HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2016 Perşembe - 09:12

Vali Toprak ile Başkan Kocaoğlu’ndan trafik zirvesi: Hangi kararlar alındı?

İzmir’in trafik çilesi ve otopark sorunu için Valilik ve Büyükşehir bir araya geldi. Vali Toprak ve Başkan Kocaoğlu’nun katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.

Vali Toprak ile Başkan Kocaoğlu’ndan trafik zirvesi: Hangi kararlar alındı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun zaman zaman karşı karşıya geldiği kentin trafik sorunu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İki kurumun temsilcileri zirvede buluştu.

Valilikte düzenlenen toplantıya Toprak ve Kocaoğlu’nun yanı sıra valiliği temsilen Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsağulu katılırken Büyükşehir Belediyesi’nden ise Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, Ulaşım Daire Başkanı Fidan Arslan ve İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı katıldı.

Taraflar ilk olarak İzmir’de trafik sıkışıklığının yaşandığı bölgeleri masaya yatırdı. Emniyet müdürlüğü yetkilileri ise araç sayıları ve otoparkların durumunu belirten raporu masaya koydu. Büyükşehir Belediyesi ise yeni güzergahlar, planlanan çalışmalar, kavşak ve alt-üst geçit yapılacak alanların durumu hakkında bilgi verdi.  Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni temsil edenlerin ortak çalışması gerektiğine vurgu yapılırken kurumlar arası koordinasyonun da altı çizildi.

NELER YAPILACAK?
Mayıs ayında ikincisi planlanan toplantıdan önemli kararlar çıktı. Buna göre Konak merkezli Alsancak-Kahramanlar ve Kordon gibi yoğunluğun olduğu bölgeler “pilot bölge” ilan edildi.  Emniyet rakamlarına göre bu bölgede 4 bin adet fazladan park yapan araç tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi ise 2 açık ve kapalı otoparklarda son verilere göre 2 bin araçlık kullanılmayan alan belirledi. Buna göre merkezde bulunan fazlalık 4 bin aracın ilk olarak bu otoparklara konulması kararı alındı. Bunun için Büyükşehir’in hayata geçirdiği son olarak abone sayısı 147’ye çıkan “Park et ring ile devam et” projesinin kullanılmasına karar verildi. Merkezde trafik sıkışıklığına neden olan, park yasaklarını ihlal eden geriye kalan 2 bin araç ise “park metre” sistemi sürekli sirkülasyon yapacak. Büyükşehir, bunun için merkezdeki açık ve yakın otoparklarda tam günlük otopark sistemini kaldıracak. Bir gün boyunca park yerinde kalan araç katlamalı olarak ödeme yapacak. Böylece araçların hareketi sağlanacak ve trafik sıkışıklığının yeni otoparkların yapılmasıyla birlikte önüne geçilmiş olacak.

ARAÇLAR ÇEKİLECEK
Büyükşehir ve Valilik, trafik kurallarına uymayan araçların çekilmesi için çalışan İzmir Trafik Vakfı’na ait çekicilerin sayısının arttırılmasına karar verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin vakıf kurulduğunda kendi çekicilerini hibe ettiği çekme sistemi hakkında birçok şikayet söz konusuydu. Özellikle merkezde araçları çekilenlerin uzak yerlere araçlarının götürülmesi tartışmalara neden oluyordu. Valilik, Alsancak’ta TCDD’ye ait bir alanın bu iş için “çekici park yeri” olarak planlanmasına karar verdi. TCDD, araçların çekildikten sonra götürüleceği alan için Alsancak Limanı’nın olduğu yerde alan tahsis etti.

ÇALIŞMA YAYGINLAŞTIRILACAK
Alanın karara göre Alsancak ve Kahramanlar merkezli yapılacak çalışmanın birçok bölgeye yayılmasına da karar verildi. Buna göre, İzmir’de sırasıyla Buca Menderes Caddesi, Karabağlar ve Konak İlçelerinin sınırlarını belirleyen Hatay İnönü Caddesi ile Göztepe-Üçkuyular Bölgesi de sisteme dahil edilecek. Ayrıca çalışma kapsamında daha önce park yasağı ilan edilen bölgeler yeniden revize edilecek. Özellikle konsolosluklar, resmi kurumların yakınları ve emniyet ve güvenlik önlemleri nedeniyle yıllar önce park yasağı ilan edilen bölgeler yeniden gözden geçirilerek yeni alanlar kazanılacak. Yine, iki kurumun trafik ve ulaşım ile ilgili yetkili isimleri karar verdikleri anda bürokratik işlemlere bakılmaksızın hemen UKOME kararları alınarak süreç hızlandırılacak.

ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORUZ
Valilik ve Büyükşehir yetkililerinin sürekli ortak çalışma yapmasının kararı alındığı toplantının verimli geçtiğini ifade eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, iki kurumun özveri ile çalıştığını söyledi.

Egedesonsöz’e konuşan Toprak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile emniyetin yapması gerekenler var. Emniyet bu konuda gerçekten çok duyarlı bir şekilde çalışıyor. İki kurum da “senin işin” demeden bir süreci yürütecek. Kent merkezinde trafik polisi sayısı 350’den 500’e çıkartıldı. Neredeyse her kavşakta, caddede önlem alınıyor. Belediyelerin yaptığı çalışmalar ve iş makinelerinin hareketleri nedeniyle güvenlik konusu da dikkat edilen bir meseledir. Çok verimli bir toplantı yaptık. Periyodik olarak birimler bir araya gelecek ve çalışmalarda ne kadar yol aldıklarını anlatacaklar. Bu sorunun da üstesinden gelmiş olacağız” dedi. Vali Toprak, çalışmalar kapsamında vatandaşlardan da duyarlı ve kurumlara yardımcı olan bir anlayış beklediklerini de sözlerine ekledi.

 
SGK’dan İzmir’de üç arazi satışı birden!
 
Yorgancılar’a bir ödülde üniversiteli gençlerden
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kazak 1 Nisan 2016 Cuma 09:52

konak iskeleye aracımızı koyuyoruz. sabah işe giderken bırakıyoruz akşam alıyoruz. fiyatları arttırsanız yüksek fahiş rakama gelirse kimse koymaz. trafik belli saatlerde var. 1-çevreyoluyla uçan yol bağlanmalı bir an önce. 2-cumhuriyet bulvarındaki sadece yaya geçen ışıklar kaldırılmalı yerine üstgeçit yapılmalı. fevzipaşa ile gazi bulvarı arasındaki yolun ortasında sadece yaya geçen ışık var. trafik zaten sıkıntılı bu durumda iyice sıkıntılı oluyor. konak tüneli etkili kullanılmalı. sadece 1 hat var buradan geçen 304. konak-şirinyer metro 10 dakikada bir küçük otobüslerle ring yapılmalı. güzergahı da menderes caddesinden değil yeşildereden yeşillik caddesine oradan mehmet akif Caddesi'ne olmalı. - Metro otogara uzatılmalı artık bir an önce -fevzipaşa ile gazi bulvarının cumhuriyet caddesiyle kesisen yerlere ya battı çıktı ya da yukarıdan geçen geçit yapılmalı. -karşıyaka iskele önüne üst geçit mutlaka yapılmalı. yol yüksek demirlerle kapatılmalı ki kimse geçemesin ardından.

Yorumu oyla      11      5  
Nihat 1 Nisan 2016 Cuma 09:03

Karşıyaka Anadolu caddesinde,Gün Sazak Cad. Rüştü Şardağ caddesinde ; Calisan Minibüs Şoförler 'inin Trafik akışını engelliyen Kural dışı davranışlarını (Orta şerit te, kavşak içinde yolcu indi-bindi,kırmızı ışık ihlali vb.) ENGELLEYEMEYEN yetkililer mi ? Önce Mevcut kurallara uyulması ni sağlayın ki ,KEYFI kural ihlali yapanlar,ihlali alışkanlık yapmasın lar.

Yorumu oyla      11      5  
Zafer 1 Nisan 2016 Cuma 08:02

Kendisi 9-5 masa başı memuru olup herkesi kendi gibi zanneden adamlar gelmiş "arabaya binmeyin" diye çözüm söylüyor! Birader herkes senin gibi tüm gün masa başında mı oturuyor? Aziz Bey, bu konştuklarınız komik. Otopark ücreti artırarak mı sıkışıklığı azaltacaksınız? Bir altgeçit yapayım, köprü yapayım, şehri şu kırmızı ışık belasından kurtarayım yok mu???

Yorumu oyla      11      5  
Oğuzcan Günol 1 Nisan 2016 Cuma 07:20

Sabahları Konak bölgesindeki araç yoğunluğuna baktığınızda her araçta 1 kişi görürsünüz. Madem lükse düşkünsünüz, o zaman trafikten şikayet etmeyeceksiniz. Ediyorsanız, bir zahmet bisiklete ve toplu ulaşıma binin...

Yorumu oyla      11      5  
1 Nisan 2016 Cuma 07:18

Bunlar Çiğli Anadolu Caddesini ve Altınyolu yokmu saymışlar? Trafiğin kördüğüm olduğu bölge burası. Yine kuzeyi pas geçmişler.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli vatandaş 31 Mart 2016 Perşembe 19:43

Hane başına 1 arabadan fazla arabaya izin verilmesin.

Yorumu oyla      11      5  
31 Mart 2016 Perşembe 19:30

Trafikten rahatsız olan toplu ulaşım kullansın. Kimse lüksünden vazgeçmez ama trafik var diye isyan eder. Arabayla işin yoksa zahmet olacak ama metroyu, izbanı, vapuru, otobüsü kullan.

Yorumu oyla      11      5  
Hataylı 31 Mart 2016 Perşembe 17:44

Hatay caddesi Askeri hastaneden Hakim evlerine kadar felç. Araçlar sağlı sollu hem de çift şerit park etmiş vaziyette, ortada neredeyse bir şerit kalmış. Bir tane dahi trafik polisi yok. Yollara sağlı sollu park eden araçlar kaldırılmadıkça Hatay trafiği daha da kötü olacak. Sayın Vali bir gün Hatay caddesine tedbili kıyafet gidip durumu gözlesin

Yorumu oyla      11      5  
ilker 31 Mart 2016 Perşembe 15:49

F.Altaydan Basmaneye kadar 22 tane ışık var.İzmirde ne alt geçit nede üst geçit yapılıyor.Sonrada araç çekerek sözde trafik rahatlatılacak.Kimi kandırıyorsunuz siz,her istanbula yada Ankaraya gidişte izmire yapılan ihaneti daha iyi görüyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
SELANİK'Lİ 31 Mart 2016 Perşembe 14:55

Sanırım Bu Tpolantılar Rutin Olarak Yapılıyor.Fakat İzmir'in Asıl Sorunu Bulvar Diye Tabir Edilen Kavşaklardaki Trafik Sıkışıklığıdır.Tek Bir Örnek Vereyim.ATATÜRK Stadının Köşesindeki Kamil TUNCA Kavşağı Günün Her Saati Tıkanıktır.Oysa Buraya Gaziemir'deki Gibi Battı,Çıktı Diye Tabir Edilen Alt Geçit Sistemi Olmalıdır.Bunu Yapsınlar,Burada Trafik Sorunu Derhal Biter.Diğer kavşaklar'da İçler Acısıdır.Ayrıca İZMİR Trafiğine Her Gün En Az 150 Araç Girmektedir.Bu Nedenle Trafik ve Park Sorununu Kesinlikle Önleyemezsiniz.Ancak Bir İki Aylık Önlemler İle Günü Kurtarırsınız.Ben Vailiğin Ve Belediyenin İzmir'de Trafik Sorunu İle Samimi Olarak İlgilendiklerine Hiç İnanmıyorum.Buca'da Menderes Caddesi Üzerindeki Araçlara Ve Diğer Ana Caddelerdeki Park Eden Araçlara Cezai İşlem Yapıldığını Hiç Görmedim.Geceleri İse İzmir Kesinlikle Sahipsiz Bir Şehirdir.İşe Ciddi Olarak Eğilmek İstiyorsanız,Hiç Olmazsa Ana Caddelere Eğlence Yerleri Ruhsatı Vermekten Vazgeçerek Başlayabilirsiniz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’ya sihirli dokunuş!
Bornova Belediyesi hayata geçirdiği örnek projeler ile ilçeye renk katıyor. ...
Alaçatı ot festivali için gün sayıyor!
Alaçatı, kendisi gibi markalaşmış festivaliyle konuklarını ağırlamaya ...
Güzelbahçe’de yanan orman yeniden yeşerecek
Güzelbahçe’de iki yıl önce yanan orman alanına fidan dikildi.
 
Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluşacak
Buca, İzmir’in en lezzetli buluşmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Vapurda kitap okuyanlara Büyükşehir sürprizi
Konak-Karşıyaka vapuruyla seyahat edenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Büyükşehir'den Pınarbaşı Meydanı'na yeni düzenleme
2 bin 500 metrekarelik meydanı yeni bir görünüme kavuşturan İzmir Büyükşehir ...
 
Başkan Bakıcı: Selçuk’ta tiyatro gelişiyor
Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda sahnelenen “Kaç Baba Kaç” adlı ...
Karabağlar’da her mahalleye bir kütüphane!
Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Karabağlar Belediyesi bünyesinde ...
Konaklılar güne sporla başlıyor!
Konak Belediyesi’nin yeni açtığı Mehmet Ali Akman Semt Merkezi’nde verilmeyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva