HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Şubat 2010 Pazartesi - 00:00

Büyükşehir Meclisi: Cem evleri resmi olsun!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Cemevleri'nin resmi ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin oy birliği ile temenni kararı alındı. ’

Büyükşehir Meclisi: Cem evleri resmi olsun!



Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı meclis toplantısını Başkan Vekili Sırrı Aydoğan yönetti. Toplantının başında Türkiye İstatistik Kurumu İzmir Bölge Müdürü Rıdvan Yaka, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verileri, 30 ilçenin son 3 yıllık nüfus ve sosyo-ekonomik durumu hakkında bilgi verdi.
 
CHP Gurup Sözcüsü Murat Bakan, AK Parti grubu ile de görüşerek cem evlerinin resmi ibadethane olarak kabul edilmesine yönelik yazılı önerge hazırladıklarını söyledi.
 
Türkiye'de ilk defa bir büyükşehir belediye meclisinin böyle bir temenni kararı alacağını belirten Bakan, Meclis'in aldığı bu kararın diğer illere de örnek olacağını kaydetti. Daha önce İzmir İl Genel Meclisi'nin böyle bir karar aldığını belirten Bakan, ''Cem evlerinin uluslararası anlaşmaların içeriğince ibadethane olarak kabul edilmesi gerekirdi, ama öyle olmadı. Cem evleri bir takım ibadethanelerin yararlandığı ayrıcalıklardan yararlanmıyor. Söz konusu değişikliklerin yapılmasına yönelik önerge hazırladık'' dedi.
 
AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar da, önergeyi desteklediklerini, Türkiye'de sadece Alevilerin değil herkesin inandığı gibi yaşayabilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Alevi vatandaşların inançlarını hayata geçirebilmeleri noktasında, benim inancıma göre serbestçe örgütlenebilmeleri gerekir. Bu sırf Alevi vatandaşlar için değil inancımız ne olursa olsun herkesin inandığı gibi yaşayabilmesi gerektiğine inanıyorum. İleriye dönük adımları sonuca bağlanmasa bile sevinerek takip ediyorum'' dedi.
Konuşmaların ardından temenni kararı oy birliği ile kabul edildi. Kararın TBMM Başkanlığı'na, Meclis'te gurubu bulunan siyasi parti başkanlıklarına, büyükşehir belediyelerine de gönderilmesi kararlaştırıldı.

 
MECLİSTE ’‘OYUNCAK MÜZESİ’’ TARTIŞMASI  
Öte yandan Konak Belediyesi tarafından Varyant'ta hizmete sokulan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi giriş tarifesi Meclis'te tartışma yarattı. Öğrenci 2, tam biletin 5 lira, 20 kişinin üzerindeki gruplarda tarifenin yüzde 20 indirimli uygulanmasına ilişkin önerge görüşülürken söz alan AK Partili Yusuf Kenan Çakar, fiyatların yüksek olduğunu belirtti.
 
Çakar, tam 1 lira, öğrencinin de 50 kuruş olmasını içeren sözlü bir önerge verdi. Fiyatların düşük olarak belirlenmesi durumunda daha çok ziyaretçinin geleceğini dile getiren Çakar, müzelerin eğitim ve kültür faaliyetleri olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.
 
CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ise, merkezi idarenin Türkiye genelinde müze girişleri ile ilgili olarak belirlediği tarife olduğunu belirterek, tarifenin normal olduğunu söyledi.
 

 
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, dünyada 150 oyuncak müzesi olduğunu, çağdaş toplumların bir göstergesinin de müzeler olduğunu söyledi. İzmir'deki oyuncak müzesinin dünyada ilk 20 arasında olduğunu, müzedeki çalışmalar tamamlandığını, ilk 5 arasına gireceğini belirten Tartan, şunları söyledi: ''Müzeyi hizmete girdiği ilk haftada 6 bin çocuk gezdi. Türkiye'nin birçok kentinden otobüslerle çocuklarımız gelip gezdi. Biz bunun gururunu yaşayalım. Bugün müze fiyatları kıyaslandığında 1.5 liraya denk gelen kostüm, mask, Atatürk karikatür müzelerini kente kazandırdığımızda aynı müze kartını biz de hayata geçireceğiz.''
 
Konuşmaların ardından önerge oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Partili'lerin sözlü önergesi ise ret edildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2009 yılı Ekim ayında karara bağlanan 25 bin ölçekli İzmir kentsel bölge nazım imar plan revizyonuna askı süresinde yapılan 235 itiraz incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi. Komisyona gönderilen maddelerin çokluğuna işaret eden Sırrı Aydoğan, ''Tüm imar komisyonu üyeleri önümüzdeki hafta komisyon toplantısına gelirken yanlarına bir şezlong, battaniye ve sefer tası getirsin. Bu dosyaları sonuçlandırmak için burada yatacağız'' şeklinde espri yaptı.
    
AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar meclis toplantısı öncesi engelli vatandaşların yaptığı kontörlü ulaşım kartı eylemini hatırlatarak, kartlara getirilen sınırlama kararının bir kez daha değerlendirilmesini istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu rahatsızlandı, 5 gün raporlu
Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Gül'ün davetlisi olarak ...
Tarımsal Sanayi Alanı içme suyuna kavuştu
Selçuk Belediyesi’’nin en önemli projeleri arasında yer alan ’“Tarımsal ...
Karşıyaka'dan imece usulü yardım
Karşıyaka Belediyesi, aralarında Foça, Kınık, Beydağ ve Kemalpaşa'nın ...
 
Büyükerşen’’den Tatı’’ya tavsiye
Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Buca Belediye Başkanı ...
En hızlı salyangoz: Seferihisar
Türkiye'nin ilk "sakin şehri" (Cittaslow) olan İzmir'in Seferihisar ...
İlçe belediyelerine 5 bin çöp konteyner
Kent merkezi kadar ilçelerin de cadde ve sokaklarının temizliğini ...
 
Ege’’nin başkanları ’‘çok beğeniliyor!’’
Hürriyet Gazetesi Yazarı Deniz Sipahi köşesinde AKAM’’ın kapsamlı araştırmasına ...
Alaybey Tersanesi müze oluyor
Karşıyaka Belediyesi, kesintisiz sahil oluşturmak amacıyla Alaybey'deki ...
Şok: Büyükerşen JVM’’nin adını bile duymamış!
Buca Belediye heyetini İngiltere’’de ağırlayan JVM’’nin Eskişehir’’e büyük ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva