HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2013 Cumartesi - 13:42

Günay ezber bozmaya devam ediyor: Bu kez de T.C. çıkışı

AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın sivil toplum kuruluşları ve muhtarla buluştuğu toplantıda konuşan Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, T.C. tartışmalarına değindi. Günay, “T.C.’nin kaldırılmasına çalışanın aklına şaşarım. Onun kaldırılmasını ciddiye alıp eylem yapanın da aklına şaşarım. Burasının adı tarihin sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacaktır” dedi. Günay, 19 Mayıs törenleri öncesinde yaşanabilecek çelenk krizi için kamu ve emniyet görevlilerini de uyardı.

Günay ezber bozmaya devam ediyor: Bu kez de T.C. çıkışı

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - AK Parti İlçe Başkanlığı, Bornova Smryna Kaşı Beyaz Restoran’da sivil toplum kuruluşları, dernekler ve muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıya Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Milletvekili Nesrin Ulema, İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda katılanlara seslenen Günay, 19 Mayıs törenleri öncesinde yaşanabilecek çelenk ve kutlama krizleri için uyarılarda bulundu. Günay, “Hiçbir bayram kutlaması yasaklanmadı. Sadece zorunlu olan kısımlar çıkartıldı. Gönüllü yapılanların tamamı serbest bırakılmıştır. Ona hiç kimse karışamaz. Kimse halkın bayramı coştu ile kutlamasına engel olamaz. Bunu yapanlar ya çıkan yönetmeliği okumamışlar, ya da Türkiye’nin değerlerini bilmiyorlar. Gönüllü katılım, halkın yüreğinden gelen şenlik kimse tarafından engellenemez. Bir resmiyeti kaldıralım, samimiyet olsun, yüzümüz gülsün bayram olsun diye uğraşıyoruz” dedi.


 
AKLINA ŞAŞARIM
Sağlık Bakanlığı’nın düzenlemesi ile gündeme gelen T.C. tartışmalarına da değinen Günay, böyle bir girişimin olmadığını söyledi. Günay, “T.C.’nin kaldırılmasına çalışanın aklına şaşarım. Onun kaldırılmasını ciddiye alıp eylem yapanın da aklına şaşarım. Burasının adı tarihin sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacaktır. Bir bakanlık düzenleme yapmış. Düzenleme logo, afiş düzenlemesidir. Bu milletin vicdanında, kalbinde Türkiye vardır. Kim aklından böyle bir şey getiriyorsa Allah onu kahretsin. Bunu ciddiye alıp eylem yapanları da Allah ıslah etsin. Kimse aramıza tefrika sokmaya kalkmasın. Biz birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu milletin içire ayrılık sokmayın. Bu vatana yazık etmeye çalışanın defterini de düzeriz. Demokraside hesaplaşmak milletin önünde, sandığında olur” dedi. Muhalefete de yüklenen Günay, “Sen Türkiye’yi benden çok sevdiğini söyleyeceksin ama gereğini yapmayacak, milleti 70 sente muhtaç edeceksin. Hadi canım sende. Sen ülkeyi ayakta tutuyor, milletinin gelirini yükseltiyorsan o zaman başarılısın, hizmet ediyorsun” diye konuştu.

Günay, Suriye krizi ile ilgili de dikkatli olunmasını isterken kesinlikle bataklığa saplanmayacaklarını sözlerine ekledi.
 
EVİM, PARLAMENTOM VE İZMİR’İM…
Konuşmasında esprili bir şekilde İzmir ziyaretine ve yoğun programına da değinen Günay, “Dün 7-8 yerde toplantı düzenleyerek beni İzmir’e gelmeye tövbe ettirmeye çalışıyorlar. 15 kere de program yapılsa gelirim. Bakanlığım dönemimde sürekli çalıştım. Tabi ki Türkiye’nin diğer bölgelerine de gitmek zorundaydık. Göreve gelirken ‘bismillah’ giderken de ‘Allah ısmarladık’ dedim. Şimdi biraz daha sakinim. Evim, parlamentom ve İzmir’im var. Bundan sonra kente daha çok zaman ayıracağım. Bakanlığın yoğunluğu artık yok” dedi.
 
HALKTAN ÇOK MÜTEAHHİTLER İÇİN YAPILMIŞ
Bornova’da inşaatı bir türlü bitmeyen Kültür Merkezi’nin inşaatına da değinen Günay, “Bu projenin 23 milyon TL’ye sadece kaba inşaatı bitti. Biraz halkın hizmetinden çok müteahhitlerin kazanması için düşünülmüş projedir. Yerel yönetimlerle birlikte yapamadık. Ben, çok isterdim ama bitiremedim. Abartılı bir proje… Onun yerine Türkiye’de aynı paraya iki çalışma yaparım. Geçmiş yıllarda SİT bölgeleri geniş tutulmuş. Birinci derece tabiat SİT’i var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İl Müdürlüğü’nün çalışması ile SİT dereceleri Bornova’da yeniden gözden geçirilecek. Bundan herkes yararlanacak” dedi.

 
2 YILDA 850 TOPLANTI
Toplantıda konuşma yapan Milletvekili Nesrin Ulema da, “2011 Haziran Ayı’nda sizlerin arasından milletvekili olarak seçilerek Ankara’ya gittiğimde sizlere ‘her zaman seçmenlerimizle bir arada olacağız’ dedik. İki yılı geride bıraktık. Geçen sürede 850. programımı gerçekleştiriyorum. Bizim her zaman vatandaşlarımız ile bir arada olmamız lazım. İzmir, Bornova büyüyen bir kent… İhtiyaçlar tabi ki artacaktır. Köy muhtarlarımızla sürekli bir araya geliyoruz. 2B ve SİT konusundaki sorunlarını yakından izliyoruz. SİT ile ilgili sorunu kısa zamanda çözeceğiz. Arsa rayiç bedelleri ile ilgili Bornova köylerinde belirlenen bedeller tekrar gözden geçirilecek. Komisyon yeniden kente gelerek tespitler yapacak. Komisyonda bölgede oturan kişi ve kurumlardan insanlar da olacak. İzmir’in birçok yerinde sağlık hizmetleri ile ilgili yatırımlar yapıyoruz. Önemli planlama yaptık. Trafik kazalarının yaşandığı Belkahve’deki bölgeye de üst geçit inşaatını yapmaya başladık. Muhtarlarımızın özlük hakları ile ilgili taleplerini ilgili yerlere ulaştırdık. 2014 yerel seçimlerine kadar yeni yasa tamamlanacak ve meclisten çıkacak” dedi.
 
YAPILANLARI ANLATTI, TALEPLERDE BULUNDU
Partimiz kurulduğu günden bu yana halkla iç içe olduk. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek için sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. 2002’den bu güne Bornova’da önemli çalışmalar yaptık. İlçemize 13 yeni okul, ek binalar, spor sahaları ve bilgisayar laboratuarı yapıldı. Aile hekimliği uygulamasının başlamasıyla birlikte 26 sağlık merkezi, 121 aile hekimliği ve 6 sağlık ocağı inşa edildi. Hizmet halkımızın ayağına gidiyor. Çınarlı’da bulunan Diş Hastanesi’nin 24 saat hizmet vermesi sağlandı. Bornova’da Trafik Hastanesi’nde talihsizlik yaşıyoruz. Üçüncü kez ihale iptali nedeniyle inşaatına başlayamadık. Firmaların birbirini şikayet etmesinden dolayı gecikti. En kısa sürede yapılacak. TEDAŞ ile ilgili sıkıntılar vardı. Elektrikler sürekli kesiliyordu. Bunları önledik. Yine köylerimizin yollarını yaptık. PTT şubelerimizin hizmetleri gün geçtikçe artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tek çatı altında toplanmasından sonra çalışmaların tek elden gerçekleştirilmesi için binalar yapıldı. İlçemizin birçok karayolu bağlantısı gerçekleştirildi” dedi. Özkan, ayrıca yapılanların yeterli olmadığını, daha çok çalışmalar yapacaklarını, proje geliştireceklerini söyledi.


 
Özkan, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay döneminde çalışmalarına hız verilen Bornova Kültür Merkezi’nin inşaatının durumunu da anlattı. Özkan, “İnşaatın kaba inşaatı tamamlandı. Bir an önce ince işler için de ihalenin yapılmasını istiyoruz. Kültür Merkezi’nde 825 kişilik salon, 500 ve 300 kişilik iki ayrı salon ile tiyatro, kongre salonları bulunuyor. İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir potansiyeli olacak” dedi.
 
Özkan, Trafik Hastanesi ek bina inşaatı ihalesinin yapılmasını, emniyet müdürlüğü binası inşaatının başlaması, köy muhtarlarının özlük haklarının arttırılmasını istedi. Özkan, muhtarlar ve köylülerin şikayet ettiği 2B arsa rayiç bedel yüksekliğinin incelenmesini talep ederken, “Köylülerin ve muhtarların talepleri yerindedir. Haklı talepleri var. Aynı yerde olan iki arazinin rayiç bedeli farklı… Bu konuda şikayetler var. İzah etmekte zorlanıyoruz” diye konuştu.

 
ELİNDE BALTA VURACAK TAŞ ALIYOR
İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise yaptığı konuşmada ülkenin geldiği noktanın önemine değindi. Akay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek, ”Birileri Avrupa’ya gidip orada konuşmalar yapıyor. Sonra da kapı dışarı ediliyorlar. Eline bir balta alıyor ve o baltayı her gün bir taşa vurmak için çalışıyor. Bugün de Aydın taraflarında. Orada da birkaç taş bulur” dedi. Akay, Bornova’nın hizmetkârlığına talip olduklarını söyledi.
 
PAZAR PROGRAMI İPTAL
Öte yandan Bakan Günay, İzmir’deki üçüncü gün programını iptal etti. Pazar günü Çeşme ve Alaçatı’da olması beklenen Günay, erteleme kararı aldı. Günay’ın Bucaspor maçı için Konya’ya gideceği ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sen 19 Mayıs 2013 Pazar 00:57

ECEVİT.ALLAH RAHMET EYLESİN..SANA ECEVİT KRAVAT VERDİ SANA YAKIŞMIYOR..

Yorumu oyla      19      9  
ayşe 19 Mayıs 2013 Pazar 00:26

İzmir dönek solculara prim vermez!!!

Yorumu oyla      21      10  
bulent sonmez 18 Mayıs 2013 Cumartesi 23:53

hadi isine bak kim sana inanır

Yorumu oyla      27      12  
O.T 18 Mayıs 2013 Cumartesi 22:45

Başbakan 'haberim yoktu, madem TC'yi kaldırdınız sonra niye çark ettiniz,iyi etmediniz...' dedi mi demedi mi eski genel sekreterim Sayın Günay? Soruma yanıt söylediklerinizse eğer, çıkardığım sonuç Başbakan ile taban tabana zıtsınız. Başka diyeceğiniz var mı? Demogajiye devam mı?

Yorumu oyla      29      13  
Ahmet Türkan 18 Mayıs 2013 Cumartesi 21:56

TC'yi kaldıran AKP değil mi? Haklın zekasıyla alay eden bir açıklama.

Yorumu oyla      35      25  
İZMİRLİ... 18 Mayıs 2013 Cumartesi 21:55

Çevir kazı yanmasın, Ertuğrul Günay...

Yorumu oyla      36      26  
hülya 18 Mayıs 2013 Cumartesi 20:20

bayraklıda mhp adayı TOPTAŞ mükemmel çalışıyor. Bizim adayımız kim olacak.

Yorumu oyla      22      9  
Chp'den Umudunu Kesmiş İzmir'li 18 Mayıs 2013 Cumartesi 20:01

Ertuğrul Günay'ı Büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istiyoruz.İzmir'e çok yakışır.Akp mutlaka aday göstermelidir...

Yorumu oyla      55      35  
CANDAN 18 Mayıs 2013 Cumartesi 19:57

Milleti salak yerine koymaya çalışmayın artık, Ertuğrul bey, katranı kaynatsan olmaz şeker. senin gibiler efendilerine çeker. uğraşma boşuna, ekmek çıkmaz sana buradan.

Yorumu oyla      39      35  
gökhan 18 Mayıs 2013 Cumartesi 19:33

T.C. nin kaldırılmasına şaşarmış, o zaman onu git kendi başkanına sor, hayırdır n'oldu Sn. Günay ? Bir anda 360 derece dönmeye başladın

Yorumu oyla      36      35  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gaziemir'den Reyhanlı protestosu
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir, Kadın ve Gençlik Kolları Hatay Reyhanlı’da ...
Denizli: Kadınlar akıl değil…
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, önümüzdeki yerel seçimlerin ...
Erdoğan O’nu yerine mi hazırlıyor?
Erdoğan’ın ABD heyetinde, AKP Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da bulunması dikkat çekti.
 
Obama'dan Erdoğan'a ‘Türk damgalı’ hediye
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye olarak ...
Kerry’le kahvaltıda ‘Mavi Marmara’ sürprizi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Washington'da ABD Dışişleri Bakanı ...
Tüm detaylarıyla yeni ‘alkol’ yasası: 100 metre ve tesettür
İçkili yerlere 100 metre sınırı ve ‘tesettür’ getiren, alkol reklamlarını ...
 
Erdoğan’dan BM çıkışı: Sistemi bozuk
Başbakan Erdoğan, SETA Vakfı'nın düzenlediği konferansta bir konuşma yaptı. ...
Günay’dan 'hassas' vurgu: İzmir şifreleri
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi ...
Erdoğan 'Esad benzetmesi'ne ne yanıt verdi?
Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kendisini Esad'a benzeten açıklamalarını ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva