HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2013 Salı - 09:41

Buca aday adayı Piriştina'dan sosyal proje yağmuru

Buca Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Levent Piriştina kent yönetiminde ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışıyla yola çıktığını, sosyal projelerle fark yaratacağını dile getirdi.

Buca aday adayı Piriştina dan sosyal proje yağmuru

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane Başkanı Ahmet Piriştina’nın Buca Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan oğlu Levent Piriştina, kent yönetiminde ‘ortak akıl ve birlikte yönetim felsefesini’ uygulayacağını, sosyal belediyecilik uygulamalarına ağırlık vereceğini söyledi. Piriştina, Buca’da yaşayan her yaştan ve her kesimden insanın sesine kulak vermek için özel olarak kurduğu ‘[email protected]’ adlı linke çok sayıda proje önerisi geldiğini ifade etti.
Her yaştan ve her kesimden insanın hayatına dokunacak sosyal projeler hazırladığını anlatan Piriştina, ‘doğumdan ölüme’ uzanan hayat yolculuğunda vatandaşların yanlarında olacaklarını söyledi. Buca’da doğan her çocuk için bir fidan dikerek ‘sevgi ve dostluk’ ormanı oluşturacaklarını kaydeden Levent Piriştina, eğitimde fırsat eşitliğini yaratacak özel çalışmalar hazırladığını belirtti. Levent Piriştina’nın hazırladığı sosyal projelerden bazıları şöyle:

Her bebeğe bir fidan: Buca’da doğan her bebek adına özel sertifikalı bir fidan dikilecek. ‘Yeni nefes, yeni filiz ormanı’ sloganıyla hayata geçirilecek bu proje sayesinde bu kent önemli bir yeşil alana kavuşmuş olacak.

Yurt ve barınma projesi: Buca’da üniversite öğrencilerinin yoğun biçimde yaşadığı yurt ve barınma sorunu ele alınacak. İlgili devlet kurumlarıyla eşgüdümlü olarak, belediyenin gücü doğrultusunda bu soruna çözüm bulunacak, yeni yurtlar yapılacak. Özellikle kız öğrenciler için yeni yurtlar inşa edilecek.

Çok amaçlı salonlar: Birkaç mahalleyi kapsayan çok amaçlı spor salonları yapılacak. Bugüne kadar sokakta yapılan nişan, düğün, sünnet düğünü ve asker uğurlaması gibi özel günler bu salonlarda düzenlenecek. Aynı zamanda sportif ve sanatsal etkinlikler yapılacak. Salonlarda sivil toplum kuruluşlarının çeşitli aktivite ve toplantıları da düzenlenecek.

Gıda ve giysi bankası: Kurulacak gıda ve giysi bankası projesiyle ihtiyaç sahiplerine gıdadan giyime, yakacaktan ev eşyasına kadar her tür yardım yapılacak.

Engelli yaşam evleri: Nüfusun yüzde 12’sini oluşturan engellilerin ekonomik ve sosyal hayatın içine çekileceği özel projeler hayata geçirilecek. Ayrıca Türkiye’de ilk kez projesi hazırlanan çalışmayla, engellilerin kalabilecekleri ‘engelli yaşam evleri’ oluşturulacak.

Cenaze ve taziye ekipleri: Belediye bünyesinde oluşturulacak özel ekip, özel ikram araçlarıyla birlikte acılı günlerinde cenazesi olan vatandaşların yanında yer alacak, cenaze işlemlerinin yürütülmesi sağlanacak.

Can dostlara yardım eli: Sevimli dostlarımız olan sokak hayvanlarının barınma ve beslenmeleri için de ‘Sizden artan her lokma can dostuma bir mama’ adı altında proje üretildi. Modern hayvan barınakları inşa edilecek, kafe ve restoranlardan atık yemekler toplanacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdoğan 12 Aralık 2013 Perşembe 22:38

2009 da olduğu gibi 2014 de de başkanımız Ercan Tatı...

