hepimizin görevi ancak bu mücadeleyi verirken teröre yardım ve yataklık yapanların da hesap vermesi gerekiyor. Doğu ve Güneydoğu illerimizde terör örgütü şehirleri artık bir tahkimat merkezi haline getirmiş, tonlarca bomba koymuş bunu AKP Genel Başkan Yardımcısı söylüyor. '200 ton bomba yığdılar' diyor. Bu tonlarca bomba, silah, mermi ve mühimmat nasıl geldi? Devletin güvenlik güçleri yok muydu? Askeri polisi yok muydu? Valisi Kaymakamı yok muydu? Başbakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı yok muydu? Bunlar hiçbir kimseye göstermeden tonlarca mühimmatı, patlayıcıyı Diyarbakır'a, Şırnak'a Silopi'ye, Mardin'e nasıl getirdiler? 90 gün sokağa çıkma yasağı ile çatışmalar devam ederken hala bitmeyen mühimmatlar oralara nasıl getirildi? Terör örgütü şehirleri üs haline getirirken bu hükümet neredeydi? Bunu hesabı sorulmak zorunda. PKK terör örgütünün bölgede tahkimat yapmasına dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, o gün hükümette görev alan bugünün Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan ve onların talimatları altında çalışan güvenlik bürokrasisi terör örgütüne yardım ve yataklık yapma suçunu işlemiştir. Bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok açık biçimde kendisi ifade etmiştir. 'Biz Valilere terör örgütü bu tahkimatı yaparken görüyorduk ama müdahale etmeyin diye talimat verdik' demiştir."

Gazetelere ve şirketlere kayyum atanmasının Anayasa'ya aykırı olduğunun altını çizen Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suç işlemekle suçladı. Tezcan, şöyle dedi: "Bakın her geçen gün gazetelere kayyum eliyle Anayasa'ya aykırı bir şekilde el koyuyorlar ya da işlemez, çalışmaz, haber, gazetecilik yapamaz hale getiriyorlar. Bir taraftan gazetecilerin tutuklandığı öte taraftan gazetelere el konulduğu bir süreç yaşıyoruz. Anayasa Mahkemesi evrensel hukuka uygun bir şekilde Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili bir karar verdi. Türkiye'nin yüzünü ağarttı. Gerilimi düşürdü, rahatlattı toplumu. Ama ne yazık ki, toplumu geren bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Arkasından mahkemeleri Anayasa Mahkemesi'ne karşı kışkırtan suç işlemeye teşvik eden kendi işlediği suçu mahkemelerde işlesin diye ortak etmeye çalışan bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Biz Cumhurbaşkanını muhatap almak istemiyoruz. Bizim muhatabımız Başbakandır. Ama ne yazık ki beceriksiz bir Başbakan var, rol çalan bir Cumhurbaşkanı var, her şeye maydanoz olan bir Cumhurbaşkanı var."

 
Erdoğan: Benim için kadın öncelikle...
 
Özgecan Parkı’ndaki heykeller ‘müstehcen’ diye mi kaldırıldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Benim için kadın öncelikle...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Metal Sendikası'nın kadın kurultayında konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı’ndan Karabağ’a ‘cemevi’ tepkisi!
Bayraklı’da Belediye Başkanı’nın talimatı ile Yamanlar Cemevi’ne gelir ...
İzmir'de tarihi zirve: 95 yıl sonra bir ilk!
Brüksel'deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesinden bir gün sonra Başbakan ...
 
Yüksel 8 Mart mesajında AK Parti’yi eleştirdi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 8 Mart Dünya ...
AK Partili Kaya'dan HDP'ye sert tepki!
Yasin Börü davasını yakından takip eden AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili ...
Ve Davutoğlu Çipras zirvesi için İzmir’de
Brüksel'deki Türkiye-AB Zirvesi temaslarını tamamlayan Davutoğlu, İzmir'e geldi.
 
Acun'un AK Partili amcasından sıradışı teklif
Acun Ilıcalı'nın amcası AKP'li vekil Mustafa Ilıcalı, Meclis'teki bütçe ...
Ve program netleşti: Kılıçdaroğlu’ndan miting sürprizi!
CHP İl Başkanı Yüksel’in ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda Genel Başkan ...
Erdoğan konuştu, İzmir’de afiş tartışması çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlar günü konuşmasında CHP’li belediyeleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva