HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2014 Salı - 10:21

CHP’de Güler de disiplin yolunda!

30 Mart’ta cemaatle ittifak yaptık” sözleriyle gündeme damga vuran İzmir Milletvekili’nin disipline sevk edilmesi söz konusu… Öte yandan yazılı bir açıklama yapan Güler sözlerinin arkasında durdu.

CHP’de Güler de disiplin yolunda!

CHP parti yönetiminin, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Kastamonu’da basına yansıyan, “CHP’nin çatısı akmaya başlamıştır. 30 Mart’ta cemaatle ittifak yaptık” sözleri nedeniyle Güler’i disipline sevk etmeyi değerlendirdikleri öğrenildi.
 
Milliyet'in haberine göre bir süre önce disiplin kararıyla üyeliği düşürülen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un ardından Güler’in sözlerinin, “kabul edilemez” olduğunu değerlendiren CHP yönetimi, MYK toplantısında konuyu masaya yatırma kararı aldı.
 
Bu sözlerin disipline sevk için yeterli olduğunu düşünen parti yönetimi, Batum ile yaşadıkları sıkıntının bir benzerinin yaşanmaması için basına yansıyan sözlerin söylenip söylenmediğini araştırma kararı aldı. Bu durumda kulislerde Güler’in sözlerinin yarınki MYK’da ele alınacağı ifade ediliyor. Bu sözlere parti yönetiminin büyük bir tepki gösterdiği öğrenilirken, parti kulislerinde Güler’in de Batum gibi disipline sevkinin sürpriz olmayacağı değerlendiriliyor.
 
O SÖZLERİN ARKASINDA: ÇARPITMA YOK
Öte yandan Birgül Ayman Güler’de gündeme damga vuran sözleriyle ilgili yazılı bir açıklama geldi. Güler “Söz konusu haber, konferansımın sunuş konuşmasından değil, soru-yanıt bölümünden sözlerle ilgilidir. Konuşmanın kapsamı farklı olmakla birlikte, haberde çarpıtma yoktur” ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMA
 
14 Aralık 2014 günü Kastamonu’da Cumhuriyetçi Güç Birliği’nin düzenlediği ve üç saat süren konferansta yaptığım konuşma, konferansı izleyen basın mensupları tarafından, kendilerinin seçtikleri bir tema üzerinden haberleştirilmiştir. Söz konusu haber, konferansımın sunuş konuşmasından değil, soru-yanıt bölümünden sözlerle ilgilidir. Konuşmanın kapsamı farklı olmakla birlikte, haberde çarpıtma yoktur. 
Sözlerim “yeni” olmadığı gibi, AKP kaynaklarının ileri sürdüğü üzere bir “itiraf” da değildir. Türk siyasi yaşamında Cemaat Sorunu, yaklaşık on yıldan bu yana önemli bir başlıktır. Hem bu gerçeği hem de CHP’nin bu yapıyla hiçbir işbirliği ve ittifaka giremeyeceği görüşümü, daha önce Parti Meclisi’nde ve çeşitli yazı ile konuşmalarımda dile getirmiştim.
30 Mart 2014 yerel seçim sürecinde bazı il başkanlarının basına yaptıkları Cemaat’i övücü açıklamalar, bu kesimden gösterilen yerel yönetim adayları, Cemaat mensubu savcıları “yıllarca devlete hizmet etmiş değerli memurlar” olarak aklayan açıklamalar kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Günümüzde Cemaat’e dönük operasyonları “hukuk ve basın özgürlüğü ihlali” olarak görmek de, seçim sürecinde bu kesime yönelik “sıcak bakış”ın halen geçerli olduğunu göstermektedir.
Cemaat yapısı, AKP iktidarının muhalifi değil, suç ortağıdır. Şimdi kavga eden eski ortakların iki tarafı da, işlenen suçlardan aynı derecede ve birlikte sorumludur. Bunlardan birinin ya da diğerinin tarafımızdan aklanması ve korunup kollanması düşünülemez.
Son on yıldan bu yana, her türlü hukuk ve basın ilkeleri ihlallerinin teknik – operasyonel sorumlusu olan bu çevre, gizli dinleme – izleme – kaset/tape servis etme – sahte delil yaratma – sahte bilirkişilik kurma – savunma hakkını ortadan kaldırma, vb. işleri nedeniyle hukuk önünde hesap vermelidir. Bunu sağlamak, siyasal iktidarın sorumluluğu ve görevidir.
CHP olarak bize düşen ise, on yıllık hak ve can kayıplarına neden olanların, suçlarının hesabını kesintiye uğramadan ve hukuka uygun biçimde vermelerini sağlamak, aynı zamanda bu suçların siyasal sorumlusu olan AKP iktidarından siyasal ve hukuksal olarak hesap sormaktır. 
Sözlerimin, iktidara giden yolun taktik değil ilkesel politikadan geçtiğini ve CHP’nin Cemaat yapılanmasına kalkan olmaktan uzak durması gerektiğini bir kez daha ilandan ibaret olduğunu kamuoyuna saygılarımla duyururum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetçi 17 Aralık 2014 Çarşamba 23:22

Bugünki genel başkan ve yönetimi 'Atatürk'ün C.H.P'si değiliz.' diyerek reddi miras etmişlerdir. Gerçek budur ve buna göre yeni mevzilenmeye gitmek şart olmuştur.

Yorumu oyla      11      5  
16 Aralık 2014 Salı 20:07

17.49 sadece bu vekilimiz değil diğerleri de ne yaptı? Sadece CHP içinde demiyorum, tüm vekiller? bir elin parmağını geçer mi? Vekiller maaş alsın diye mi oy atıyoruz?

Yorumu oyla      12      6  
kartal 16 Aralık 2014 Salı 19:03

Sayın Birgül hanim izmire ne yaptınız dört yılda söylermisiniz yerel seçimler öncesi izmirde bir ilçeye gidip chp için ter doktunuz mu dokmediniz lütfen size olan saygimizida yitirme yın

Yorumu oyla      14      9  
Cumhuriyet 16 Aralık 2014 Salı 18:57

Gerçekten gectiler kalınmış karar dir bu Birgül hanim kendini üniversite sıralarında oturuyorum zannetti galiba o oturduğun koltuk türkiyenin en onurlu en büyük partisinin koltuğu o chp Rozetini ve vekilliği kaldıra bilmek çok agirdir malesef siz kaldiramadiniz yolunuz açık olsun iyi dersler hocam

Yorumu oyla      14      9  
bülent ışık 16 Aralık 2014 Salı 18:21

Yerel seçimlerde kendisi ziyaret ettiği Hakan Tartan ile birlikte bir parti kursunlar.

Yorumu oyla      15      9  
why 16 Aralık 2014 Salı 17:49

CHP izmir üyeleri Birgül Hanima saldirdigina göre, Hoca dogru söylüyor.

Yorumu oyla      15      8  
HALİT 16 Aralık 2014 Salı 16:25

Vekilimizın İzmir'e gören gözler için çok katkısı olmuştır da , PKK AVUKATI VE REFAH PARTİSİ BOZMASI BEKAROĞLU ve şurekasının, Cemaat okullarını öven İl Başkanının ve Mezhepçilerin katkısını 2015 hepmiz göreceiz.AZ KALDI. CHP kiMSEYE TAPULU DEĞİL BEYLER GÜN OLA HARMAN OLA ...

Yorumu oyla      16      8  
16 Aralık 2014 Salı 14:49

Vekilimizin İzmir'e 1 kuruşluk katkısı olmuş mudur?

Yorumu oyla      17      11  
ÜZGÜN 16 Aralık 2014 Salı 14:42

Maalesef ATATÜRK ün kurduğu CHP halkın partisi olmaktan çıkmış ve bir ZÜMRE partisi haline getirilmiştir sayın KILIÇDAROĞLU nun sayesinde belli bir azınlık grup tüm ulusal kemalist ve idealist partililere ezme politikası uygulamaktadır ve genel seçimde bunun karşılığını meclis dışında kalarak alacaklardır artık yeter halk artık CHP olduğu için değil AKP iktidarını alt edecek bir parti olsun diye oy vermeye devam etti ama artık bu kredinin de sonuna gelindi yarın da sıra MUHARREM İNCE ye gelicek şimdiden söyleyeyim herkes bilsin babalarının çiftliği yaptılar yılların CHP sini yazıklar olsun artık sonu ne olursa olsun CHP ye OY YOK

Yorumu oyla      19      9  
Üye 16 Aralık 2014 Salı 14:33

Sevgili hocamıza Üniversite hayatında başarılar dileriz. Siyaset ona bir kalıp büyük geldi sanırım.

Yorumu oyla      16      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım Erdoğan için tarih verdi: 5 Ocak’ta…
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanlığını da yürüten Binali ...
Flaş! AK Parti İzmir’de bir başkan daha belli oldu
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican genel merkezin bir süredir sonucu ...
AB ile '14 Aralık' görüşmesi
AB Bakanı Volkan Bozkır, AB Komisyonu Üyesi Hahn ile bir görüşme yaparak ...
 
Erdoğan ilk kez açıkladı: Soruları çaldılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜPRAŞ ve TÜBİTAK'ın ardından Gebze ...
Arınç o soruya yanıt verdi: Gülen listede mi?
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, ...
CHP İstanbul İl Başkanı istifa etti
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, görevinden istifa etti.
 
CHP’li Türeli’den 4/C’liler için önerge
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 4/C’li olarak çalışanların ...
Erdoğan’dan 14 Aralık mesajları: AB’ye sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin ...
Kılıçdaroğlu’ndan HDP’ye yanıt, Avşar’a sert tepki
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili sözlerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva