HABERLER>GÜNCEL
13 Temmuz 2023 Perşembe - 09:23

Taylandlı öğrenciler DEÜ'de bir araya geldi

Türkiye’de öğrenim gören Taylandlı üniversite öğrencileri, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde bir araya geldi. Rektörlük Hizmet Binasında düzenlenen etkinlikte konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, “Dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi, yurtdışında eğitim gören öğrencilerin yanı sıra ülkemizdeki yabancı öğrencilerin de büyük ilgisini çekiyor. Taylandlı misafir öğrencilerimize DEÜ’nün köklü eğitim anlayışını ve kentimizin olanaklarını anlattık” dedi.

Taylandlı öğrenciler DEÜ de bir araya geldi

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde Taylandlı öğrencileri ağırladı. Etkinliğe DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Tayland Kraliyet Büyükelçisi H.E. Apirat Sugondhabhirom, İzmir Ticaret Odası Başkan Danışmanı Mine Güneş Kaya ve Türkiye’de öğrenim gören Taylandlı öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin; bilimsel faaliyetlerin yanında Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağladığını belirterek, “Ülkemizdeki farklı yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören Taylandlı öğrencileri, Rektörlüğümüz çatısı altında konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz, kentimizin dört bir yanına yayılan kampüsleriyle ‘kent üniversitesi’ konumunda yer almaktır. Sahip olduğu pek çok akademik imkânın yanı sıra; dinamik eğitim kadrosu, günümüz ihtiyaçlarına cevap veren gelişmiş laboratuvarları ve kentin doğal yapısıyla bütünleşen yerleşkeleri ile yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun ilgi görüyor. Sizlerin Üniversitemiz ve kentimiz hakkında tüm sorularınızı yanıtlamak için bir araya geldik” dedi.

“DEÜ KENT MOZAİĞİNİN AYRILMAZ PARÇASIDIR”
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İzmir ile bir bütün haline geldiğini anlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, “DEÜ, 40 yılı aşkın bir süredir kent mozaiğinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir” dedi. DEÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza attığını belirten Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda yılmadan çalışıyoruz. Gerek yapmış olduğumuz uluslararası iş birliklerimiz, gerekse akademik çalışmalarımız, bizleri dünya çapında görünür kılıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, uluslararasılaşma politikamızın meyvesi olarak Taylandlı öğrencilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bilim dünyasının geleceği olan tüm öğrencilerimize Dokuz Eylül olarak dokunuyor, onların gelişimine katkı koymayı bir amaç olarak görüyoruz. İzmir’in kalkınması noktasında sorumluluk sahibi olduğumuzu biliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

TAYLANDLI ÖĞRENCİLERİN GÖZDESİ DEÜ
Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir’in yükseköğretimde bir marka olduğunu belirterek, "Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’nin batıya açılan penceresi olan İzmir’in en köklü eğitim kurumlarından biridir. İki ülke arasında eğitim faaliyetleri açısından önemli projeler yapılıyor. Önümüzdeki dönemlerde de öğrenci ziyaretleri, akademik proje ortaklıkları ve tanıtım faaliyetleri artarak devam edecek” dedi. Tayland Kraliyet Büyükelçisi H.E. Apirat Sugondhabhirom ise Türkiye’nin yükseköğretim konusunda önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi, gençlerimizin; ülkemizin dışında eğitim almak istediği önemli bir eğitim kurumu. İzmir’i ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ni Türkiye’de eğitim gören gençlerimize tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenledik” diye konuştu. İzmir Ticaret Odası Başkan Danışmanı Mine Güneş Kaya da, İzmir’in eğitim potansiyeli ve iş imkanları konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

Etkinlik sonrasında katılımcılara DEÜ’nün Türkiye çapındaki sosyal sorumluluk projesi olan Eylül Bebekler hediye edildi. 

 
Örnekköy’de detaylı rapor çıktı: Sil baştan denetim… İZBETON’a müfettiş, kooperatife mahkeme yolu!
 
AK Partili İnan'dan dikkat çeken Örnekköy iddiası: Sorun var Soyer!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ soruşturması... 6 gözaltı
FETÖ'nün iletişim modeli ankesörlü hatlara ilişkin soruşturma kapsamında ...
Genç avukatın sır ölümü!
İzmir Barosu'na kayıtlı avukat Zeliha Ay (37), erkek arkadaşı astsubay ...
Bekçiler kendilerine saldıran şahsı vurdu!
Gaziantep'te devriye görevi yapan 2 bekçi, şüphe üzerine kimlik kontrolü ...
 
İzmir yolu kana bulandı... 1 ölü, 5 yaralı!
Çanakkale-İzmir karayolunun Küçükkuyu girişinde domates yüklü kamyonun ...
Mehmet KARABEL yazdı... O doktor son anlarını yazdı!
Mehmet KARABEL yazdı... O doktor son anlarını yazdı!
Feci kaza... 2 kişi hayatını kaybetti!
İzmir'in Bergama ilçesinde traktör ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.
 
İnsan tacirlerinden akıl almaz savunma!
Adana'da yakalanan ve bin 500 dolar karşılığında insan kaçakçılığı yaptıkları ...
Elon Musk, yeni şirketini duyurdu
Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi ...
Minibüs bankete çarptı...7 yaralı
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva