HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Şubat 2010 Salı - 00:00

Tatı, Büyükerşen’’i doğruladı!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP İlçe Başkan Süne’’nin ziyareti sırasında Yılmaz Büyükerşen’’in açıklamalarına ve İngiltere gezisinin detaylarına açıklık getirdi.’

Tatı, Büyükerşen’’i doğruladı!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP İlçe Başkan Süne’’nin ziyareti sırasında Yılmaz Büyükerşen’’in açıklamalarına ve İngiltere gezisinin detaylarına açıklık getirdi.’ Söylemlerinde Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’’i doğrularca konuşan Tatı, İngiltere gezisi öncesi ’‘JVM için Eskişehir’’den referans aldık’’ ifadeleriyle de ters düştü. Bu arada Eskişehir'den gelen resmi belge de Tatı'yla Büyükerşen'in görüşmesinde JMV şirketi üzerine herhangi bir konuşma olmadığını ortaya koydu.
 
İZMİR - CHP Buca İlçe Başkanı Mehmet Süne ile kongrede göreve seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Ercan Tatı’’yı ziyaret etti. Buluşmada, belediye meclis üyelerinin önemli bir bölümü de bulundu.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçede yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yaparken, parti grubunun desteği ile birlikte Buca halkına önemli hizmetler vereceğine inandığını söyledi. CHP Buca İlçe Başkanı Mehmet Süne ise ’“Grup Başkanı’” sıfatıyla belediye çalışmalarında bir bütün olunması için elinden gelen çabayı harcayacağını, örgütün bir disiplin içerisinde davranacağını söyledi. Süne, ’“Yasalar çerçevesinde attığınız her adımın destekçisi olacağız, yanınızdayız’” dedi.
 
Başkan Ercan Tatı, Süne’’yle sohbeti sırasında CHP İlçe Başkanı’’nın ’‘JVM olayı ve İngiltere gezisi’’ kapsamlı sorularını da yanıtladı.
 
Günlerdir gündemi meşgul eden gezi ve sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’’in açıklamalarına açıklık getiren Başkan Tatı adeta kendisini yalanladı.
 

 
HARCAMALAR HAKKINDA
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İngiltere’’ye yapılan proje inceleme gezisi için belediye bütçesinden 4 üye ilgili ödeme yapıldığını ve kişi başına 2 bin 100 lira gibi bir harcama gerçekleştiğini anlattı.
 
JVM firmasına herhangi bir para ödenmediğini, bu türlü sözlerin ve yorumların iyi niyetli olmadığını da söyleyen Tatı, geçen dönemde Buca Belediyesi’’nin Amsterdam’’a 22 kişilik bir heyetle gittiğini ve kişi başına 5 bin 500 lira harcandığını anımsattı, ’“Bu gezi ile ilgili bir tartışma yapmayanlar şimdi basına da sağlıksız bilgiler vererek konuyu saptırıyorlar.  Şimdi de JVM firmasına ödeme yapıldığı iddiasını ortaya atarak kamuoyunu yanıltıyorlar’” dedi.
  
Tatı’’nın açıklamalarının en çarpıcı noktası geçtiğimiz günlerde Milliyet’’e konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’’in ’“Ercan Tatı’’yla JVM üzerine ne bir sohbetim ne de bir tavsiyem oldu. Zaten biz bu şirketle hiçbir çalışma yapmadık’” söylemleri üzerineydi.
 
TEK REFERANS MURAT DİREN!
Ercan Tatı açıklamalarıyla hem Büyükerşen’’i doğruladı hem de İngiltere gezisi öncesi ’‘JVM şirketinin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Eskişehir’’den referans aldıkları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’’nin de bu şirketle çalıştığı’’ ifadelerini kendi kendine yalanladı.
 

 
Tatı, Eskişehir’’e 17 Haziran 2009 Çarşamba günü gittiğini de kaydederek, Tatı şöyle ’“Ben Sayın Başkan Yılmaz Büyükerşen’’i 16-17 yıldır tanıyorum. kendisiyle 2.5 saat kadar görüştükten sonra kenti gezeceğimi söyledim. Yanımıza Özel Kalem Müdürü’’nü eşlik etmek üzere görevlendirdi ve kenti gezdik. O tarihte yaptığım görüşmelerde Eskişehir’’de görev yapan kent dönüşüm uzmanlarından Murat Diren ismi gündeme geldi. Daha sonra göreve geldiğimizde Eskişehir’’de ve İstanbul’’da çalışan Murat Diren’’i bulduk. Kendisi JVM firmasının Prof. Mark Gibson ile birlikte temsilciliğini yapıyormuş.  Prof Gibson MSÜ’’de ders veren önemli bir kariyeri olan kent uzmanı. Londra ziyaretimizde 2012 Londra olimpiyatlarında da görev alan JVM’’nin önemli çalışmalarını izledik. Kendileriyle herhangi bir anlaşma imzalamadığımız gibi, bir para ödememiz söz konusu değil. Şimdi firma o uzmanlar İzmir’’e gelecekler. Çalışmalarını anlatacaklar. Basına ve meclis üyelerimize de davet göndereceğiz.’”
 
HESAPLARIMIZA EL KONULDU!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca İmar Limited Şirketi’’ndeki mali sorunlar nedeniyle halen 44 çalışanın zorunlu ücretsiz izne çıkarıldığını da açıkladı şöyle devam etti: ’“Göreve geldiğimizde 25 milyon Türk Lirası geçmiş dönemden borç aldığımızı açıkladığımızda  AKP’’li meclis üyelerimiz bu borçların devlete olduğunu ve önemsememiz gerektiğini söylemişlerdi. SSK ve Vergi borçları dahil geçen dönem yapılan spor vadisi mask gibi yatırımlara 10 ay içerisinde 10 trilyonu  (10 milyon TL) aşan bir borç ödemesi yaptık. Ancak önceki gün SGK önceki belediye yönetimi döneminden kalan 6 milyon 200 bin liralık borç için hesaplarımıza haciz koydurdu. Ayrıca kamulaştırmasız el atmalardan dolayı İller Bankası payımızdan 2 milyon 100 bin lira ödeme kararı çıktı.. Bu borçların tarihi de 1996-98 yıllarına dayanıyor.  Bu gelişmeler üzerine mali sorunlar yaşıyoruz. Bu nedenle çalışanlarımızın bir bölümünü zorunlu izne çıkarmak durumunda kaldık.’” 
 
TOPLANTI YAPILACAK
CHP İlçe Başkanı Mehmet Süne, yurt dışı gezisinin yapılmasının normal olduğunu belirtirken, bu tür eleştirilerin bundan sonra grup disiplinini aşan biçimde yapılmayacağına inandığını söyledi.
 
Süne, Başkan Ercan Tatı ve belediye meclis üyeleriyle bir toplantı yapıp, örgütü bütünleştirme düşüncesini dile getirirken, örgüt disiplini dışında hareket edenlere geçmişte olduğu gibi izin vermeyeceğini ifade etti, ’“Bizler başarılı olmak durumundayız. Buca halkının karşısında kavga eden değil, birbirinin yanında olan bir davranışı sergileyeceğiz. Bunda kararlıyız’” dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in ağaçlandırma seferberliğine ’‘garanti’’ destek!
Yaz aylarında yaşanan orman yangınlarından en çok etkilenen illerden biri ...
Balçova’’da tütün yok doğal oksijen var!
Balçova Belediyesi, Dünya Tütünsüz Günü'nde sigarayı bırakan eski ...
Seferihisar’’la YÜ arasında ’‘sakin’’ protokol
Türkiye’’nin ilk Sakin Şehir’’i olan Seferihisar’’da belediye ile Yaşar ...
 
Konak’’ta öykü dolu günler’…
Konak Belediyesi’’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Öykü Günleri’’nin ...
Çiğli yolları yenileniyor
Çiğli Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ...
Kent Ekmek’’ten ’‘özel tıbbi ekmek’’
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek yönetimi, Çölyak ve Fenilketonüri ...
 
Seferihisar, Eskişehir’’i örnek alıyor
İzmir'in Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir ...
Konak’’ta taksiciler mutlu
Konak Belediyesi kentin daha estetik bir görünüm kazanması için taksi ...
Büyükşehir Meclisi: Cem evleri resmi olsun!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Cemevleri'nin resmi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva