Siyasi Partiler; Benzer siyasi,ekonomik,sosyal ve toplumsal görüşleri paylaşan kişilerin, ülkenin yönetiminde söz sahibi olmak üzere kurdukları örgütlerdir.
Demokrasimizin gelişmesi için görev Siyasi Partilere düşmektedir. Demokrasimizin eksikliklerini tamamlayacak, onu çağdaş standartlara ulaştıracak, hepimizin gurur duyacağı seviyeye çıkaracak tek kurum, Siyasi Partilerdir.

Peki; Demokrasimizi geliştirecek Siyasi Partilerde 'Parti İçi Demokrasi' yoksa, kendilerinde olmayanı ülkemize nasıl verecekler? İç işleyişleri tam bir 'Tek Adam' ve 'İtaat' yönetimine dayanan bu partilerimizin, bizlere gelişmiş ve çağdaş demokrasiyi verebileceklerini beklemek, Şap'ın Şeker olmasını beklemek kadar hayalcilik değil midir?..

Benim anlayışıma göre, tüm partilerin örgüt kademelerinde çalışanlar çok saygın kişilerdir. Onlar, ailelerine ayırmaları gereken zamanı, parayı ve emeği ülke sevdasıyla partileri için harcarlar. Tek istedikleri seçim zamanı aday olabilmek ve eşit şartlarda yarışabilmektir. Eğer Genel Merkezler, bence kutsal olan bu hakkı kendi örgütlerinden esirgerler ve örgütlerini yok sayarlarsa, insanların siyasetten ve particilikten soğumalarına sebep olurlar. Bu tutum 'katılımı ve kaliteyi' yok eder ve particiliği geçim kapısı yapan, inançsız kişilerin siyasette etkin olmalarını sağlar. İşte 'Çürüme' böyle başlar…
*Bölücü fikirlere sahip olduğu kamuoyunca bilinen ve PKK'nın paralarını dolandırmakla suçlanan biri sırf oy kaygısıyla aday yapılırsa, sizin ülke bütünlüğü hakkındaki tavrınız sorgulanmaya başlar.
*Sadece Genel Başkanla olan yakınlığından dolayı, ömrü boyu sağ'da siyaset yapan birini sol bir partiden aday yaparsanız, o kişinin örgütünüzün emeğini çalmasına ortaklık etmiş olursunuz.
*Geçmişinde çok çeşitli şaibeler olan, kaçakçılıktan servet sahibi olmuş kişileri aday yapar, örgütünüze sırt çevirirseniz en kısa zamanda sizin de ahlak anlayışınız sorgulanmaya başlanır.
*Bütün meziyeti, sahip olduğu 'Gazetedeki köşesini' Genel Başkan'ın emrine veren satılık kalemleri aday yaparsanız, bunların ilk önce size ihanet edeceklerini tez zamanda görürsünüz..
Çare, parti içi demokrasiyi işletecek ve ülkeye 'Gerçek Demokrasi'yi' getirecek 'Siyasi Partiler Yasasını' yapmak olmalıdır.
Bu konuda çok gerçekçi ve çağdaş çalışmalarımız bulunmaktadır. Seçimlerden sonra fırsat bulunursa ülke gündemine getiririz.
Can alıcı soru şudur; Çağdaş bir Siyasi Partiler Yasasını, mevcut parti yönetimlerinin demokrasi anlayışlarıyla gerçekleştirmek mümkün müdür?
Yazının başlığına bakarsanız anlarsınız… Şap'ta Şeker olur mu?..