Yorumu oyla      14      5  
Semra 11 Aralık 2013 Çarşamba 13:06

Başkanımız Ercan Tatı.2014 de yine onu destekliyoruz.

Yorumu oyla      20      5  
salih kahramanlı 10 Aralık 2013 Salı 18:12

başkanım sen piriştinasın bu projeleri yaparsın bucalılar senninle gururduyacak sana inancım tam sen efsane başkanın ohlusun önemli olan zoru ve güzel hizmet vermek oda sende var başkanım baban zorları başarmıştı nur içinde yatsın yolun açık olsun sevgiler

Yorumu oyla      14      24  
Ali Osman 10 Aralık 2013 Salı 13:44

Bucamızın bir belediye başkanı var zaten.2014 de de onu destekleyeceğiz.Ercan Başkanla yola devam.

Yorumu oyla      30      17  
ersin 10 Aralık 2013 Salı 12:49

Bence Buca bu kişiyi seçmez. Zaten genel merkezde aday yapmaz, not edin iyice bunları,demedi demeyin.Yine yeniden söylüyorum.Buca CHP çatısı altında siyaset yapanlar aday olacaktır, dışarıdan gelen olursa kimse o aday için çalışmaz ve oy da vermez.Buca CHP örgütünde olmayan ve çalışmayan bir kişiyi başkan adayı olarak ta görmüyoruz.Ama yaptığı tek bir şey oldu Buca'yı karıştırdı,bunu söyleyebilirim.

Yorumu oyla      35      8  
TC DEMOKRAT 10 Aralık 2013 Salı 11:24

Levent Beyin Projelerini Destekliyoruz.Sayesinde Bucamız Çok Daha İyi Yerlere Gelecektir.

Yorumu oyla      23      30  
Buca'lı 10 Aralık 2013 Salı 11:22

Anlatılan projelerden sadece her doğan çocuk için fidan dikilmesi harika da Allah aşkına kocaman bir Buca için sadece bunlar mı yapılacak.Yandık vallahi.YOl yok,meydan yok,otolar için alt-üst geçit yok,gezi alanları yok,imar durumu perişan,trafik kilit,öğrenci ilçesinde METRO yok,cadde ve yollarda ağaç yok.Bütün bunlar sorun iken projelere bakınız.YAZIK...

Yorumu oyla      36      13  
sosyal belediyecilik 10 Aralık 2013 Salı 10:27

Buca Belediyesi sürekli şarkıcı getirerek sosyal etkinlik yaptığını zannediyor.. Ağustos böceği gibi... gece gündüz şarkı söylediler.

Yorumu oyla      26      24  
Bucalı 10 Aralık 2013 Salı 09:57

Bunlar zaten yapılan şeyler...

Yorumu oyla      40      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay özgürlüğü anlattı: İlk duyduğumda…
Bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Balbay, “Özgürlük gibisi ...
CHP'li Güven'den iki bakana üç 'engelli' sorusu
CHP Engelliler Üst Kurulu Üyesi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ...
Hükümetten Balbay'ın tahliyesine ilk yorum
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne ...
 
Turgut Özal'ın mirasında büyük kavga
ANAP'ın Genel Merkez binası satışa çıkarıldı. Ahmet Özal ''İhaleye DP ...
Kılıçdaroğlu'ndan Balbay'a ilk mesaj
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özgürlüğüne kavuşan Milletvekili, ...
Arınç'tan tahliye değerlendirmesi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ...
 
Sancı yaratan istifa: CHP de baro da Pekdaş’ı tartışıyor!
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş’ın yerel seçimler öncesi CHP’den Konak ...
Flaş! Mustafa Balbay 4 yıl 9 ay sonra özgür!
Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan Mustafa Balbay ...
Kılıçdaroğlu: Cemaat destekler mi bilmem ama…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cemaat İstanbul seçimlerinde bize ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva