HABERLER>EKONOMİ
24 Eylül 2024 Salı - 08:56

35 proje arasında yer alıyordu: Şifne Yat Projesi iptal!

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı ve son başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı sırasında vaat ettiği 35 proje arasında yer alan “Şifne Yat Projesi” ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı evrakları zamanında teslim etmeyince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED sürecini sonlandırdı.

35 proje arasında yer alıyordu: Şifne Yat Projesi iptal!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Çeşme ilçesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılması planlanan “Şifne Yat Projesi” için süreç 3 yıl önce yeniden başlamıştı.
 
2013 yılında “yap-işlet-devret” modeli ile yapılması planlanan projeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “ÇED Olumlu kararı” verilmesinin ardından bu süre zarfında yatırım yapılmaması nedeniyle yeniden harekete geçilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bir kez daha ÇED başvurusu yaparak süreci yeniden başlatmıştı.

7 Haziran 2024 tarihinde toplanan Bakanlık İnceleme-Değerlendirme Komisyonu eksiklikleri tamamlaması için süre vermişti. Ancak bu süreç içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 3 ay içerisinde eksikleri tamamlayamayınca ÇED süreci sonlandırıldı.

Bakanlığın yazısında şu ifadeler yer aldı:

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Şifne Koyu Mevkiinde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel  Müdürlüğü  tarafından  yapılması  planlanan  Çeşme-Şifne  Yat  Limanı  projesi  ile  ilgili  olarak 07.06.2024  tarihinde  2.  İnceleme  ve  Değerlendirme  Komisyonu  (İDK)  Toplantısı  yapılmıştır.  İDK Toplantısında ÇED süreci eksik kurum görüşleri ve kurumların talep ettikleri çalışmaların yapılması için durdurulmuştur.

Bilindiği üzere; 29.07.2022 tarihli ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği'nin  12.  Maddesi  10.  bendi  (a)  fıkrasında  "ÇED  Raporu  içerisinde  yapılan  düzeltmenin Komisyonun  ikinci  toplantısında  yeterli  bulunmaması  halinde  süreç  durdurma  işlemi  1  kez  daha yapılabilir.  İkinci  süreç  durdurma  işleminden  sonra  eksikleri  tamamlanmış  ÇED  Raporunun  3  ay içerisinde Bakanlığa sunulması gerekmektedir. Sunulmaması halinde ÇED süreci sonlandırılır." hükmü bulunmaktadır.

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Şifne Koyu Mevkiinde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel  Müdürlüğü  tarafından  yapılması  planlanan  Çeşme-Şifne  Yat  Limanı  projesi  ile  ilgili  olarak 07.06.2024 tarihinde yapılan 2. İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı sonrasında eksikleri tamamlanmış ÇED Raporu 3 ay içinde Bakanlığımıza sunulmadığından anılan faaliyetin ÇED süreci sonlandırılmıştır.



 

PROJEDE NELER VARDI?
Yat Projesi’nin 65 bin 745 metrekarelik alanda kurulması planlanıyor ve marinanın toplam 460 yat kapasiteli olacağı öngörülüyordu. Diğer yandan denizden de alan kazanımın sağlanması için ise dolgu çalışmaları da yapılacaktı. Buna göre 700.000 ton (280.000 m3)dolgu işlemi ve yatların limana yanaşmasını sağlamak amacı ile basenin derinleştirilmesi için 20.000 m3 dip tarama işlemleri gerçekleştirilecekti.


 

 
Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ne geri sayım
 
Kamelyadan çocuk oyuncaklarına kadar... Büyükşehir’den tasarruf hamlesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Eylül 2024 Salı 11:34

boş boş işler. çeşme'de memurlar kalabilecekleri uygun konutları bulamıyorlar. ekonomik konutlar yapılmalıdır. İnsanlar çeşme izmir gidip gelmekten telef oldu. Siz boş işlerle uğraşıyorsunuz. Halkın yararına bir icraat yapın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzine zam geldi: Tabela değişti!
Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin ve motorin fiyatları da ...
Konu: İzmir’deki tartışmalı inşaat... Erişim engeli haberine engel!
Buca’da tartışmalara neden olan Özel Tınaztepe Hastanesi Yönetim Kurulu ...
Aldatıcı reklamlara 187,5 milyon lira ceza
Reklam Kurulu, yılın 9 ayında gündemine gelen 1340 dosyayı inceledi, aldatıcı ...
 
Hafize Gaye Erkan da ABD'de Erdoğan'ı karşıladı
Eşi Emine Erdoğan ile beraber New York Türkevi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı ...
Maliye'den özel yat ve tekne satışlarına takip!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, "çok kazanan ancak az vergi veren" mükelleflere ...
İzmir'de üç yılın rekoru kırıldı... Hedef: 5 milyon turist!
İzmir, bu yılın ilk 8 ayında 1 milyon 177 bin 770 yabancı ziyaretçi ağırlayarak ...
 
TOBB İzmir verilerini açıkladı… Ağustos'ta kaç şirket açıldı/kapandı?
TOBB Ağustos ayında İzmir’de açılan ve kapanan şirket, gerçek kişi ticari ...
Benzine zam yolda: Tabelalar değişiyor
Benzin fiyatına salı gününden itibaren geçerli olmak üzere zam gelmesi ...
Girgin ‘eşit savaşmıyoruz’ dedi ve ekledi: Kemeraltı’nın sahibi yok!
AVM’ler ile Kemeraltı’nın eşit şartlarda yarışmadığını belirten İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva