HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2016 Salı - 11:02

İzmir'de tarihi zirve: 95 yıl sonra bir ilk!

Brüksel'deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesinden bir gün sonra Başbakan Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı İzmir'de ağırlıyor. Zirve öncesi geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Çipras 95 yıl sonra kente gelen ilk Yunan Başbakan oldu. 2 Lider'den zirve öncesi 8 Mart jesti geldi.

İzmir de tarihi zirve: 95 yıl sonra bir ilk!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – İzmir, Ege Denizi’nde sayısız faciaya neden olan mülteci sorunun gölgesinde çok önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve beraberindeki heyeti İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’nde ağırlıyor.

- FOTO GALERİ: KARE KARE TARİHİ ZİRVE... 

- DAVUTOĞLU'NDAN YOĞUN İZMİR MESAİSİ: SAAT SAAT PROGRAM... 

Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi sonrası sabah saatlerinde İzmir’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu oteline geçip dinlendikten sonra Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için Başbakanlık Ofisi’ne geçti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da Başbakan Davutoğlu’nun ardından öğlen saatlerinde İzmir'e geldi.

Çipras ve beraberindeki heyet, Adnan Menderes Havalimanı'nda, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer ilgililerce karşılandı.

ZİRVE ÖNCESİ 8 MART JESTİ
Başbakan Davutoğlu, kendisinden sonra gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı kapıda karşıladı.  2 Lider Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın muhabirlerine bir jest yaptı ve birlikte gül dağıttı. Başbakan Davutoğlu fotoğraf çeken kadın basın mensuplarına “Bugün izin verirseniz biz sizin fotoğrafınızı çekelim” dedi ve fotoğraf makinesini alarak Çipras'la kadın gazetecilerin fotoğrafını çekti. İkili Ofis merdivenlerinde bir süre sohbet ettikten sonra görüşme için içeriye girdi. Kravat takmayan Çipras'ın bu alışkanlığını İzmir ziyaretinde de sürdürürken beraberindeki bakanların da kravat takmaması dikkat çekti.

TOPLANTIYA HANGİ BAKANLAR KATILDI?
Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Toplantısı için İzmir’e Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İç işleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal katılırken, Yunanistan’dan ise Çipras’a 10 bakan eşlik etti.

İzmir’deki zirveye Ekonomi, Kalkınma ve Turizm Bakanı Yorgos Stathakis, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Çevre ve Enerji Bakanı Panos Skurletis, Denizcilik ve Adalar Politikası Başkanı Thodoris Dritsas, Vatandaşı Korumadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Nikos Toskas, Göç Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas, Turizmden Sorumlu Bakan Yardımcısı Elena Kundura, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas katıldı.

95 YIL SONRA İLK!
Bu arada Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Cumhuriyet Dönemi'nde resmi ziyaret için İzmir'e gelen ilk Yunanistan Başbakanı olduğu ortaya çıktı. İşgal döneminde, 1921 yılında Yunanistan Başbakanı Dimitris Guaris İzmir'e gelmişti.


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
İki Lider’in çözüm için yol haritası belirleyeceği ve iki ülke bakanlarının da birebir görüşmeler yapacağı mesai nedeniyle kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. 4 bin polis görev yaparken, Ofis’e giden yol boyunca belirli aralıklarla sıkı güvenlik önlemleri alındı. Şehrin kritik noktaları ile ofisin çevresindeki binalar üzerine keskin nişancılar yerleştirildi.

Türk ve Yunan basın mensupları binaya üzerleri aranarak alındı. Davutoğlu-Çipras zirvesini yerli ve yabancı toplam 200 basın mensubu takip ediyor.
 

 
İGC Başkan Dikmen: El koymanın diğer adı kayyum oldu
 
Başkan Batur’dan 8 Mart kutlaması
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YÜCEL ERERENCE 8 Mart 2016 Salı 16:05

egenin incisi güzel izmir imize yapılan yatırımlar ve aday gösterilen sayın binali yıldırım bakanımız ve yapılal yatırımlar sayın başbakan prof dr ahmet davutoglu ve ekibinin samimi çalışmaları ile oluyor teşekkürler sayı başbakanım ve bakanım 35 izmir 35 proje izmiri dünyanın incisi yapacak selam ve dua ile

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 8 Mart 2016 Salı 15:39

Türkiye cephesinden katılan bakanlar hiç olmazsa izmiri gördüler, sorunlarıyla ilgilenirler mi? bilinmez.göreceğiz. bakanların 2 li görüşmelerinde neler görüşüldü* izmire bir katkısı olacak mı? çünkü konu izmir olunca bakanlar "isteksiz" oluyor. başbakan ne kadar "izmiri geliştireceğiz" desede inanmak zor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel 8 Mart mesajında AK Parti’yi eleştirdi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 8 Mart Dünya ...
AK Partili Kaya'dan HDP'ye sert tepki!
Yasin Börü davasını yakından takip eden AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili ...
Ve Davutoğlu Çipras zirvesi için İzmir’de
Brüksel'deki Türkiye-AB Zirvesi temaslarını tamamlayan Davutoğlu, İzmir'e geldi.
 
Acun'un AK Partili amcasından sıradışı teklif
Acun Ilıcalı'nın amcası AKP'li vekil Mustafa Ilıcalı, Meclis'teki bütçe ...
Ve program netleşti: Kılıçdaroğlu’ndan miting sürprizi!
CHP İl Başkanı Yüksel’in ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda Genel Başkan ...
Erdoğan konuştu, İzmir’de afiş tartışması çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlar günü konuşmasında CHP’li belediyeleri ...
 
Davutoğlu'nun İzmir programında flaş değişiklik
Brüksel’deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi uzayınca Başbakan’ın programı ...
CHP Lideri'nden Başbakan'a dokunulmazlık çağrısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na tüm dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı yaptı.
CHP Karşıyaka Zübeyda Ana'ya yürüdü
CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva