HABERLER>EGE
7 Nisan 2011 Perşembe - 17:24

Üflemeden atlamak yasak!

Fethiye'de Ölüdeniz manzaralı yamaç paraşütü atlayışlarından önce yapılan alkolmetre denetimleriyle yılda meydana gelen kaza sayısı 10'dan 5'e inerken, ölüm oranları da en aza indirgendi.

Üflemeden atlamak yasak!

MUĞLAYeniasır’dan Osman Akça’dan haberine göre; Fethiye Ölüdeniz’in manzarası eşliğinde yılda 50 bin atlayışın gerçekleştiği Babadağ'da 2010 yılında uygulamaya başlanılan alkolmetre denetimi sayesinde kazalar yarı yarıya düştü.
 
Yılda ortalama 10 paraşüt kazasının meydana geldiği bölgede 2010 yılında sadece 5 kaza yaşandı. İyileştirilen koşullar sayesinde kazalardaki ölüm oranı da en aza indirildi.
Yamaç paraşütü tutkunlarının vazgeçemediği Ölüdeniz'deki bin 900 metre rakımlı Babadağ'da yaşanan kazaların en aza indirilmesi amacıyla Muğla Valiliği başta olmak üzere Fethiye Kaymakamlığı ve Ölüdeniz Belediyesi ekipleri atlayış pistindeki denetimleri artırdı.
 
ŞÜPHELİ KİŞİLERE
Muğla El Sanatları (MELSA) şirketi tarafından 2010 yılı içerisinde ilkyardım ofisi, 500 kişiye hizmet verme kapasiteli kafeterya, çalışma ofisi, 3+2 bay ve bayan tuvaletlerini kapsayan bina ve görsel amaçlı seyir terasları yaptırıldı. Kontrol kulübesi yeniden inşa edildi, denetimsiz atlayışların önüne geçilmesi amacıyla giriş çıkışlar izlendi. Uluslararası sivil havacılık kurallarına uygunluk kontrolleri yapılmaya başlandı.
 
Yılda ortalama 10 paraşüt kazasının yaşandığı bölgede alkolmetreli denetim sistemi devreye sokuldu. Buna göre artık alkollü oldukları tespit edilen turistlerin atlayış yapmasına izin verilmiyor. Valilik ve Hava Sporları Federasyonu bölgede sağlık ekipleri oluşturarak, kazalara karşı teyakkuza geçirildi. Acil müdahale ve en kısa sürede yerleşim merkezine indirilmelerini sağlamak amacıyla hasta nakil aracı konuşlandırıldı.
 
Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Babadağ'dan atlayış sırasındaki paraşüt kazalarının önlemler sayesinde yarıya düştüğünü söyledi. 2010 yılı içerisinde bölgede alkolmetre denetimi yapılmaya başlandığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Geçen yıl atlayışları disiplin altına almak amacıyla altyapıdan sağlık hizmetlerine kadar bir dizi çalışma yapıldı. Atlayışlar öncesinde durumlarından şüphelenilen kişilere alkolmetre testi yapıldı. Alkollü oldukları belirlenen kişilerin atlayışlarına izin verilmiyor. Geçen yıl 2'si ölümlü toplam 5 kaza meydana geldi. 2010 yılında kaza sayısı yarıya indi."
 
İHALE HAZİRAN'DA
Teleferik projesinin yapım ihalesinin Haziran ayı içerisinde yapılmasını beklediklerini kaydeden Yılmaz, bu sayede Fethiye'de turizmin 12 aya çıkabileceğini öne sürdü. Yılmaz, "Ölüdeniz'de bu spordan sadece şirketler değil, otelcisinden barcısına kadar herkes para kazanıyor. Böylece ülkemize döviz girdisi sağlanıyor. Yaklaşık 8 milyon euro tutarındaki Hisarönü'nden Babadağ'a bağlanacak teleferik projesinin yapım ihalesinin Haziran ayında yapılmasını bekliyoruz. Babadağ'a şu anda 100 bin kişi çıkıyor. Projenin hayata geçirilmesiyle turist sayısı ve elde edilen gelir üçe katlanır. Atlayış sayısı da üç katına çıkar. Bu da Ölüdeniz'i yamaç paraşütünün merkezi yapar" diye konuştu.
 
Babadağ'dan Ölüdeniz Belceğiz plajına 2007'de 30 bin 947, 2008'de 31 bin 440, 2009 yılında da 34 bin 49 kişi yamaç paraşütüyle atlayış yaptı. 2010'da ise yaklaşık 55 bin kişi atladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oğlağa annelik yapıyor
Annesi şap hastalığı nedeniyle 20 gün önce ölen 1 aylık oğlağa yeni doğum ...
Denizli'de otobüs devrildi: 8 yaralı
Halı satış mağazasında çalışan işçileri taşıyan servis otobüsünün devrilmesi ...
5 milyon liralık vurgun iddiası
Yüksek gelir vaadiyle birçok kişiyi yaklaşık 5 milyon lira dolandırdıkları ...
 
Tevfik Hoca’yı unutmadılar...
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Manisa Şubesi 4 Nisan 2004 yılında ...
DP Denizli’ye haciz şoku
Demokrat Parti'nin Denizli İl Teşkilatı’nda bulunan eşyalara, bir telefon ...
Kraliçe'nin faytoncusu ihracata doymuyor
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e gezi faytonu yaptığı için Denizli'de ...
 
Tütün fidecileri dertli
Sarıgöl ve çevresinde 2011 yılı tütün dikim çalışmalarına başlandı. Tütün ...
'Mobbingden kanser olanlar var'
Atatürk Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, akademisyenlerin yüzde ...
Gerçeği 74 yıl sonra öğrendi
Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Durdu Gül, bulantı, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva