HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2013 Salı - 10:51

Balbay’dan İzmir’e tele-mesaj: En kısa sürede…

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya canlı telefon bağlantısıyla katıldı. İl Başkanı Engin, “Özgürlüğe hoş geldiniz” derken Balbay da, “En kısa sürede İzmir’e geleceğim. Her şey çok daha güzel olacak” dedi.

Balbay’dan İzmir’e tele-mesaj: En kısa sürede…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Anayasa Mahkemesi kararının ardından serbest kalırken CHP İzmir İl Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.  Toplantıya Parti Meclisi Üyeleri Saniye Nazik Işık, Berrin Dilekçi, İl Başkanı Ali Engin, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
 
Aynı zamanda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde yapılan toplantıya Balbay, canlı telefon bağlantısıyla katıldı.

Balbay ile konuşan İl Başkanı Engin, “Sayın milletvekilim özgürlüğe hoş geldiniz. Herkesin size çok selamı var. Sizi özlemle İzmir’e bekliyoruz” dedi. Balbay, Engin’e teşekkür ederken açıklama da yaptı. Balbay, “Mecliste ilk olarak yemin edeceğim. Hemen ardından en önemli işim İzmir planı yapmak olacak. İl başkanlığı olarak yapacağınız programa uyacağım. Bütün arkadaşlara, İzmir’e selam olsun” dedi. Engin’in “Burada basın mensupları, yani meslektaşlarınız da var” demesi üzerine Balbay, “İzmir benim için çok önemli. Basın mensupları ile birlikte olacağım günü merakla bekliyorum. Onlarla da bir araya geleceğiz. Her şey daha da güzel olacak. Ziyaret bir günle de sınırlı kalmayacak” diye konuştu.


 
VİCDANLI YARGI VARMIŞ
Balbay ile telefon bağlantısından önce süreçle ilgili açıklamalar yapan Engin, “Partimiz, demokrasi ve geleceğimiz açısından çok önemli bir gün. Kalemi ile geçinen bir gazeteci ömür boyu cezaevinde çürümek üzereyken, bazı kan emiciler, vampirler öyle beklerken yıllardır bizler, insanların tutuklu kalmalarının doğru olmadığını söyledik. Bu durumun insan haklarına, temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu ifade ettik. Demek ki henüz yargı bitmemiş ve yargı vicdanı varmış. Anayasa Mahkemesi hükümlü olmayan tutuklu milletvekillerinin özgürlüklerine kavuşmasını sağladı. Buradan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
HUKUK HERKESE LAZIM
Engin, bugünün aynı zamanda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olduğu için de anlamlı bir durum ortaya çıktığını da söyledi. Engin, “Hukuk bir gün herkese lazım. Tayyip Erdoğan ve yandaşlarına da lazım. Balbay’ı birçok kez ziyaret ettim, duruşmalara katıldım. Hakim ve savcıların yargılama biçimini gördüğümde ülken adına utanç duydum. Binlerce sayfalık iddianameler okunmadan verilen kararlar, gizli tanıklar vardı. Hatta bir gizli tanık oto hırsızlığından yargılanmıştı. Bu durum sadece demokrasi için değil hukuk devleti açısından da önemli bir gelişme. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Üniversite hocalarını, generalleri tutuklayan bu zihniyet toplumun duyarsız kalacağını, insanların umursamaz olacağını tahmin ettiler. Bu böyle olmadı. Gezi Parkı olayları kendisini gösterdi. Hukuk devleti yeniden kuruluncaya, milletvekillerinin tutukluklarının son bulana, her vatandaş özgürce kendisini ifade edebilene kadar mücadelemiz devam edecek.  CHP ülkede yaşanan tüm antidemokratik uygulamalara karşı çıkmaya devam edecektir. Toplumun umutsuzluğa kapılmasına gerek yok. 11 yılını dolduran iktidarın sonu geldi. Her diktatör gibi önce karşıtlarına, sonra yandaşlarına savaş ilan edildi. Birliğimizi, dayanışmamızı artırarak devam ettireceğiz. Türkiye’deki birçok gazeteci gibi sadece kaleminden, günlük tuttu diye ömür boyu hapse mahkum ediliyor. Basının birçok sorunu var. Demokrasi konusunda aksaklıklar var.  İnsan hakları hepimize lazım. Mustafa Balbay da, ona oy verenler, oğlu, kızı, annesi ve babası da bu durumu hak etmemişti. İzmirliler olarak bu duruma daha çok seviniyoruz. Kendisi İzmir’in milletvekilidir. Kendisini özlemle bekliyoruz. Burada ağırlamak, ilçelerimizi gezmek, yerel seçimlerde birlikte olmak ayrıca onurdur. Balbay’ın bizimle olması güç katacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Engin, Balbay’ın İzmir ziyaretinde görkemli bir karşılama hazırlayacaklarını belirtirken ziyaretini ise hafta başında beklediklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat karasu 10 Aralık 2013 Salı 17:57

büyük başkan yolun açıkolsun gelecekte büyükşehir belediye başkanlığında görürüz inş..

Yorumu oyla      16      5  
barış keskin 10 Aralık 2013 Salı 14:24

ali başkanım büyüksün... herkes sisizn gibi özverili çalışsa 30 ilçeyide çok rahatlıkla alacağımıza şüphemiz yok...

Yorumu oyla      19      7  
10 Aralık 2013 Salı 14:17

Balbay özgür.Çok mutluyuz.Gerçek mutlulıuk ve zafer haksız olarak içerde yatanların tümünün dışarı çıkması ve hukuku katledenlerden hesap sorulunca yaşanacak.

Yorumu oyla      20      5  
arif 10 Aralık 2013 Salı 11:05

Balbay özgür.Çok mutluyuz.Gerçek mutlulıuk ve zafer haksız olarak içerde yatanların tümünün dışarı çıkması ve hukuku katledenlerden hesap sorulunca yaşanacak.

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca aday adayı Piriştina'dan sosyal proje yağmuru
Buca Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Levent Piriştina kent yönetiminde ...
Balbay özgürlüğü anlattı: İlk duyduğumda…
Bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Balbay, “Özgürlük gibisi ...
CHP'li Güven'den iki bakana üç 'engelli' sorusu
CHP Engelliler Üst Kurulu Üyesi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ...
 
Hükümetten Balbay'ın tahliyesine ilk yorum
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne ...
Turgut Özal'ın mirasında büyük kavga
ANAP'ın Genel Merkez binası satışa çıkarıldı. Ahmet Özal ''İhaleye DP ...
Kılıçdaroğlu'ndan Balbay'a ilk mesaj
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özgürlüğüne kavuşan Milletvekili, ...
 
Arınç'tan tahliye değerlendirmesi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ...
Sancı yaratan istifa: CHP de baro da Pekdaş’ı tartışıyor!
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş’ın yerel seçimler öncesi CHP’den Konak ...
Flaş! Mustafa Balbay 4 yıl 9 ay sonra özgür!
Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan Mustafa Balbay ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva