HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2013 Cumartesi - 17:15

CHP’li Güler: Kozak can çekişiyor

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda bu yıl 4.’cüsü düzenlenen Organik Ürünler Fuarı’nda, Kozak Standı açıldı. Açılan standa Çam fıstığı ve doğal bitki örtüsü ile İzmir’in oksijen kaynağı, Türkiye’nin en güzel doğa köşelerinden bir olan Kozak Havzası’nın yaşadığı sorunlar anlatıldı.

CHP’li Güler: Kozak can çekişiyor

İZMİR - İzmir Milletvekili ve aynı zamanda Bergamalı olan Birgül Ayman Güler, Kozak Havzası’nda yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek için standın etkili çalışmasının önemine işaret etti. Güler, bu anlamda geçen yıl Kozak Havzası için TBMM’ye verdiği Meclis Araştırma Önergesi hatırlatarak, çevre dostlarını Kozak’a sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya çağırdı.
Kırsal Turizmin geliştirilmesi adına düzenlenen fuarın çok önemli olduğunu belirterek sözlerine devam eden Güler, “Fuar yöresel ürünlerin tanıtılması açısından çok önemli. Burada birçok bölgede yetişen yöresel ürünlerimiz tanıtılıyor. Bu tanıtımın yanında yörelerin yaşadığı sorunlar katılımcılara bizzat aktarılıyor. Stant Kozak Havzası’nda yaşanan sorunlara dikkat çekmek, Kozak Havzası’nın doğasına ve ekolojik yapısına vurgu yapmak adına çok önemli” dedi. 

“MADEN ARAMA FAALİYETLERİ DURDURULMALI”
Kozak’taki altın arama faaliyetlerinin devam etmesi halinde ekolojik yapının bozulacağını ve bölge için çok ciddi anlamda gelir kaynağı olan çam fıstığının bu durumdan etkileneceğini söyleyen Güler, “Kozak’ta yapılan tüm uyarılara ve yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen altın arama faaliyetlerinin devam ettiği noktalar var. Altın arama faaliyetleri ve yörede yürütülen taş ocakları Kozak’ın geleceğini ciddi anlamda yok ediliyor” dedi

 “ÇAM FISTIĞI KURUMASIN, KOZAK SOLMASIN”
Türkiye’de yetiştirilen çam fıstığının yüzde 70’inin Kozak’ta üretildiği söyleyen Güler, “Çam fıstığı yörenin, Bergama’nın önemli gelir kaynaklarından birini oluşturmakta. Önemli bir ihraç ürünü olmasından dolayı İzmir ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamakta. Binlerce insana geçim kaynağı olan çam fıstığı ürün kalitesi ve lezzeti ile önde gelen marka değeri niteliğindedir. Bu nedenle çam fıstığının korunması ve Kozak Havzası’na sahip çıkılması ekolojik, ekonomik ve kültürel değerlerimiz açısından yaşamsal bir önem sahiptir” dedi. Kozak Havzası’nın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için 7-8-9 Haziran tarihleri arasında bölgedeki belediyeler ve çevre örgütleri ile birlikte ‘Kozak Yaylası Doğa Şenliği’ düzenleyeceklerini söyleyen Güler, “ Bu etkinlik ile tüm kamuoyunun dikkatinin Kozak’a yönelmesini sağlamak istiyoruz. Kozak için derhal önlem alınmaz ise Kozak o bildiğimiz doğa harikası olma noktasından çıkacak” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise açılan standın önemi şu sözler ile özetledi: “Standımızda Bergama’nın önemli ürünleri olan Bergama tulumu, çam fıstığı, zeytin ve zeytin yağının tanıtımını yapıyoruz. Fakat bizim bu standı açmamızdaki amaç Kozak Havzası’nın yaşadığı sorunlara İzmir ve Türkiye kamuoyunun dikkatini çekebilmek. Kozak’ta yüzyıllardır süre gelen geçim kaynakları maalesef altın madeni arama faaliyetleri ile büyük sekteye uğradı. Bu çalışmaların önüne geçilmez ise Ege Bölgesi’nin akciğeri olan alandan geriye bir şey kalmayacak. Kozak’ta yaşanan sorunları Haziran ayında Ayvalık Belediyesi, Burhaniye Belediyesi ve Dikili Belediyesi ile birlikte düzenleyeceğimiz Doğa Şenliği etkinliği ile tüm kamuoyuna duyurmaya çalışacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Balkan’ çatlağı büyüyor: Sait’e karşı duruş da bölündü
9 dernek imzalı ‘Sait bizi tehdit etti’ bildirisi yeni tartışmaları beraberinde ...
AK Parti Karabağlar’da Dikencik aday mı?
Detaylı bir açıklama yapan Aykut Dikencik merak edilen soruya yanıt verdi.
Günay ezber bozmaya devam ediyor: Bu kez de T.C. çıkışı
AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın sivil toplum kuruluşları ve muhtarla ...
 
CHP Gaziemir'den Reyhanlı protestosu
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir, Kadın ve Gençlik Kolları Hatay Reyhanlı’da ...
Denizli: Kadınlar akıl değil…
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, önümüzdeki yerel seçimlerin ...
Erdoğan O’nu yerine mi hazırlıyor?
Erdoğan’ın ABD heyetinde, AKP Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da bulunması dikkat çekti.
 
Obama'dan Erdoğan'a ‘Türk damgalı’ hediye
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye olarak ...
Kerry’le kahvaltıda ‘Mavi Marmara’ sürprizi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Washington'da ABD Dışişleri Bakanı ...
Tüm detaylarıyla yeni ‘alkol’ yasası: 100 metre ve tesettür
İçkili yerlere 100 metre sınırı ve ‘tesettür’ getiren, alkol reklamlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva