HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2023 Perşembe - 09:47

Büyükşehir'in TİS sınavı... Toplantı öncesi 'yüzde 40'a ret' açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında bugün 4’ncüsü gerçekleştirilen TİS toplantısı öncesi konuşan TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube başkanı Buse Engin, “Bizim istediğimiz emeğimizin karşılığı değil, her zaman fedakarca davranıyoruz ancak bir kereye mahsus da olsa hatırlayalım istiyoruz” dedi. Engin ayrıca yüzde 40’lık zammın kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Büyükşehir in TİS sınavı... Toplantı öncesi  yüzde 40 a ret  açıklaması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında yürütülen ve otobüs, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin kamu personelini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde görüşmeler bugünkü toplantı ile devam ediyor.

Kültürpark içerisinde yer alan İzmir Sanat’ta bir araya gelen emekçiler pankartlarda birlikte 4’ncü TİS görüşmesinin yapılacağı salona doğru yürüdü. Görüşmeler başlamadan önce bina önünde açıklamalarda bulunan TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube başkanı Buse Engin net mesajlar verdi.

4,5 MİLYON VATANDAŞA AYNI HİZMETİ VERMEK İÇİN…
Afet zamanalarında kendilerinin yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Engin, “Emekçilerin taleplerini TİS ile yine gündeme getirdik. Emekçilerin taleplerinden oluşan yapıcı ve gerçekçi oluşturduğumuz bu metinde, yıllardır açmak istediğimiz talepler ar. Eğitim yardımı gibi… Bunlar kökten reddediliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. 2020yılında’ndan itibaren ülkemizde birçok doğal afet yaşandı, ülkemizde salgın hastalık yaşandı. Biz yerel yönetim emekçileri olarak halkın yararını gözetmek için verilen tüm görevlerini yerine getirmeye çalıştık ancak bizim taleplerimiz her yıl sadece sosyal denge ve ikramiye üzerinden tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Deprem felaketinde gördük.  Bir çok arkadaşımız bölgede çok uzun zamandır görev alıyor. Geride kalanlar da kentteki 4,5 milyon vatandaşa aynı seviyede hizmet etmek için kapasitesinin üstünde çalışıyor” dedi.



BELEDİYE EMEKÇİLERİ GÜNDEN GÜNE YOKSULLAŞIYOR

İstediklerinin emeklerinin karşılığı olmadığını vurgulayan Engin, “Bizim istediğimiz emeğimizin karşılığı değil, her zaman fedakarca davranıyoruz ancak bir kereye mahsus da olsa  hatırlayalım istiyoruz. Çünkü her seferinde yıllık izinlerimiz iptal edilip alanlara çalışmaya gönderiyoruz. Bu nedenle TİS’de yazan her bir madde bizim için aynı derecede önemli.  Biler sadece rakamlardan, istatistiklerden ibaret değiliz. Hepimizin emek emek belediye hizmetlerin üretilmesinde çabası var. Biz sözümün dinlemesini ve taleplerimizin ortak seviyede  buluşmasını istiyoruz. Ülkemizdeki enflasyon ortamında yüzde 40'lık zam önerisini bizim taleplerini karşılamadığı belirtmek isteriz. İğneden ipliğe her şeyin fiyatı katlanmışken, belediye emekçileri günden güne yoksullaşıyor. Yüzde 40'lık zam bizim kabul edebileceğimiz seviyede değildir. Umarız 4'ncü oturum bir öncekiler gibi geçmez. Umarım daha iyi maddeler konuşulur” ifadelerini kullandı.

SENDİKANIN TALEPLERİ
Hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına göre hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep edilmişti.

İLK DEFA YER ALANLAR
Toplu iş sözleşmede ilk defa eğitim yardımı, Zabıta Haftası ve İtfaiye Haftası’nda bu birimlerde çalışanlara moral primi, vezne ve tahsilat işlerini yapanlara kasa tazminatı, koku primi, 14 Mart Tıp Haftası’nda Eşrefpaşa Hastanesi ve huzurevi gibi birimlerde çalışanlara prim ve makine atölyelerinde çalışanlarına prim yer almıştı.

 
AK Parti'de listeler şekilleniyor... İzmir'e hangi bakan gelecek?
 
3 servis minibüsü çarpıştı... 15 işçi yaralandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydınlılar Büyükşehir’in iftar sofralarında buluşuyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında kentin birçok noktasında iftar ...
Menemen Belediye Meclisi'nde ağustos böceği karınca atışması
Menemen Belediyesi'nin 2022 faaliyet raporu, CHP ve İYİ Partili meclis ...
'Kiralamalar yüksek' eleştirisine Kılıç'tan net yanıt: Bankaların önerisi kabul edilebilir değil
Buca Belediye Meclisi'nde konuşan ve 'araç kiralama ücreti'  eleştirilerine ...
 
İzBBŞT’den depremzede çocuklara özel oyun
İzmir Şehir Tiyatroları afetzede çocuklara destek için inisiyatif grubu ...
İZSU’da sözleşmeli personeller kadroya geçti!
Kamuda çalışan sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesini öngören ...
Enkaz altında kalmıştı... Osmaniyeli Mustafa İzmir'de hayata tutundu!
6 Şubat depremleri sırasında Osmaniye’de enkaz altına kalarak yaralanan ...
 
Çiğli’de gençlere söz hakkı!
Çiğli Belediyesi, gençlere yönelik hizmet ve projelerin tek bir merkezden ...
Bergama Serbest Bölge’de çalışmalar sürüyor... Hedef 2024!
Bergama Serbest Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmaları hızlandı. Hedef ...
Başkan Sandal’dan hükümete rezerv alan resti: Satın alanları ifşa edeceğiz!
Rezerv alanda yapılan satışlar ile ilgili belediye binasında düzenlediği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva