HABERLER>GÜNCEL
24 Mayıs 2011 Salı - 16:36

Üniversite-kamu el ele

İzmir’deki kamu kurumlarının yöneticileri, topluma daha iyi hizmet verebilmek için Gediz Üniversitesi’nde MBA eğitimi görüyor. Öğrenciler arasında Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, SGK İl Müdürü Mustafa Keskin ve TÜİK Bölge Müdürü Rıdvan Yaka da var.

Üniversite-kamu el ele

İZMİR - Gediz Üniversitesi, İzmir’deki kamu kurumlarıyla yaptığı işbirliğine bir yenisini daha ekledi. Vergi Dairesi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve TÜİK çalışanları, Gediz Üniversitesi’nde işletme yüksek lisans (MBA) eğitimine başladı. Öğrenciler arasında İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, SGK İl Müdürü Mustafa Keskin ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Rıdvan Yaka’yla diğer yöneticiler de var.

Acar, Keskin ve Yaka, yoğun mesailerinden zaman ayırarak tekrar sıralara oturdu. Kamu çalışanlarını teşvik etmek ve Avrupa Birliği’nin yaşam boyu eğitim modelini ülkemize taşıyarak bu konuda topluma örnek olmak ve daha iyi hizmet sunabilmek için böyle bir adım atan müdürler ilk dersi Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik’ten aldı.
 
1.5 yıl ders görecekler 
Konuyla ilgili olarak da Gediz Üniversitesi Çankaya Yerleşkesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Prof. Dr. Çevik, kamuda görevli müdürler, müdür yardımcıları ve çalışanları olmak üzere özel bir öğrenci topluluğuna eğitim vermenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Çevik, SGK ve TÜİK’ten 50, Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan da 28 bürokratın öğrencileri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Çevik, üç dönemde toplam 1.5 yıl sürecek eğitimle ilgili şu bilgileri verdi:
“Temel fonksiyonel derslerin yanı sıra seçtikleri bir alanda uzmanlaşma fırsatına sahip olacaklar. Öğrencilerimizin, teknik alan dersleriyle birlikte finans, pazarlama, insan kaynakları yönetimi, üretim, stratejik yönetim konularında bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlayacağız. Yüksek lisansla analitik düşünme ve sorun çözme yetenekleri gelişecek. Böylece daha başarılı birer yönetici olacaklarına, ülkemize daha iyi hizmet vereceklerine şüphem yok. Onları kutluyorum, örnek gösteriyorum” dedi.

SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, bu ülkeye yakışır, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma sahip yöneticilere ihtiyaç olduğuna işaret etti. Keskin, “Bu da ancak sürekli eğitimle, sürekli olarak kendinizi geliştirmekle mümkün. Gediz Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinden çalışma arkadaşlarımızla birlikte çok şey öğreniyoruz” diye konuştu.
 
Devamı da gelecek...
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, toplumun ve devletin kendilerinden beklentilerini karşılayabilmenin yolunun eğitimden geçtiğini vurguladı. Acar, şunları kaydetti: “Bu eğitimle kısa sürede arkadaşlarımızın ufku açıldı. Ortaya çıkan bu sonuç, şaşırtıcı derecede güzel. Kendimde bile önemli değişimler gördükten sonra, bu eğitime başlamakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anlıyorum. Bu başlangıç, devamı da gelecek. Diğer arkadaşlarımız da sırada. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, MBA sayesinde ülke genelinde bambaşka bir konuma ulaşacak.”

TÜİK İzmir Bölge Müdürü Rıdvan Yaka da ülkemizde yüksek lisans eğitimi oranının yüzde 1’in altında olduğuna dikkat çekti. Yaka, “Bu oran, ülkemizin değişim ve gelişim çizgisinin gerisinde, yukarılara taşımak gerekiyor. Bu yönde bir adım da bizler atalım istedik. Hizmetin daha etkin, hızlı ve vatandaşın hak ettiği şekilde sunulması için bilimle işbirliği de şart. Kamuya böyle bir imkan sunan Gediz Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 25 Mayıs 2011 Çarşamba 02:11

ŞÖYLE YAPIN , O KURUMLARDA SEVDİĞİNİZ SİYASİ FİKİRLERİNİZE UYGUN ÖĞRENCİLERİ PART - TİME ÇALIŞTIRIN , BAZILARINA TUİK İN ÇOK GÜVENİLİR ANKETLERİNİ YAPTIRIN , SONRA BİR YOLUNU BULUP ,KADROYA ALIN . SONUÇ OLARAK TA İYİCE KADROLAŞIN KAMU ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ KOYUN ADINI. BEKLEYELİM GÖRELİM . DEDİKLERİM OLMAZSA, BOŞUNA 46 SENEDİR YAŞAMIŞIM DERİM. HALA ÖNGÖRÜM YOK. BEN NE TUHAF ADAMIM DERİM.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
24 üniversiteli gözaltında
İzmir, Kütahya ve İstanbul’da, PKK'nın gençlik yapılanması üyesi oldukları ...
Belediye danışmanı: Çok eşlilik yasal olsun
Fatih ve Eyüp belediyelerine danışmanlık yapan Sibel Üresin, çok eşliliğin ...
Müdürler dönüyor atananlar panikte
İzmir'de yerleri değişen 405 okul müdüründen 15'i açtıkları davayı kazandı. ...
 
Emniyet müdürünün çarptığı yaya öldü
İzmir’de Evrak Arşiv Şube Müdür Yardımcısı Tuncay Taşkaya, sahil yolunda ...
Çekimlerden sonra geri almışlar
MHP’li Didinmez ve Ekici’nin görüntülendiği evlere konulan kameraların ...
Aytaç Sefiloğlu ödülleri sahiplerini buldu
Gazeteci Aytaç Sefiloğlu, ölümünün 11. yılında, adına düzenlenen gazetecilik yarışması ile anıldı.
 
Balbay için imzalamaya geliyorlar
Ergenekon davasından tutuklu yargılanan CHP’nin İzmir 2. bölge 2. sıra ...
Kaçırdılar, çalıştırdılar, işkence ettiler
Bir fuhuş çetesinin, fuhuş yapmaya ikna edemedikleri kadını işkenceyle öldürdüğü ortaya çıktı.
Taksilere güvenlik önlemi: Böcek kamera
Türkiye'nin gündeminden düşmeyen böcek, taksicilerin de gündemine girdi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva