HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2014 Salı - 15:31

Kocaoğlu’nun stat önerisine AK Parti’den ilk tepki: Şark kurnazlığı!

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, ‘Çiğli’deki araziye karşılık Örnekköy’ teklifini ‘şark kurnazlığı’ olarak yorumladı!

Kocaoğlu’nun stat önerisine AK Parti’den ilk tepki: Şark kurnazlığı!

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Stadı için yeni teklifini “Sayın Kocaoğlu şark kurnazlığı yapıyor. Bu teklifi kabul görmez. Ben teklif yaptım hükümet kabul etmedi diyerek, yine her zaman yaptığı gibi mağduru oynama peşinde” diye konuştu.

Şengül 10 yıldır Aziz Kocaoğlu’nun Örnekköy’e stat yapacağım diye tutturduğunu bu teklifiyle de kendisinin de Örnekköy’e stat yapılamayacağını kabul ettiğini vurgulayarak şöyle konuştu:  “Sayın Kocaoğlu, nihayet Örnekköy’ün stat için uygun olmadığını kabul etmiş durumda. Karşıyaka “İlla da Örnekköy olacak” inadı yüzünden 10 yıl kaybetti. 10 yıl sonra da olsa bu noktaya gelmiş olması başarı. Ama yaptığı yeni teklif tam bir kurnazlık örneği.Takas teklif ettiği Çiğli’deki arsada belediyenin  hissesi 5 Dönüm. Gerisi zaten devletin. 5 Dönümü verip,  karşılığında Örnekköy de devletten 70 dönüm yer istiyor. Sayın Kocaoğlu, hala stat konusunda Karşıyakalılarla alay ediyor. Üstelik Çiğli'de önerdiği arazide yıllarca sürecek plan tadilatı yapılması lazım. Ona da 'Çiğli Belediyesi bakalım ne der' diyor.

Çiğli Belediyesi sana bağlı değil mi? Sen istedikten sonra karşı mı gelecek?
80 senedir stat olan, imar planında stat olan bir yere stat yaptırmamak için yaptığı bu mücadele etmesini anlamıyorum. Biz Yalı’da Stadyumu yapacağız. Biz bu işe hiçbir zaman siyaset gözüyle bakmadık. Bu işte siyaset olmaz. Bu hizmeti kulübümüze yapacağız.”

ŞENGÜL’E GÖRE AZİZ KOCAOĞLU NE DİYOR?
1. Karşıyaka Stadı’nın Örnekköy’ de yapılmayacağı anlaşılıyor.
2.  Çiğli’de 35 dönümlük semt garajı alanı ile Örnekköy deki 70 dönümlük alanı takas edelim. Devlet Çiğli de bu arsada stat yapsın.
3.  Ama takastan sonra Çiğli Belediyesi ile Çiğli halkı bunun için (plan tadilatı gerekiyor) ne diyecek, ona da bakmak lazım.
 
ŞENGÜL’E GÖRE ASLINDA NE DEMEK İSTİYOR?
1. Çiğli deki arazi 35 dönüm ama bunun yalnızca 5 dönümü Büyükşehir Belediyesi nin. Geriye kalanı zaten devletin.
2. Örnekköy’deki yaklaşık 70 dönüm. Bu arazinin ise tamamı devletin.
3.  Yani “5 dönüm vereyim 70 dönüm alayım” diyor.
4.  Üstüne bir de en önemli işi yani plan tadilatını devlet yapsın, ama bu işe Çiğli belediyesi ne der bakalım diyor. Halbuki Çiğli Belediyesi demek zaten Büyükşehir Belediyesi demek. Ama o, Örnekköy’ü kendine alıp devleti Çiğli arazisinde plan tadilatı v.s. boğuşsun, hatta orada boğulsun istiyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 17 Aralık 2014 Çarşamba 09:52

"Ama yaptığı yeni teklif tam bir kurnazlık örneği.Takas teklif ettiği Çiğli’deki arsada belediyenin hissesi 5 Dönüm. Gerisi zaten devletin. 5 Dönümü verip, karşılığında Örnekköy de devletten 70 dönüm yer istiyor."=> Belediyeyi genelde başarısız bulurum ama eee hani İzmir'in özel idare malları develete verilirken, devlet ile belediye arasında ne fark var öyle ayrım mı olur diyordunuz? Aziz Kocaoğlu ne yapacak o araziyi Yunanistan'a mı verecek? Burası yabancı ülke belediyesi mi? Devletten arazi istemesi kurnazlıkmış, siz kimsiniz be, yeter artık bu İzmir'in yakasından düşün gidin!

Yorumu oyla      13      5  
sak 17 Aralık 2014 Çarşamba 08:11

Aziz Kocaoğlu ,bu takası kendine AVM ve rezidans yapmak için mi istemiş.Yoksa belediyenin garaj olarak kullanacağı yere stad yapılsın, belediyeyede garaj olarak kullanabileceği Örnekköydeki yerin tahsisinimi istemiş.

Yorumu oyla      12      5  
Recai ACAR 17 Aralık 2014 Çarşamba 00:08

AKP İktidarı, kendi yönetiminde olan Kent'lerin Belediye Başkanlarının taleplerine(Hazine Arazisinin tahsisi)hiç itirazı olmadı ve onların Stadlarının yapılmasında engel çıkarılmadı.Ancak, yıllardır İzmir Belediyelerinin (Özellikle Büyükşehir) yatırım için talep ettikleri arazi tahsislerinde engeller çıkardı.Sadece Stad konusunda değil,Bölgesel Arıtma tesisleri için gerekli olan Hazine Arazilerinin tahsisinde bile zorluklar çıkardı.Örnek olarak; Özdere'de yapılması planlanan Arıtma Tesisi için gerekli tahsisi yapmayı yıllarca engelledi.Gelinen noktada; KSK Stadı için Büyükşehir Belediyemizin son önerisinin dikkate alınarak;AKP'nin İzmir'i cezalandırma anlayışına son vererek, gereken desteği vermesini ve biran önce KSK'nin ve diğer İzmir Takımlarının Stad sorunlarının çözümlenmesi, sanırım tüm İzmir'lilerin dileğidir. AKP yine bu öneriye takoz(!!) koyarda, çözümü bir başka bahara ertelerse, sanırım karşılığını 2015 Haziran Seçimlerinde acı bir şekilde görecektir.

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 16 Aralık 2014 Salı 19:01

Aydın Şengül mesaisinin %80 ini izmirin projelerini sabote etmek için harcıyo.

Yorumu oyla      14      5  
16 Aralık 2014 Salı 16:31

80 senedir yalı da stad mı varmış? :))) herhalde stad deyince çim saha anlıyor :))

Yorumu oyla      16      6  
16 Aralık 2014 Salı 16:11

Şark kurnazlığı yapan kim? Adam 35 dönüm kullanma hakkımı stad için vereyim diyor, bana da Örnekköy'de arsa verin diyor. Sanki alıp üstüne geçirecek

Yorumu oyla      17      6  
16 Aralık 2014 Salı 16:06

Aydın Bey siz insanlarla alay mı ediyorsunuz? :))) Yıllarca süren plan tadilatı gerekiyormuş. :)) Neymiş Örnekköy'e olmayacağını kabul etmiş. Siz oraya ısrarla yapmayacağız deyince Çiğli olsun denmiş. Siz değil misiniz ki Örnekköy'e stad yapmak pahalı, sanki çok önemli maçlar mı oynanacak, değmez diyen. Karşıyaka'ya bakış açınız bu mu? Yalı'ya stad yapmak isteyen çoktan bakanlıktan izni alıp yapmıştı. Gerektiği yerde bakanlıktan ruhsat alıp yapmayı biliyorsunuz.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de Örgütlerin Patronu’ndan İzmir mesajları: İstifa etmeden…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl milletvekili adaylığı için istifa ...
Çavuşoğlu: AGİT, bana gönderdiği mektubu sızdırmış!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın ...
Bahçeli'den '14 Aralık' çıkışı: Garabet!
MHP Lideri Bahçeli, "Türkiye'de, bir medya organına baskın düzenlenmesi, ...
 
MHP’de kongre rüzgarı, Karataş’tan önemli mesajlar
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir il teşkilatı beş ilçede kongrelerini ...
CHP’de Güler de disiplin yolunda!
30 Mart’ta cemaatle ittifak yaptık” sözleriyle gündeme damga vuran İzmir ...
Yıldırım Erdoğan için tarih verdi: 5 Ocak’ta…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanlığını da yürüten Binali ...
 
Flaş! AK Parti İzmir’de bir başkan daha belli oldu
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican genel merkezin bir süredir sonucu ...
AB ile '14 Aralık' görüşmesi
AB Bakanı Volkan Bozkır, AB Komisyonu Üyesi Hahn ile bir görüşme yaparak ...
Erdoğan ilk kez açıkladı: Soruları çaldılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜPRAŞ ve TÜBİTAK'ın ardından Gebze ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva