HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ocak 2010 Cuma - 00:00

Ulucak ve Ören’’e çok amaçlı salon

Büyükşehir Belediyesi'nin çok amaçlı salonlar ’‘serisi’’ bugün iki açılışla sürdü. Ulucak ve Ören’’de yapılan açılışlarla toplam sayı 19’’u buldu. ’

Ulucak ve Ören’’e çok amaçlı salon


Başkan Kocaoğlu, ’“Sabırla, istekle ve inatla çalışmaya devam ediyoruz’” dedi.

İZMİR -
Büyükşehir Belediyesi’’nin, küçük yerleşimlerde yaşayan vatandaşlara yönelik en önemli hizmetlerinden biri olan ’‘çok amaçlı salonlar’’ halkasına Ulucak’’ı da ekledi. Kemalpaşa’’da Bağyurdu, Armutlu ve Yukarıkızılca çok amaçlı salonlarının ardından Ulucak Çok Amaçlı Salonu düzenlenen törenle hizmete girdi.
 
Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi zeybek ekibinin gösteriyle başlayan açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekili Oğuz Oyan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, kapatılan belde belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 
Salonun açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu, ’“Gece gündüz çalışıp üreterek gençlerimizin, çocuklarımızın, tüm vatandaşlarımızın yaşam standartlarını artırmaya çalışıyoruz’” dedi. Çok Amaçlı salonların, beldelerin birçok
sosyal ’– kültürel-sportif ihtiyacını karşıladığını söyleyen Başkan Kocaoğlıu, ’“İhtiyaçları tespit edip projeleri yapıyoruz. Hizmetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. ’‘Bu belediye başkanı ne yaptı’’ diyenlere en büyük cevabımız hizmetleri hayata geçirerek ortaya koymak ve vatandaşlarımızla bunları paylaşmaktır. Sabırla, istekle ve inatla bu amaçta çalışmaya devam ediyoruz’” dedi.
 
Kemalpaşa’’nın tüm beldelerinin çok amaçlı salona kavuştuğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, ’“Beldelerimizde salonlar yapıyoruz, ama çok az ilçemizin bütün beldeleri salona sahip oldu. Kemalpaşa da bu ilçelerden birisi. Kemalpaşa’’nın 5 beldesinde 5 tane çok amaçlı salon yaptık. Bunda arazi tahsisini en kısa sürede yapan eski belde belediye başkanlarının çok büyük katkısı var’” diye konuştu.


 ’“ÇARE BİZİZ’”
Dünyada ve Türkiye’’de yaşanan ekonomik krize yönelik görüşlerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, Türkiye’’nin ekonomisinin üretmediğini, ekonomide dışa bağımlılığın giderek arttığını belirterek, ’“Çare bizlerde. Çare, 4 milyonluk İzmir’’de, 71 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşında’” dedi. Başkan Kocaoğlu, kenetlerek, yerli üretimi artırarak değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgularak, ’“Hiçbir ayrım yapmadan elele, birbirimize destek vermek zorundayız’” dedi.
 
5 salonda 5 bin sporcu
Törende konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, çok amaçlı salonların vatandaşların çok önemli ihtiyacını karşıladığını söyledi. Kemalpaşa’’yı sporcu merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Karakayalı, ’“Hedefimiz toplam 5 çok amaçlı salonla birlikte spor yapan insan sayısını 5000’’e çıkarmak. Bunların yanı sıra her türlü hizmetimizi Büyükşehir Belediyesi’’nden çok hızlı bir şekilde alıyoruz. Başkanımız Aziz Kocaoplu’’na çok teşekkür ediyoruz’” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Rıdvan Karakayalı, Başkan Aziz Kocaoğlu’’na teşekkür plaketi verdi.
 

 
19. KURDELE ÖREN’’DE
Çok amaçlı salonlarda günün ikinci kurdelesi ise Kemalpaşa Ören’’de kesildi.
 
Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek yaşama geçirilen çok amaçlı salonların 19’’uncusu Ören’’de vatandaşların hizmetine sunuldu. Uzun yıllardır özlemini çektikleri ve çok yönlü ihtiyaçları için kullanacakları salonlarına kavuşmaları, bölge halkında sevinç yarattı.
 
Armutlu Çok Amaçlı Salon kolbastı ekibinin gösterileri ile başlayan açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen dönemde olduğu gibi dengeli, adil, ayrım yapmadan, kaynaştırıcı ve birleştirici yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“ 5-6 yıl önce bir yolculuğa çıktık. Çevre yerleşimlerdeki şimdi kapatılan beldele belediye başkanlarımızla gönül birliğiyle, kolkola girerek,  siyasi parti ayrımı gözetmeden çalışarak,  üretmek için yola çıktık. Özellikle belde belediye başkanlarımız ile çok güzel ilişiklerimiz oldu. 5.5 yıldır olduğu gibi dengeli, adil ayrım yapmadan, birleştirici, kaynaştırıcı yatırımlarımızı sürdüreceğiz’” dedi.
 
Yaptığı konuşmasında bölge halkına yeni bir piknik ve rekreasyon alanı müjdesi de veren Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Ören’’de Nif Çayı’’nın eteğinde, dere yatağının olduğu bölgeyi piknik ve rekreasyon alanı haline getirebiliriz. Projesi hazır olan rekreasyon ve piknik alanını hayata geçireceğiz. Bu proje Kemalpaşa ve Ören bölgesine ayrı bir güzellik ve katkı sağlayacaktır’” dedi.
 
Halilbeyli’’deki mezbahanın düzenlenip burada hayvancılık sanayinin kurulması çalışmalarını da titizlikle sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“Halilbeyli’’yi hayvancılık üretim merkez haline getirip, sağlıklı besicilik yaparak, kentin kalkınmasına çalışacağız’” şeklinde konuştu.

Kapatılan eski Ören Belediye Başkanı Ali Oğuz ise Başkan Aziz Kocaoğlu ile geçen dönem çalışma fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu, geçen güzel günleri unutamayacağını belirterek, ’“Bizleri hiçbir zaman geri çevirmeyen Başkanımız Aziz Kocaoğluna teşekkür ediyorum’” şeklinde konuştu.
 
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise  açılan salonlarla birlikte yediden yetmişe binlerce insanın spor yapacağının altını çizerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’na teşekkür etti Törenin sonunda Ali Oğuz  ile Rıdvan Karakayalı Başkan Aziz Kocaoğlu’’na teşekkür plaketi sundu.

 
HER İHTİYACA CEVAP VERİYOR
Spor yapma olanağı sağladığı gibi düğün-nişan törenleri, tiyatro gösterileri ve diğer kültürel etkinlikler için de ideal mekanlar olarak tanımlanan çok amaçlı salonlar, bölge halkının hemen hemen tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte inşa ediliyor.
 
Bu salonlardan daha çok yerleşimin yararlanması için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, projelendirdiği 22 salondan Gümüldür, Armutlu, Yukarıkızılca, Bağyurdu, Canlı, Çırpı, Helvacı, Emiralem, Koyundere, Seyrek, Bağarası, Görece, Ulukent,  Ayrancılar, Yeni Foça, Çaybaşı, Yelki, Ulucak ve Ören olmak üzere olmak üzere toplam 19 yerleşimin çok amaçlı salonunu bölge halkının kullanımına sundu.

Özdere ve Asarlık çok amaçlı salonlarının inşaat çalışmaları sürüyor. Tekeli çok amaçlı salon ise ihale aşamasında’…
 
ÇOK AMAÇLI SALONLAR
Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, ’“açılıp kapanabilen’” tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama 1.345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartışmalı İngiltere gezisinde iki fire
Buca Belediyesi’’nin Ayda Saryal’’ın katılımıyla tartışma yaratan İngiltere ...
Başkan Solak: Sasalı’’yı kadınlarla yöneteceğiz
Çiğli İlçe Belediye Başkanı Metin Solak, Sasalı mahallesini kadınlarla ...
Altınpark ’‘Arkeopark’’ oluyor
Konak Belediyesi tarafından kazı çalışmaları yürütülen Altınpark, ''arkeopark''a ...
 
Kimsesiz ama yalnız değil!
Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi, kimsesizlerin yaşam ...
Varyant artık yemyeşil
İzmir Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarıyla kent hayatına ...
İzmir’’den 2016 adaylığına tam destek
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EURO 2016 adaylığı projesinin ...
 
Başkan Tatı’’dan engellilere destek
Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği üyelerinin mesleki eğitimlerini ...
Başkan Tartan’’dan engelliye umut ışığı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bedensel engelleri nedeniyle ...
Başkan Karabağ esnafını dinledi
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Haşim İşcan Caddesi ve çevresinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva