HABERLER>YAŞAM
15 Ocak 2014 Çarşamba - 18:07

CHP'de İzmir zirvesi: Hangi ilçede hangi isimler öne çıktı?

CHP’de yerel seçim öncesinde oluşturulan yöntem belirleme komisyonu toplantısına İzmir milletvekilleri de katıldı. Çevre ilçelerin gündeme geldiği toplantıda birçok ilçe değerlendirmeye alındı. Yarın yapılacak PM toplantısına metropol dışı ilçelerin kesin adayları gündeme gelecek.

CHP de İzmir zirvesi: Hangi ilçede hangi isimler öne çıktı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de İzmir Milletvekilleri yerel seçim öncesinde oluşturulan ‘yöntem belirleme’ komisyonu ile bir araya geldi. Uzun süren toplantıda birçok konu masaya yatırıldı. Özellikle çevre ilçelerin değerlendirilmeye alındığı toplantıda anket, eğilim sonuçları konuşuldu. İl Başkanı Ali Engin'in katıldığı fakat görüş bildirmediği toplantıda milletvekillerine görüşleri de soruldu.

- İZMİR'DE 'EĞİLİM' KRİZİ: BAŞKANLAR AYAKLANDI...
 
KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞEMEDİLER
İlk olarak İzmir milletvekilleri genel merkezden görüşme talep etti. Genel merkezden alınan randevuda planlama arasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelme planı da vardı. Kılıçdaroğlu İstanbul’a gittiği için buluşma gerçekleştirilemedi. Milletvekilleri genel başkan yardımcılarından oluşan komisyon üyeleri ile saatlerce toplantıda kaldı. İlçelerin masaya yatırıldığı zirvede birçok aday adayının durumu incelendi, anketler değerlendirildi.
 
İLK İSİMLER MASADA
Toplantıda ilçelerde ilk 5 ve ilk 3'e kalan isimler değerlendirildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ilçe ilçe fotoğrafları milletvekillerinin önüne koydu. Milletvekilleri tek tek söz alarak belediye başkanını değerlendirdi, aday adayları hakkında konuştu.  Metropol dışı adaylar arasında ismi belirlenenler yarın yapılacak MYK toplantısına ardından da Parti Meclisi toplantısına gelecek. Orada kesinlik kazanacak. Ayrıca adayı belirlenmeyen ilçelerde tekrar anket yapılabileceği de ifade edildi. 

TOTUK ÇEKİLDİĞİNİ BİLDİRDİ
Milletvekillerinin toplantısında sürpriz bir durum da ortaya çıktı. Vali Yardımcılığından emekliliğe ayrılarak Bayındır'a aday olan Ardahan Totuk, genel merkeze adaylıktan çekildiğini bildirdi. Ayağındaki sorunlar nedeniyle seçim çalışması yapamayacağını belirten Totuk'un durumu gündeme geldi. Milletvekillerine bu ilçede henüz ismin netleşmediği ifade edildi. Toplantıda Dr.Ufuk Sesli'nin ismi öne çıktı.  

METROPOL ŞUBAT AYI’NA

Parti, merkez ilçelerle ilgili kararı erteledi. Henüz isimleri netleştirmezken tarihin Şubat Ayı’nın ilk haftası olduğu belirtildi. Buna göre özellikle meclis üyelikle için eğilim yoklaması kararı alınan ilçelerden çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Meclis yapısı ile ilgili çalışma rayına oturduktan sonra adaylar ilan edilecek. İzmir adaylarını metropol içi ve dışı olarak ayıran genel merkez iki aşamada aday ilanı yapmış olacak.

KİMLERİN İSİMLERİ ÖNE ÇIKTI?
Milletvekilleri ile yapılan toplantıda ilçelerdeki adaylar tek tek değerlendirildi. Bakırçay Havzası’nın önemli ilçelerinin başında gelen Bergama’da Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in adı açık ara önde çıktı. 

Dikili’de genel merkezde bazı isimlerin destek verdiği eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yerine Veteriner Hekim Mustafa Tosun ismi ağırlık kazandı. Aliağa’da Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un yaşının ilerlemiş olması dinamik isimleri gündeme getirdi. AK Parti’nin anketlerde öne çıkmasının ardından değiştirilebileceği ifade edilmişti. Aliağa’da Hakkı Ülkü, Barış Eroğlu ve Tamer Karaman ismi değerlendirmeye alındı.



Foça’da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun uyumlu olduğu Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken Menemen’de de üç dönemdir başkan olan Tahir Şahin ismi netleşti. Şahin’in değerlendirmede önde çıktığı öğrenildi.  Kınık’ta parti örgütü ile anlaşamayan Belediye Başkanı Süleyman Kaya’nın yerine eski İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya ismi gündeme geldi.
 
Menderes Havzası’nda Bayındır’da aday Ardahan Totuk’un çekilmesiyle birlikte sürpriz yaşanırken Tire adayı Belediye Başkanı Tayfur Çiçek olmuştu. Ödemiş’te Belediye Başkanı Bekir Keskin favori isim olarak öne çıkarken Selçuk’ta Vefa Ülgür ağırlık kazandı. Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz’ın önde olduğu anketlerde İl Genel Meclis Üyesi Pilot Zeybek de değerlendirildi. İlçe için ayrıca Emekli veteriner hekimErcan Ekici'nin de adı öne çıkıyor. Torbalı’da ise Belediye Başkanı İsmail Uygur’un dava nedeniyle yargılanması gündeme geldi. Uygur’un davasının sorun çıkarmaması halinde aday olabileceği, fakat olumsuz durumda ise Ufuk Yörük isminin alternatif olabileceği değerlendirildi.
 
Menderes’te Belediye Başkanı Ergun Özgün’e olan tepkilerin toplantıda gündeme geldiği ifade edildi. Özgün’ün anketlerde ön planda çıkması durumun netleşmesine imkan vermezken Aziz Kocaoğlu’nun aday olarak görmek istediği teklif götürdüğü Eczacı Canan Pala ise henüz ikna edilemedi. Menderes’te alternatif olarak Özdere eski Belediye Başkanı Haldun Ertok ismi de öne çıktı. Beydağ ilçesinde aday adaylığına başvuru yapan tek isim Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk’ün isminin netleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.  Kemalpaşa’da ise Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya alternatif isim çıkmadı.


 
Yarımada bölgesi görüşmelerinde de hareketlilik yaşandı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e alternatif isim çıkmadı. Karaburun’da mevcut belediye başkanı Serdar Yasa ve Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır değerlendirmeye alındı.  İlçe eski Başkanı Mesut Karaoğlan’ın da anketleri zorladığı öğrenildi.
 
Çeşme’de Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’na alternatif olarak Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ismi ön plana çıktı. Tütüncüoğlu’nun alternatifi olarak komisyon gündemine geldi.  En karışık yerlerin başında gelen Urla’da mevcut Başkan Selçuk Karaosmanoğlu ve eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın anketlerde yarıştığı ifade edildi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen’in de ismi ön plana çıktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNÖNÜ MAH. 16 Ocak 2014 Perşembe 21:18

bORNOVADA HALK OLGUN ATİLLAYI İSTİYOR.MEVCUT BELEDİYE BAŞKANININ ÖRGÜTLE,İLÇE BAŞKANI İLE ESKİDENDE ŞİMDİDE SORUNU VAR.BÜYÜKŞEHİRİLE HİÇ YILDIZI BARIŞMIYOR.BİR 5 YIL DAHA NASIL İDARE EDİLECEK.YAPILAN ETKİNLİKLERDE BAŞKANLA,KOCAOĞLU ARASINDAKİ MESAFEYİ GÖRMİYENLERE DUYURULUR.BAŞKANLAR İÇİNDE ÖN SEÇİM YAPIN BAKALIM KİM ÇIKACAK.YÜZDE 80 OLGUN ATİLLA.

Yorumu oyla      13      7  
16 Ocak 2014 Perşembe 11:55

urlanın tek adayı tattışmsasız burak oguz..

Yorumu oyla      11      8  
subway 16 Ocak 2014 Perşembe 10:46

bence urlada tek aday bülent baratalıdır

Yorumu oyla      16      7  
DİKİLİ 16 Ocak 2014 Perşembe 10:05

kişiliği ve vizyonu ile dikiliye yakışan tek aday rıza gök'tür. dikilde tek adayımız rıza gök olacaktır. şimdiden başarılar..

Yorumu oyla      14      6  
Lombak 16 Ocak 2014 Perşembe 09:54

Değerlendirmeyi Genel Başkan'ın tarafsız yapması gerekir. Seçmen adayı istemiyorsa aday gösterilmemeli. Ya Totuk çekilmeseydi ne olacaktı? Diğer ilçelerde de bazı adayların çekilmesini mi bekleyeceğiz. Yoksa Genel Merkez kendi bildiğini okuyup dayatma mı yapacak? Yanlış yönlere gidildiğini görüyorum. Özellikle Güzelbahçe'de.

Yorumu oyla      13      5  
sakin şehir 16 Ocak 2014 Perşembe 09:44

seferihisar chp kalesi ama içimizdeki yangın çok büyük, 2009da yandık 2014de yanmak istemiyoruz

Yorumu oyla      12      5  
hasan 16 Ocak 2014 Perşembe 09:43

çeşme belediyesine yakışan zaten muhittin dalgıç tır.

Yorumu oyla      16      7  
BORNOVALI 16 Ocak 2014 Perşembe 09:11

Bornovada Halkın Büyük Çogunlugu Y.Mimar Olgun Atilla ile Yola Devam Noktasında Hemfikir Oldugunu Gözlemliyorum Zira Gezi Ruhunada Uydugunu Genci Yaşlısı Tarafındanda kabul görüyor Sanırım Genel Merkez Yapılan Kamuoyu yoklamalarını dikkate Alır.Sayın Olgun Atillaya inanıyor ve Güveniyoruz.

Yorumu oyla      20      11  
16 Ocak 2014 Perşembe 08:31

Bu memlekete İZMİRLİ izmiri bilen adaylar yakışır!

Yorumu oyla      18      5  
sadece ahmet çakır 16 Ocak 2014 Perşembe 08:30

gerisi fasa fiso Ahmet Çakır inşallah

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve İzmir’de sağanak zamanı!
Yurtta çapında yaşanan kurak günlerin ardından kent yağışlı havanın etkisi altında kalacak.
Yıldırım sert çıktı: Arkasında duran namerttir!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım siyasi ...
Hanzade Ünuz yazdı: Hangi Türkiye?
"Biliyorsunuz, bir süredir tutturdular Eski Türkiye, Yeni Türkiye diye… ...
 
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Yerel seçim sürecinde en son haberler, aday adaylarından mesai raporu, ...
İzmir sokakta: ‘Hükümet istifa’ yürüyüşü
‘Büyük Rüşvet’ operasyonu sonrası hükümet ve yargıda yaşanan depremlerin ...
Ümit Yaldız yazdı: Büyük Rüşvet’in olası (siyasi) sonuçları!
Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız Türkiye'yi alt üste eden ...
 
İzmir'ni marka fuarı öncesi her şey yolunda
İzmir'in marka fuarları arasında yer alan ve Avrupa'nın en büyüğü olan ...
İzmir’de vincin tepesindeki eylem 4.gününde
İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi ...
Kılıçdaroğlu günlüğü: Ricciardone, Yavaş ve Ilıcak!
CHP Genel Başkanı öğle yemeğinde ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva