HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Aralık 2009 Pazartesi - 00:00

Vali metronun bitmesini istiyor

Vali Kıraç, tartışmaların odak noktası Üçyol-Üçkuyular metrosu hakkında konuştu: İhale süreci var ama o tartışmaların dışında metronun bir an önce bitmesini istiyorum.’

Vali metronun bitmesini istiyor



İzmir Valisi Cahit Kıraç açıklamalarda bulundu. İzmir’’in gündemindeki metro tartışmalarına da değinen Vali Kıraç, ’“Ben bir an önce metronun bitmesini istiyorum. İhale süreci var ama o tartışmaların dışında metronun bitmesini istiyorum. Artık İzmirli bu metroyu bekliyor. Zaman zaman belediyeyle de konuşuyoruz. Bir an önce bitirilmesi konusunda kendilerine telkinde bulunuyoruz'' diye konuştu.
 
’“İZMİR'İN GÜZELLİĞİ BAŞKA YERDE YOK’”
İzmir deyince insanların aklına güzellikler geldiğini anlatan Kıraç, ’“Allah buraya her türlü güzelliği vermiş. En güzel incir, üzüm, termal kaynaklar burada. En uzun ömürlü, sağlıklı insanlar burada'' dedi. Victor Hugo'nun İzmir'i prensese benzettiğini, ünlü tarihçi Heredot'un ''en mavi gökyüzünü, en güzel iklimi'' İzmir'de bulduğunu hatırlatan Vali Kıraç, ünlü ozan Homeros'un memleketi İzmir'in tıp, eczacılık tarihinin de beşiği olduğunu dile getirdi. 
 
Hoşgörü, kardeşlik ve barışın İzmir'de filizlendiğini kaydeden Kıraç, şöyle konuştu: ’“Sokağa çıktığınızda bütün dinlerin mabetlerini birkaç metre mesafede görebiliyorsunuz. Barış içinde burada yaşamışlar. İzmir, bu mirası kullanıyor. İnsanlar burada yaşarken o medeniyetlerden bağımsız değerlendirilemezler. Bu kültür medeni insan çıkarır. Bunun dışında İzmir'e bir sıfat yakışmaz. İzmir, geçmişte de Türkiye'nin, dünyanın önemli çağdaş şehirlerindendi. Uygarlıklar şehriydi, şimdi de öyle. Asayiş bakımından en rahat şehirlerinden biri. Gece gündüz, 24 saat insanlar dışarıda, ben de dışarıdayım, görüyorum herkesi. İzmir'e değişik sıfatlar yakıştırılabilir. Bu tutmaz. Biraz da kıskançlık diyebiliriz. İzmir, herkesin gıpta ettiği bir şehir. Ben İzmir'de yaşamaktan, İzmirlileri tanımaktan büyük keyif alıyorum. İzmir'in doğasında güzellik olunca, o güzellik nem de istiyor, yağış da istiyor, rüzgar da istiyor. İzmir'in bu güzelliği başka yerde yok. Allah buraya her güzelliği vermiş. En güzel organik tarım burada, incir, üzüm, zeytinyağı burada. termal kaynaklar burada. En uzun ömürlü, sağlıklı insanlar bu bölgede.''
 
İzmir'in ümitleri, beklentileri, coşkuları olduğunu, o coşkunun da hiçbir zaman bitmeyeceğini vurgulayan Vali Kıraç, bu konumdaki bir şehrin daha iyi durumda olabileceğini, daha iyisini yapabilmek için el birliğiyle çalışmak gerektiğini söyledi.
 
’“GÜLÜN DİKENİ’”
En sakin şehirler arasında bulunan İzmir halkının da İzmir'e sahip çıktığını dile getiren Kıraç, ''Son günlerde istemediğimiz hadiseler de oldu ama artık onları da gülün dikeni olarak adlandırıyoruz. Keşke onlar da olmasaydı ama İzmir'in huzurunu hiçbir şekilde bozdurmayız'' şeklinde konuştu.
 
Uygarlıklar Müzesi Projesi'ne de büyük önem verdiklerini kaydeden Cahit Kıraç, müzelerin depolarında 200 binin üzerinde tarihi eser bulunduğunu, Ege Uygarlıklar Müzesi kurulduğunda söz konusu eserlerin sergilenebileceğini belirtti. Müzenin kurulması konusunda tarih veremeyeceğini, öncelikle yer tespiti yapılacağını, planlama yapılacağını ve daha sonra uygulamaya geçileceğini bildirdi.
 
İzmir'in ortak aklını temsil eden Kalkınma Ajansı'nın kentin şansı olduğunu dile getiren Kıraç, ajansın çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: ''İzmir Kalkınma Ajansı'nın temel görevi kentteki bütün dinamikleri ortak hedeflere yöneltme konusunda cezbedici politikalar ortaya koymasıdır. Burada önemli olan insanları gerçek ihtiyaçları olan politikalara yönlendirme konusunda müşterek hareket etmektir. Bölgesel gelişme planımızı tespit ettik. İzmir'in en önemli eksiklerinden biri tanıtımdır. Tanıtım politikası başlattık. Uluslararası ihale yöntemiyle İzmir'i daha iyi nasıl tanıtırız konusunda çalışıyoruz. İlk defa Kalkınma Ajansı olarak 2009 yılında 169 projeye destek verdik. 2010 yılında çevre, turizm ve tarım konusunda hazırlıklarımız olacak. 2009 ve 2010 yılları için 60 milyon liralık kaynak kullandırmış olacağız ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz.''
 
MOBESE MART’’TA
MOBESE sistem ihalesini yaptıklarını, ilk uygulamaya Mart ayında başlayacaklarını kaydeden Cahit Kıraç, en son teknolojiyi uygulayacaklarını, diğer illerden daha gelişmiş bir sistem ve bilgi teknolojilerinden istifade ederek ''yüz tanımaya'' dahi imkan verecek en gelişmiş sistemi kentin çeşitli noktalarına yerleştireceklerini bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin döşediği fiberoptik hatlardan faydalanacaklarını, bu nedenle işletme maliyeti olmayacağını, hat kirası vermeyeceklerini ifade eden Vali Kıraç, bankaların, şirketlerin, çeşitli kurumların kullandıkları kameraları da sisteme dahil edeceklerini açıkladı.
 
FUAR ALANI
İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir başka çalışması olan Gaziemir'deki fuar alanıyla ilgili olarak hazırlıkların son aşamaya geldiğine değinen Cahit Kıraç, sözlerini şöyle sonlandırdı:
’“Fuara gelen firmaların talepleri artık karşılanamıyor. Mermer fuarı dünyanın artık ikinci fuarı olarak anılıyor. Travel fuarı da öyle. İzmir'in en büyük özelliği fuarlar ve kongreler şehri olması. İlk iktisat kongresi de burada yapılmış. Son zamanlarda fuarcılık görüntüsünde bir kırılma var, bunu düzeltmek lazım. Hep beraber çalışıyoruz. İzmir olarak uluslararası nitelikteki fuarlara ev sahipliği yapmaya başladık. 2015 sürecinde çok temaslar yaptık. O alışkanlığımız devam ediyor. Merkezdeki alan fuarcılığa ev sahipliği yapmaya yetmiyor. Gaziemir'deki yeni fuar alanı çalışması inşallah en kısa sürede tamamlanır. Başta mermer ve turizm olmak üzere yılın 12 ayı etkinlik yapabiliriz diye düşünüyorum. ''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Semtevleri, Hediyelik Eşya Fuarı’’nda
Balçova Belediyesi Semtevleri aile bütçelerine katkı sağlamaya ...
İzmir’’e 715 bin ton asfaltlama yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2009’’da 315 bin ton serme asfalt, 400 ...
Başkan’’dan ’‘çok amaçlı’’ birlik mesajı
Büyükşehir Belediyesince Güzelbahçe ilçesine bağlı Yelki Mahallesi'nde ...
 
Arabalı vapur seferleri iptal
İzmir'de Üçkuyular-Bostanlı arabalı vapur seferleri şiddetli lodos nedeniyle durduruldu. ’
Tire geleceği için 1435 kişi arıyor!
Tire’’nin belediye başkanı Tayfur Çiçek, yasada birçok avantajdan faydalanabilmek ...
İzmir geceleri ’‘renklendi’’
Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl nedeniyle kentteki ana caddeler, meydanlar ...
 
Bornova’’da sağlık seminerine büyük ilgi
Kaymakam Uzun ve Başkan Sındır’’ın da katıldığı ’“Okul sağlığına yönelik ...
Konak’’ta Balkan dayanışması
Delcova Belediye Başkanı Maleshevski ve beraberindeki heyet, Konak Belediye ...
Karabağlar’’daki kadınların hayatları değişti
Büyükşehir Belediyesi’’nin Cennetçeşme’’de açtığı Kentli Merkezi, aile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva