HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2013 Pazartesi - 09:37

'Seçim barajı' kampanyasına büyük destek

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in yüzde 10'luk seçim barajının kaldırılması için verdiği kanun teklifiyle birlikte internet ortamında başlayan imza kampanyası 13 bin kişiye ulaştı.

 Seçim barajı  kampanyasına büyük destek

İZMİR - Siyasette seçim barajının düşürülmesine ilişkin tartışmalar devam ederken somut adım atarak 18 Temmuz günü TBMM Başkanlığına yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması için kanun teklifi sunan Güler’e destek yağıyor. Kısa zaman içinde 13 bin kişiye ulaşan imza kampanyasına Güler de Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ortamlarında yaptığı paylaşımlar ile destek oluyor.
Seçim Yasası Hareketi tarafından www.change.org adresinde başlatılan kampanyayla Seçim Barajının tamamen kaldırılmasını öngören söz konusu kanun teklifinin TBMM'de yasalaşmasını sağlamak üzere kamuoyu baskısının yaratılmaya çalışıldı belirtildi. Kampanyanın Güler’in verdiği kanun teklifinden sonra kısa zaman içinde büyük ilgi görmesi 1982 Anayasası ile birlikte getirilen yüzde 10’lıuk seçim barajının artık kaldırılması gerektiği yorumlarının yapılmasına neden oldu.



GÜLER, BİZZAT KAMPANYAYI DUYURUYOR!
Güler, imza kampanyasına desteğin artması ve kampanyanın daha fazla kitlelere ulaşması sağlamak için Facebook ve Twitter’da kampanyanın linkini vererek şu yorumlarda bulundu: “’Güzel Sandık için baraj kalksın! Aşağıdaki sayfaya gidip imzalayın. Talep çığ gibi büyüsün.’ ‘Darbeye karşı olanlar için samimiyet testidir; 12 Eylül barajını kaldıralım...’ ‘Seçim Barajının Kaldırılması Yönündeki CHP Kanun Teklifi Kabul Edilsin.’ ‘Baraj olmamalıdır. Seçmen listeleri İçişleri elinde değil yargıç denetiminde olmalıdır. Oy kullanmada TC No. esas alınmalıdır. Oy kullanırken parmak boyası kullanılmalıdır. Oyların bilgisayarlı sayımını yapan SEÇSİS sistemi kaldırılmalıdır.... HAYDİ GÜZEL SANDIĞA!’” Kampanyaya katılarak elektronik imza atan yurttaşlar Güler’in paylaşımlarına yaptıkları yorumlar ile memnuniyetlerini dile getirmeleri gözlerden kaçmadı.

“YÜZDE 10 BARAJI KALDIRILMALIDIR!”
Güler, TBMM Başkanlığına Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni sunduktan sonra kendisine ait resmi blog sitesinde konuyla ilgili makale yazarak, yasanın neden değişmesi gerektiğini gerekçeleriyle açıkladı. 2011 seçimlerinde AKP’nin toplam seçmenin %43’ünün oyunu aldığı halde TBMM sandalyelerinin %60’ına oturmasına mevcut barajlama sisteminin neden olduğunu belirten Güler,  “Ulusal irade TBMM’ye yansımamakta; o nedenle meclis görüşmeleriyle çözülebilecek sorunlar toplumsal olaylara dönüşmektedir. Oy gasp ederek gelen iktidar, elde ettiği haksız çoklukla TBMM’ni adeta askıya almış ve parlamenter demokrasiyi fiilen işlemez hale getirmiştir. Ülkemizdeki büyük siyasal – kurumsal çürümenin başlıca kaynaklarından biri, bu barajlamanın kendisidir. Tüm seçimlerde barajlamaya son verilmeli; halkın iradesi özgür bırakılmalıdır” dedi.

‘BU GÖREV PARTİLERE, TOPLUMSAL KURUMLARA, YURTTAŞLARA DÜŞÜYOR’
Yüzde 10’luk baraj sistemini kaldıracak olan toplumun ta kendisidir diyen Güler, “TBMM çatısı altında olan ve olmayan tüm siyasal partiler; temsili demokrasinin doğru işlemesi gerektiğini düşünen tüm toplumsal kuruluşlar; hilekarlık ve dolandırıcılığın kuşkusuna dahi tahammülü olmayan her siyasal görüşten yurttaşlar”ı birlikte hareket etmeye çağırıyorum” dedi. Bu amaçla çalışacağını söyleyen Güler, “bu yöndeki çalışmalara destek vermeye hazırım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin SARI 15 Ağustos 2013 Perşembe 14:47

Seçim barajını bu iktidar koymamıştır. Baraj bir miktar düşürülebilir. Ancak baraj düşürmek bir çözüm değildir. Ben yıllarca Büyük devlet adamı rahmetli Bülent ECEVİT e ve N.CALP a oy vermiş bir insanım. Ancak bugünkü muhalefet partilerinin hiç birisini beğenemiyorum. Siyasetçiler çok dürüst, güven verici, mert, bilgili, akıllı ve terbiyeli olmalıdır. Seçim barajı olduğu halde oyların yaklaşık %50 sini alan siyasetçilere 'sen kimsin' demek kadar anlamsız bir kelime olamaz. O milletin ta kendisidir. geri kalan %50 oyu da sahiplenmek çok yanlıştır. Basit bir orantı bilmek yeter. H/SARI ihbar et

Yorumu oyla      11      5  
Bilal-İzmirli 13 Ağustos 2013 Salı 13:29

CHP Vekil Birgül Ayman Güler’in Seçim barajı kampanyasına büyük destek?E Hadi yapın bir açıklama Türkiyenin borcu BİR TİRİLYON DOLAR BUNUN 800 MİLYAR DOLARI YAĞMA VE ÇALMA BUNLARI İKTİDARA GELİRSENİZ NASIL ÖDEMEYİ(ÖDETMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ)YAĞMALAYANLARDANMI YAĞMALAYANLARA DESTEK OLANLARDANMI YAĞMALANMASINA KARŞI OLANLARDANMI??NEY DUYAMADIM?İŞTE BU YAĞMAYI TÜRK MİLLETİNE ÖDETMEK İÇİN CHP Adaylarını CHP Üyelerine seçtirmiyorlar olur ya HALKTAN EMEKTEN YANA BİRİLERİ YÖNETİME gelir.CHP Delegesi CHP V

Yorumu oyla      11      5  
Megakentli 12 Ağustos 2013 Pazartesi 19:07

A.K.P toplam seçmenin %30'unun oyunu almıştı son seçimde. Sandığa gitmeyenler ve daha önemlisi milli iradeye asıl darbeyi vuran %10 barajı nedeniyle T.B.M.M'de temsil olmayan oylar A.K.P'yi iktidara taşıdı. Milli iradeyi yansıtan barajsız bir seçimde sonuçlar farklı olur. A.K.P giderek zayıflıyor. Milletin kurtuluşu yaklaşıyor.

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 12 Ağustos 2013 Pazartesi 14:41

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’ 2011 seçimlerinde AKP’nin toplam seçmenin %43’ünün oyunu aldığı halde TBMM sandalyelerinin %60’ına oturmasına mevcut barajlama sisteminin neden olduğunu belirten Güler, “Ulusal irade TBMM’ye yansımamakta;.Sayın VEKİLİ AKP HİÇ OLMAZSA HALKIN %43’ünün oyunu almış ..ya ÜYELERİNDEN (CHP)BİR TEK OY DAHİ ALAMIYACAK OLANLARIN CHP ATAMAYLA ADAY GÖSTERİLECEK OLMALARINA NE DERSİNİZ BU KONUDA CHP Genel Merkezinden çekinmeden açıklama yapın.CHP Delegesi CHP Vatan

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok uyarı: Meclis’te her an silahlar çekilebilir!
Meclis'in CHP'li İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, TBMM İçtüzüğü’ne aykırı ...
Başbuğ Özel’e sordu, yanıt Çiçek’ten geldi
İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı'na yönelik sözlerine Cemil Çiçek'ten ...
CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın evi soyuldu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evine hırsız girdi.
 
Gaziemir adayı Demirsoy’dan bayramda tam mesai
Ramazan Bayramı kutlamalarına arife gününden başlayan CHP Gaziemir Belediye ...
Bozdağ: Direksiyonda Demirel olsaydı araba pertti!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2008'deki ekonomik krize değindiği konuşmasında, ...
Susam’dan tarım reçetesi: Üretimi sürdürmek için…
CHP’li Susam, çiftçinin yüksek maliyet ve düşük ürün fiyatı arasında sıkıştığını ...
 
Çiçek Duman Grubu’nu otelden mi kovdurdu?
Duman grubunun solisti Kaan Tangöze Altınoluk’ta kaldıkları otele TBMM ...
Kılıçdaroğlu: Gençler diktatöre diz çöktürdü!
CHP Genel Başkanı, 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı atılması üzerine konuştu.
Sarıgül o iddiaya cevap verdi: CHP’ye katılıyor mu?
"Artık nazlanmak yok, 1 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yerimi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva