HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Nisan 2024 Cuma - 16:33

10 bin TL maaş yattı… Karşıyaka’da isyan koptu!

Personeline maaşlarını düzenli ödemekte zorlanan Karşıyaka Belediyesi’nde Mart ayı maaşından 10 bin TL yatması işçileri isyan ettirdi. Belediye önünde yapılan eylemde sendika maaşların tek seferde yapılmasını talep ederek “İşçinin bankadan borç alamadığı için tefeciden borç aldığını, onu da ödeyemeyecek duruma geldiğinde ölüm korkusu yaşadığını, intiharın eşiğine geldiğinde ‘ölürsem çocuğuma kim bakar’ diyen yardım çığlığını görün artık” dedi.

10 bin TL maaş yattı… Karşıyaka’da isyan koptu!

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi'nde maaşları zamanında ödeyememesi üzerine DİSK Genel İş üyesi işçiler bir kez daha basın açıklaması yaptı.

Son olarak Personel AŞ çalışanlarına mart ayı maaşlarının sadece yarısı, Kent AŞ çalışanlarına ise mart ayı maaşlarından sadece 10 bin TL yatırılması üzerine işçiler duruma tepki gösterdi. 

Mesai bitimiyle belediye binası önünde bir araya gelen işçiler, geçinemediklerinin belirterek maaşların tek seferde yatırılmasını talep etti. 

Genel İş İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin tarafından okunan basın metni şu şekilde:

Karşıyaka belediyesi çalışanlarının maaşı, aylardır gününde yatmıyor eksik yatıyor geçmiş dönem ücret alacakları ödenmiyor.

Bilindiği üzere Karşıyaka Belediyesi' nde iki şirketimiz bulunmakta; bunlardan birisi olan

Personel Aş çalışanlarının; Mart ayı maaşının geçen hafta %33′ ü Bugün de kalan miktarın %21' i yattı. Yani toplamda % 54 gibi bir rakam yattı.

Kent AŞ çalışanlarının ise, Mart ayı maaşından bugün kişi başı 10 bin TL yatırılmıştır.

Ve artık geçinmemiz imkansız hale gelmiştir ve bilinmelidir ki GEÇİNEMİYORUZ

Bugüne kadar Karşıyaka Belediyesinin önünde toplansak da, basın yoluyla demeç versek de, üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bıraksak da, 20 gün boyunca belediyenin önünde sabah öğlen akşam etkinlik yapsak da maaşlarımızın ödemesi düzene girmiyor, eksik yatıyor zamanında yatmıyor. İşçinin sesini, çaresizliğini, evine ekmek götüremeyişini, ev sahibine "kirayı ödeyemiyorum maaşım yarım yattı" derken ki mahcubiyetini, eşiyle artık kavga etmemek için eve geç gidişini, kredi kartı borcunu ödeyemediği için bankaların haciz koyduğunu, bankadan borç alamadığı için tefeciden borç aldığını, onu da ödeyemeyecek duruma geldiğinde ölüm korkusu yaşadığını, intiharın eşiğine geldiğinde "ölürsem çocuğuma kim bakar" diyen yardım çığlığını, yapacak bir şey kalmadığı için yaşadığı çaresizliği, görün artık. Duymuyorsunuz, duyun artık.

Evet para yok, biz anlamak istiyoruz, ancak evde çocuk, eş, mahalledeki bakkal, ev sahibi, banka, tefeci anlamıyor, anlatamıyoruz. Bizim için aldığımız maaşlar çok büyük hayati öneme sahip. Bu enflasyonda, bu yoklukta aldığımız her bir kuruş, bizim için hayati önem taşır, her bir kuruş bizim alnımızın teridir, çocuğumuzun ekmeğidir. Alacaklarımızın hepsi, bizim, hayatımızı idame ettirdiğimiz ücretlerimizdir. Biz bu maaşlarla bir ay boyunca geçinmeye çalışıyoruz, alamadığımız için artık GEÇİNEMİYORUZ...

Peki biz çalışanlar sizden ne istiyoruz:

Maaşlarımızın ve ücret alacaklarımızın, zamanında ve düzenli olarak ödenmesini istiyoruz!

Maaşlarımızın, parça parça değil, tek seferde ödenmesini istiyoruz!

Biz işçiler olarak bugüne kadar sorumlu bir davranış gösterdik, bundan sonra da bu sorumlu davranışı sizden talep ediyoruz.

Bir tek derdimiz var derdimiz işçinin, emekçinin, çalışanın ekmeğidir. İşçilerin maaşları ve diğer alacak ücretleri bir an önce ödenmeli, işçi huzurla işinin başında olmalı ve bundan sonraki süreç, birlikte yürütülmelidir. Aksi halde eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir.

 
Mesir Macunu Festivali'ne geri sayım!
 
Makam odasında nişan töreni
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 27 Nisan 2024 Cumartesi 23:57

Şu anda istanbul beşiktaş belediyesi de aynı durumda maalesef...disk hiçbirşey yapmıyor..maaşlar 3.4 taksit halinde yatıyor..maaşlar gününde asla ödenmiyor..aylardır bu durumda belediye..

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet 27 Nisan 2024 Cumartesi 15:58

Personel fazlalığı ve belediyelerin hatırla hoşbrşle ihale vermesi neticesinde gelirler giderleri karşılamıyor,1000 kişi ile yapacağın işi 3000 kişi ile yaparsan işte böyle liyakatsız yöneticilerine torpille işe alırsa oda diğerlerini kayırıp gazla adamı işr alırsa yağma Hasan böğreği geri kala mahfiş olur .Hayırlar olsun.memleketime.

Yorumu oyla      1      0  
Alen doğu gencer 27 Nisan 2024 Cumartesi 11:30

Harun merak etme şu an ülkede özel sektörede torpilsiz giremiyorsun . Özel sektörde çalışsınmış. adamın ülkeden haberi yok.

Yorumu oyla      0      0  
Belediyeci 27 Nisan 2024 Cumartesi 10:55

Belediyelerin seçim dönemlerinde şirin gözükmek adına ihtiyaç fazlası personel alması ya da hesap kitap yapmadan ödeyemeyeceği maaş sözleşmelerine imza atması yüzünden oluyor bu yaşananlar. Artık gerçekten yasal olarak bazı düzenlemelere gidilerek önceki belediye başkanlarının kamu zararına sebep olan harcamaları dikkate alınarak mali açıdan değerlendirilmelerinin önü açılmalı. Oh ne güzel 5 yıl yedim yedirdim 5 yıl sonra aday değilim sonraki başkan düşünsün.

Yorumu oyla      0      0  
26 Nisan 2024 Cuma 23:33

harun arkadaşımız sorunu çözmüş(!) koskoca belediye çalışanına maaş veremiyor, adam gidin özel sektörde çalışın yazmış. belediye insan çalıştırmasın mı?

Yorumu oyla      4      0  
örgüt... 26 Nisan 2024 Cuma 22:19

Tunç Baskan olsaydı haletmişti...

Yorumu oyla      1      6  
Cumhuriyet 26 Nisan 2024 Cuma 22:10

Batı liginde maaşlar yarım yatar bilmiyor musunuz ? Kim kazandı behice yıldız işçimenler Hoşgeldin Selamın aleyküm batı ligi

Yorumu oyla      2      1  
Eeee 26 Nisan 2024 Cuma 21:39

Olacağı buydu bundan önceki meclis üyeleri lekeli,şaibeli,yamalı,sistemin tüm kirli işleriyle iltigal edenlerle tekrar yola çıkarsanız sonuç daha kötü olabilir başkan dikkat et

Yorumu oyla      1      2  
harun 26 Nisan 2024 Cuma 21:23

kardeşim belediyede calısın diye sizi tutan mı var cıkın özel sektore calısın zaten hepiniz torpille girmediniz mi bu işlere milletin hakkını yiyerwk torpili bulup girmediniz mi saltanatınız bitti gidin özel sektorde claısın nedne illa belediye

Yorumu oyla      4      10  
Vatandaş... 26 Nisan 2024 Cuma 20:34

Eeee olacğı buydu şimdi 10.000 tl onumuzde ki aylarda hiç yatmıyacak... Gitiler bir de adamı izmirin başına getirdiler... 5 sene böyle

Yorumu oyla      10      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de imar ve planlama o isimlere emanet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek beş yıllık süreçte en önemli ayağı ...
Buca’nın parklarında yaza hazırlık
Buca Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte ilçe genelinde ...
Torbalı'da ekonomik yemek hamlesi: İki ayrı Kent Lokantası açılacak
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, dün mahalle muhtarları ile bir araya ...
 
Karşıyaka’da en güzel balkon ve bahçeler yarışıyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından 22’nci kez düzenlenen ‘En Güzel Balkon ...
'İğne Deliğinden Bornova' sergisine büyük ilgi
Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi’nde fotoğrafçılık ...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Türkiye’nin ilk ve tek belediye hastanesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Ruhu genç İzmirliler'den büyüleyen gösteri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Alzheimer-Demans Merkezi ...
İzelman koltuğu CHP’li Tekin’e!
CHP’de Parti Meclis üyeliği ve Gaziemir İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan ...
Konak’ta kaldırımlar yenileniyor
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kaldırımları mercek altına ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva