HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2013 Pazar - 11:42

Birgül Ayman Güler'den Karadeniz çıkarması

Bir dizi panel ve söyleşilere katılmak için gittiği Karadeniz’i ilçe ilçe gezen İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, yeni anayasa çalışmalarını ve gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi.

Birgül Ayman Güler den Karadeniz çıkarması

İZMİR - CHP Ünye İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Büyükşehir Yasası ve Yerel Yönetimler” konulu söyleşiye konuşmacı olan ve ardından Ünye İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Güler’in ikinci durağı Terme oldu.

'TÜRK'Ü ANAYASADAN ÇIKARMAK İSTİYORLAR
Terme CHP İlçe Başkanı Salih Bora Mutlu, CHP Terme ilçe yöneticileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri, partililer ve yurttaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Güler Terme Cumhuriyet Meydanı’nda Termelilere hitap etti. Çözüm adı altında memleketin bin yıllık birliktelik ile örülmüş bağlarının çözüldüğünü ifade eden Güler, “AKP’nin toplumu yanıltmaya ve PKK ile yürüttüğü pazarlığı gizleme, saklama gayretleri boşa çıkmıştır. Yurttaşlarımız her şeyin farkındadır ve bu sinsi oyuna geçit vermeyecektir. Ben bunu yakından gözleyen biri olarak söylüyorum. Çünkü geçen hafta bugün, bu saatlerde, buraya çok uzak olan memleketim İzmir’deki çalışmalarımda da gördüm. Bizim insanımızın kimsenin etnik kimliği ve mezhebi ile bir derdi olmadı. Herkes Türk vatandaşlığı çatısı altında kendini bu memleketin asli unsuru ve eşit yurttaşı olarak gördü. Bunu sağlayan ulusal vatandaşlık güvencesi, bugün AKP ve PKK işbirliği ile yürütülen bir proje ile parçalanmak ve ulusal vatandaşlık yerine T.C. vatandaşlığı getirilerek Türk sözcüğünü anayasadan çıkarmak istiyorlar” dedi.

“ÜLKEMİZİN BARIŞI, HUZURU İÇİN BİRLİKTE DİRENECEĞİZ”
Uluslaşma sürecini başarmış, birlik ve bütünlüğünü sağlamış Anadolu’ya yapılabilecek en büyük kötülüğün bu birlikteliğin etnik köken ve mezhep temelli ayırmak olduğunu söyleyen Güler, “bizi etnik ve mezhep savaşlarına götürecek kapıları ardına kadar açanlara karşı direneceğiz. Yanı başımızda, komşumuzda yaşanan olaylara müdahil olarak bizi bataklığa çekmek isteyen, dış güçlerin taşeronluğunu yürüten AKP’nin politikalarına karşı, bağımsız cumhuriyetimizin birliğini ve geleceğini korumak için hepimize büyük görev düşmektedir. Bu ülke, savaşların eksik olmadığı bölgemizdeki bereketli ve huzurlu topraklar bize kimse tarafından bahşedilmedi. Yarın yıldönümünü kutlayacağız. Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu’nun işgaline direnmek ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için mücadeleye başlamalarını, Samsun’a gelişlerini. Bizler tüm yanıltmalara, akil adamlar eliyle verilen tatlandırmalara karşı ulusumuzun ve ülkemizin barışı, huzuru için birlikte direneceğiz. Anadolu’nun bin bir renkli kültürel zenginliği ve ulusal birlikteliği ile, sunulan yalanlara, iki yüzlü politikalara hep birlikte duracağız” dedi. 

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in ilçelerini ziyaret etmelerinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Terme CHP İlçe Başkanı Salih Bora Mutlu ise söyle konuştu: “Barış süreci denen şey tamamen bir kandırmacadır. Ne diyorlarsa desinler; barış desinler, analar ağlamasın desinler, asıl amaç Amerika’nın Musul’daki petrol çıkarlarına hizmet etmektir. Bugün gündemde olan ve konuşulan konuların birçoğu teferruattır. Konunun aslı tamamen Barzani’ye teslim edilmiş olan henüz devlet güvencesi sağlanamamış çadır devletin daha sağlam temellere oturmasını sağlayacak hamlelerdir” dedi.

PKK’lıların çekilmesindeki asıl amacın Suriye’de ki savaşı Esad aleyhine çevrilmek istenmesi olduğunu söyleyen Mutlu, “PKK’nın çekilmesindeki neden; önümüzdeki günlerde Özgür Suriye Ordusu’nun beceremediğini PKK desteğiyle amacına ulaştırma çabasıdır. Sonra ikinci perde oynanacak Kuzey Suriye’de aynı Kuzey Irak’ta kurulduğu gibi bir çadır devleti kurulacak. Sonra üçüncü perde olan İran’a son olarak da sıra Türkiye’deki parçaya gelecek. Amaç emperyalistler tarafından imal edilen devlet ile Musul ve çevresindeki petrol havzası güvence altına almaktan başka bir şey değildir. Yoksa Amerika’nın ne Türkleri düşündüğü var ne Arapları ne de Kürtleri. Amerika uydurma bir devletle Kerkük ve Musul petrol havzasını güvence altına almakta başka bir şey yapmıyor. Süreci, barış süreci olarak değil Musul’daki petrol çıkarları olarak görüyorum” dedi.
CHP’li Güler, toplantı sonrası yurttaşların yakın ilgisi ve sevgi gösterileri altında yurttaşlarla sohbet etti. Onlardan gelen soruları yanıtladı ve gelen istekleri yerine getirerek bol bol fotoğraf çektirdi. Güler sohbet sonrası geceyi konaklamak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı programına ve Kurtuluş Yolu Yürüyüşü’ne katılmak için Samsun’a hareket etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ADNAN ALBAYRAK 21 Mayıs 2013 Salı 13:05

ALLAH AŞKINA NASIL BİR ÇHP NASIL BİR ZİHNİYET NASIL BİR SİAYSİ ANLAYIŞ AYTUN ÇIRAY M ALİ SUSAM VE GÜLER AYMAN DİKLENİYOR KÜRTLERLE BENİ Bİ EKKEFEYE KOYAMASSOIZN Z DİYOR AZİZ BAŞKAN ŞU AN DİYARNBAKIRIN TATLI BELEDİYE BAŞKANINI MİSAFİ REDYOR SİREKLİ İZMİR DİYARBAKI R KORİDOR YAPILDI BU PART İ ANA MUHALEFET PARTİİS SÖZDE HAKKEZA İKTŞDAR OLURSA NASIL OLACAK BANA BİR NALATSIN YAAA OOOF

Yorumu oyla      11      5  
ZUĞAŞİ BERAPE 20 Mayıs 2013 Pazartesi 13:57

70 Lİ YILAR ÇIK EVDİĞİM BİR ŞARKI ,,, "HAYDİ HAYDİ ÇEK GİT BURADAN BIKMIŞIM SENDEN GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM SENDEEEEEN " laylaylooool lalyylayyylooommm laylayloooom

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan ABD gezisi analizi ve Suriye çıkışı!
Başbakan Erdoğan, Washington'da gazetelerin yayın yönetmenleriyle biraraya ...
Ödemiş'te binler 19 Mayıs için yürüdü
Ödemiş’te 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayına yüzlerce vatandaş katıldı.
CHP demokrasi için meydana indi: Aydın'dan hodri meydan!
‘Özgürlük ve Demokrasi’ mitinglerinin ilk durağı Aydın’dı… CHP Genel Başkanı ...
 
CHP’den mektup: Swoboda istifa et!
CHP, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'ya mektup yazarak istifaya çağırdı.
ABD turunda beklenen ziyaret: Gülen’e Arınç gitti
Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisinde sürprizi Başbakan yardımcısı Bülent Arınç yaptı.
CHP’li Güler: Kozak can çekişiyor
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda bu yıl 4.’cüsü düzenlenen Organik Ürünler ...
 
‘Balkan’ çatlağı büyüyor: Sait’e karşı duruş da bölündü
9 dernek imzalı ‘Sait bizi tehdit etti’ bildirisi yeni tartışmaları beraberinde ...
AK Parti Karabağlar’da Dikencik aday mı?
Detaylı bir açıklama yapan Aykut Dikencik merak edilen soruya yanıt verdi.
Günay ezber bozmaya devam ediyor: Bu kez de T.C. çıkışı
AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın sivil toplum kuruluşları ve muhtarla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva