HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2015 Pazartesi - 12:08

CHP'de çarşaf raporu: Kimler seçildi/Kim-kaç oy aldı?

CHP İzmir’de nefesleri kesen kongre sonunda kurultay delegeleri de belli oldu. Yüksel’in anahtar listesi 5 fire verdi. Rakibi Kavalar, son başkan Serter, Durak, Çakmur ve Uçar delege seçilmeyi başardı. En yüksek oy Buca Belediye Başkanı Piriştina’ya çıktı.

CHP de çarşaf raporu: Kimler seçildi/Kim-kaç oy aldı?

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü'nün 35.Olağan Kurultay'ı büyük bir heyecan sahne oldu.
 
Pazar sabahı başlayan ve Pazartesi gününe taşınan maraton sonunda sandıktan 281 oy alarak rakibi Nevzat Kavalar’a 12 oy fark atan Alaattin Yüksel il başkanlığı koltuğuna oturdu.
 
Kıran kırana geçen seçim sonunda delegeler yeni başkanın yanı sıra yönetim kurulunu, kurultay delegeleri ve il disiplin kurulu üyeleri de belirledi.

- CHP'DE YENİ DÖNEM: YÖNETİME KİMLER GİRDİ?

- TAM LİSTE: YÖNETİME TALİP OLAN HANGİ İSİM/KAÇ OY ALDI?




EN ÇOK OY PİRİŞTİNA'YA
198 partilinin başvuru yaptığı seçimde 363'le, en yüksek oy Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya çıkarken, Başkan Aziz Kocaoğlu 343 oyla ikinci sırada kaldı.



'TEK LİSTE'LERİN BİRİNCİSİ AKPINAR

Sandıktan 342 oy alarak üçüncü sırada çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ismi tek listede yer alıp delegelerin en çok tercih ettiği isim oldu. Akpınar gibi tek listede yer alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de 292 oyla 5.sırada yer aldı.

Yüksel’in anahtar listesi 5 fire verirken, rakibi Kavalar’ın yanı sıra son il başkanı Bedri Serter, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Çakmur, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak ve milletvekili adayı Nurgül Uçar listeyi delerek delege seçilmeyi başardı.

Yüksel’in listesinde yer alan Ayhan Kaya, Kazım Umdular, Affet Uygur, İsmail Yılmaz ve Sultan Çayır sandıktan delegelik için yeterli oyu alamadı.

- İŞTE TAM LİSTE: KİM/KAÇ OY ALDI?...

KURULTAY DELEGELERİ: KİM / KAÇ OY ALDI?

Levent Piriştina (363), Aziz Kocaoğlu (343), Hüseyin Mutlu Akpınar (342), Mustafa Güngör (326), Tahir Şahin (292), Ülkümen Rodoplu (290), Sema Pekdaş (289), Çağdaş Kaya (284), Umut Tekin (283), Saniye Nazik Işık (280), Şehrazat Mercan (278), Muhittin Dalgıç (276), Olgun Atilla (276), Ayşe Şimşek (275), Alattin Yüksel (274), Nurdan Karlıdağ (270), Hasan Arslan (268), Ulaş Gül (267), Abdül Batur (267), Halil İbrahim Şenol (260), Muhittin Selvitopu (259), Nurgül Uçar (259), Nazan Dönmez (255), Leyla Yıldız (255), Gaye Gürcan (254), Mustafa İnce (254), İsmet Korkmaz (254), Nevzat Kavalar (253), Mehmet Ali Çalkaya (253), Fikret Doğan (249), Yüksel Çakmur (249), Ulviye Üreten (248), Abdurrahman Batıhan (248), Sevda Erdan Kılıç (247), Günal Biçer (247), Zeynel Mertoğlu (246), Uğur Yıldırım (246), Şahin Fırat (241), Aygül Eryılmaz (238), Bedri Serter (238), Vasfi Şentürk (238), Ahmet Pala (237), Alev Boyacı (237), Cevat Durak (236), Nurşen Balcı (236), Erkan Büyükkaya (233), Ahmet Bahri Yalaz (232), İsmail Yetişkin (229), Behzat Aydilek (229), Özcan Durmaz (227), Ali Engin (227), Mehmet Birlik (224)

BAŞKANLARIN KOTA SIKINTISI!
CHP kurultay delegesi listesi İl Seçim Kurulu'nda kadın ve gençlik kotası gözedilerek resmileşecek. Kota gereği Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş, Affet Uygur, Ester Bulut, Fatma Doğru, Özgün Utku ve Zuhal Eroğlu'nun listeye girme ihtimali bulunuyor. Bu durum Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve İl Eski Başkanı Ali Engin ile Ödemiş İlçe Eski Başkanı Mehmet Birlik'in üyeliklerini düşürebilir.



KİMLER KAYBETTİ?
Seçimde başkanlık yarışını Yüksel'e kaybeden Kavalar'ın anahtar listesinde yer alan birçok önemli isim kurultay delegesi seçilemedi.

Başkanlık için Kavalar'ı ilk öneren isim olan ve Bornova İlçe Başkanı'na yarışta en büyük desteği veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ kurultay delegeliği seçiminde 216 oy alarak liste dışı kaldı. Karabağ gibi Kavalar'a destek veren Bayraklı İlçe Örgütü Başkanı Cemalettin Alper de 162 oyda kaldı ve delege seçilemedi.

Kavalar anahtar listesinin bir başkan önemli ismi Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın aldığı 200 oy da delege seçilmek için yeterli olmadı. İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu'ya da 192 oy çıktı.

Konan İlçe Eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP PM eski Üyesi Mehmet Süne de delege seçilemeyen isimler olarak kayıtlara geçti.

BAŞDANIŞMAN SEÇİLEMEDİ
Seçime bağımsız giren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger de sandıkta hayal kırıklığı yaşayan isimler arasındaydı... Aksünger'e 135 delege oy verdi.

 
Turizm cenneti Çeşme, RES kuşatmasında!
 
Üretiminde dünya ikincisiyiz sahtesini yiyoruz!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevda 22 Aralık 2015 Salı 12:26

Çoğu kişiyle aynı düşünceye sahip olmak çok güzel İBB'ye PİRİŞTİNA!!! YAKIŞIR

Yorumu oyla      16      10  
konakli 21 Aralık 2015 Pazartesi 22:23

Vah izmirim vah,ilçe belediye başkalarının yaptıkları işleri görüyoruz.hepsi siyaset yapmaktan is yapmaya vakit bulamıyor olmalılar.biran önce hepimiz aklınızı başımıza alıp doğru dürüst işler yapmamız lazım yoksa izmir halkı bizi öyle bir cezalandıracak ki feleğimiz şaşacak...

Yorumu oyla      19      6  
Halk 21 Aralık 2015 Pazartesi 19:25

Evet pristina buyuksehire yakisir tabiki kocaoglundan sonra belediyede kaynastirici kocaoglu doneminde kaybedilen kani toplar isciyi memuru sevindirir en azindan izmiri izmirli yonetir emekli kamulular defil siyasi olarakda ters adamlar kalmaz

Yorumu oyla      22      16  
kartal 21 Aralık 2015 Pazartesi 18:27

Tuncay ozkan 3. Siradan deyilde 9. Siradan aday olsaydida meclise 9. Sirayi zorlayip girseydi ozaman oyu da var litleside var. Yada gelip onsecime girseydi ozaman tamam. Aynen aziz baskanin soyledigi gibi atanmislar gelip izmir i dizayn etmeye kalkmasin. Onlar için hiç iyi olmaz

Yorumu oyla      24      22  
PARTİLİ 21 Aralık 2015 Pazartesi 16:42

TUNCAY ÖZKAN BU KONGREDE ENSON KONUŞMASI GEREKEN KİŞİ NEDEN Mİ. ESKİ İL BAŞKANI VE YÖNETİMİ ÇIKIP AÇIKLASIN DELİKANLI GİBİ. MİLLETVEKİLİ ADAYI TUNCAY ÖZKAN GENEL SEÇİMLERDE PARTİSİNE KAÇ KURUŞ BAĞIŞLADI. BİRDE DİĞER VEKİL KAÇ MİLYON BAĞIŞLADI ONUDA AÇIKLASINLAR. KENDİSİNİ CHP ÜZERİNDE GÖREN BİR KİŞİ NASIL OLURDA İZMİR DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERİLİR. PARTİYE OKADAR ÇOK OY GETİRDİ Kİ TUNCAY ÖZKAN BU SAYEDE CHP BU GÜNE KADAR ŞIKARAMADIĞI KADAR MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI. TUNCAY ÖZKAN IN MADEM YÜREĞİ VE OYU BUKADAR FAZLA NEDEN BAĞIMSIZ ADAY OLMA CESARETİNİ GÖSTEREMİYOR.

Yorumu oyla      29      21  
PARTİLİ 21 Aralık 2015 Pazartesi 16:37

HÜSEYİN MUTLU AKPINAR BÜTÜN ENGELEMELERE RAĞMEN OYUNLARA RAĞMEN 342 OY ALARAK GÜCÜNÜ GÖSTERDİ.ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMEYİ BIRAKIN HÜSEYİN MUTLU AKPINAR IN. ADAM SATMAYAN ENDER PARTİLİLERDEN

Yorumu oyla      22      22  
Halk 21 Aralık 2015 Pazartesi 16:16

Evet pristina buyuksehire yakisir tabiki kocaoglundan sonra belediyede kaynastirici kocaoglu doneminde kaybedilen kani toplar isciyi memuru sevindirir

Yorumu oyla      24      21  
girit 21 Aralık 2015 Pazartesi 15:49

Levent piriştina yeni Büyükşehir belediye başkanımız Hayırlı olsun

Yorumu oyla      33      23  
izulaşcı 21 Aralık 2015 Pazartesi 15:19

Yeni dönem Büyükşehir de başkan Priştina !!!!!

Yorumu oyla      31      21  
İTİRAZIM VAR 21 Aralık 2015 Pazartesi 14:59

35.OLAĞAN İZMİR İL KONGRESİ Resmi olarak gününde yapılmamıştır, 21.12.2015 saaat 01:00 da seçim kurulu tarafından oy kullanma işlemi başlatılmıştır. Bu sebepten dolayı 46 kişi oy kullanamadan gitmiştir,bu durum da sonuca etki ediyor.

Yorumu oyla      30      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan: Bütün İzmirli hemşerilerimizi kucaklıyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, ...
CHP İzmir’de yeni dönem: Yönetime kimler girdi?
Nefesleri kesen kongre maratonu sonunda zafere Alaattin Yüksel uzanırken, ...
CHP İzmir seçimini yaptı: Büyük yarışın galibi kim oldu?
CHP İl Kongresi seçime çarşaf liste yöntemiyle gidilmesi nedeniyle Pazartesi ...
 
CHP kongresinde çarşaf bereketi: Kimler aday oldu?
Kongrenin tüzüğe uygun olarak çarşaf listeyle yapılmasının ardından yönetim ...
Ömer Çelik açıkladı: İsrail'le anlaşma var mı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail ile ilişkilerin ...
Tuncay Özkan konuştu, CHP kongresi karıştı!
Başkan Kocaoğlu’nun kürsüden eleştirdiği İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın ...
 
Flaş! Kocaoğlu’ndan çok sert mesajlar: Hesabını vereceksiniz!
Başkan Kocaoğlu neden kongrede taraf olduğunu anlatırken sert mesajlar ...
Hotar’dan emekliye TOKİ müjdesi: Ayda 250 lira ödeyerek…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilmesi ...
Sertel’den kongreye damga vuran konuşma: AKP’ye ihbar ettiler!
CHP İzmir Milletvekili il kongresinde yaptığı konuşmada zehir zemberek ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva