HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2022 Salı - 12:04

‘Sosyal konut’ tartışmaları hız kesmiyor... Kaya: Garibanın yüzü gülsün istemiyorlar!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın Karaburun'da yapılmak istenen TOKİ konutları ile ilgili 'ayrımcılık' sözleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya "Yoksulun ev sahibi olmasına, garibanın yüzünün gülmesine tahammül edemiyorlar. Karaburun'a TOKi tarafından yapılacak konutlar, sosyal konut statüsünde olacaktır. Bu konutlara erişim önceliği, dar gelirliler, orta gelirliler ve dezavantajlı gruplardadır. Aynısını Karabağlar ’da da yaptılar. Buna karşı çıkmak ayrımcılık yapmaktır" dedi.

‘Sosyal konut’ tartışmaları hız kesmiyor... Kaya: Garibanın yüzü gülsün istemiyorlar!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TOKİ tarafından Karaburun'a yapılacak olan, dar ve orta gelirli aileler ile dezavantajlı grupların faydalanacağı sosyal konutlara karşı çıkan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın ayrımcılık yaptığını belirtti.

CHP'nin seçkinci bir kafa yapısıyla hareket ettiğini belirten Kaya, "Burjuvaların, elitlerin, zenginlerin partisi CHP'nin İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan, partisine yakışır bir çıkış yapmış. Yoksulun ev sahibi olmasına, garibanın yüzünün gülmesine tahammül edemiyorlar. Karaburun'a TOKi tarafından yapılacak konutlar, sosyal konut statüsünde olacaktır. Bu konutlara erişim önceliği, dar gelirliler, orta gelirliler ve dezavantajlı gruplardadır. Aynısını Karabağlar ’da da yaptılar. Buna karşı çıkmak ayrımcılık yapmaktır" dedi.

CHP’Lİ BAKAN’DAN KARABURUN TEPKİSİ: DEMOGRAFİK YAPIYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR!

ZENGİN YAZLIK YAPINCA DEMOGRAFİK YAPI DEĞİŞMİYOR DA, DAR GELİRLİ EV SAHİBİ OLUNCA MI DEĞİŞİYOR!
CHP'li Murat Bakan'ın ve Karaburun'un CHP'li Belediye Başkanı'nın açıklamalarının hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığının altını çizen Kaya, TOKİ'nin genel stratejisinin, dar ve orta gelir ile dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal konutlar ile gerekli hizmet birimlerini altyapılarını da tamamlayarak sunmak olduğunu hatırlattı. TOKİ'nin ülke genelinde, konut ihtiyacının en fazla olduğu alanları belirlemek üzere araştırma yöntemleri uyguladığını belirten Kaya, "Yapılan araştırmaların neticesinde, Karaburun'da yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın, dezavantajlı hemşehrilerimizin konut ihtiyacı olduğu belirlenmiştir. Geçen hafta Karaburun’daydım. Vatandaşımızın bizden en öncelikli isteği TOKİ. Tabi bunlar halktan kopuk oldukları için bunu bilemezler. Karaburun’da da piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar gelirli vatandaşlarımızı az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi yapacağız. CHP'liler bundan rahatsızlık duyuyor. Adında halk olan bir partinin bu işe karşı çıkma gerekçesine bakıyoruz, 'Karaburun'un demografik yapısı değişir, istemiyoruz' diyorlar. Zengin yazlık yapıp yerleşince demografik yapı değişmiyor da, dar gelirli TOKİ marifeti ile ev sahibi olunca mı demografik yapı değişiyor! CHP'liler, dar gelirliler deniz manzaralı evlerde oturamaz diyorlar. Ne münasebet, bu kadar üstenci bir yaklaşım olabilir mi! İnsanlarımıza hakaret ediyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Adında halk olan partinin, halkın mutluluğuna tahammülü yok. Aynısını Karabağlar ‘da da yapıyorlar. Karaburun'a TOKİ sosyal konutlarını yapacağız ve hemşehrilerimiz yeşil içinde, doğayla barışık, güvenli, sağlıklı, kimlikli, yatay mimariyle inşa edilmiş, mahalle kültürünü yaşatan konutlarda yaşayacak. Bunu kimse engelleyemez" şeklinde konuştu.

YANLIŞ İŞLERİ SAVUNMAYIN, YİNE MAHCUP OLURSUNUZ
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın yanlış işleri savunmasına da bir anlam veremediğini ve Kaymakamlık üzerinden gündem değiştirmeye çalıştığını belirten Kaya, Menemen örneğini hatırlattı. CHP'lilerin Menemen'de yolsuzlukla suçlanan Belediye Başkanı'na önce tam kadro destek verip sonrasında ise bir ay geçmeden partiden ihraç kararı aldıklarını belirten Kaya, "Her şey somut bir şekilde ortada, CHP'li Sayın Murat Bakan'a sormak istiyorum.

1-Belediye şirketine kendisini müdür olarak atayıp ballı bir ikinci maaş bağlayan kimdi?

2-Kızını belediyeye işe alıp fazladan haksız mesai ile maaşını şişiren kimdi?

3-Erkek kardeşinin oğlu, henüz üniversite öğrencisi olan bir kişiyi tesis müdürü yapan kimdi?

4-Halasının kızını halkla ilişkiler müdürü ve eşinin akrabasını muhasebe müdürü yapan kimdi?

5-Zimmetten ve irtikaptan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belediyeye yönetici olarak atadığı akrabaları hakkında kovuşturma başlatılan belediyenin başkanı kim?

6-Görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlamalarıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan belediye başkanı kim?

Siz önce bu soruların bir cevabını verin. Karaburun’da vatandaşın gündemi bu. Belediye Başkanı'nın makamından çıkıp Karaburun’un sokaklarını dolaşırsanız bu soruları duyarsınız. Bir belediye düşünün, içinde zimmetten irtikâba, sahtecilikten görevi kötüye kullanarak haksız menfaat teminine, adam kayırmaya, yolsuzluğa kadar her türlü usulsüzlüğe ilişkin iddialar var çıkıyorsunuz, bu yanlış işleri savunuyorsunuz. Tabi bu ilk değil, geçmişte de yolsuzlukla suçlanan CHP'li Menemen Belediye Başkanı'na, CHP tam kadro destek vermişti. Daha sonra çark edip, partiden ihraç ettiler. Şimdi de yolsuzlukla suçlanan CHP'li Karaburun Belediye Başkanı'na destek veriyorlar. Yine mahcup olursunuz" ifadesinde bulundu.

 
Cepten ilk 'alo'nun üzerinden 28 yıl geçti
 
Göztepe'de VAR isyanı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Şubat 2022 Çarşamba 08:16

Fabrika yapalım da insanların işi olsun demek yok... Anca ona buna peşkeş çekin. Garibanmış. Oradaki herkesin evi var. Ne garibanı? Bas baya yandaşlara verilecek o evler. Örnek Yamanlar dağı tepesine yapılan Toki konutları

Yorumu oyla      3      4  
ezonguldak 22 Şubat 2022 Salı 17:07

karaburun yerlisinin zaten evi var doldurcanız bir sürü insanı oraya fabrika yok sanayi yok

Yorumu oyla      5      3  
Gariban kim? 22 Şubat 2022 Salı 15:58

Çeşme'de ev alan garibanların dökümünü yapar mısınız?

Yorumu oyla      8      3  
Bülent ışık 22 Şubat 2022 Salı 15:14

Türkiye'de kirada oturanların oranı 6 yılda yüzde 21 artmış. Sorsan TOKİ garibana konut yapıyor. Çeşme'de garibana diye yapılan 2+1 TOKİ konutlarında sezonluk 55 bin liraya gariban evini kiraya veriyor.

Yorumu oyla      10      3  
Oğulcan 22 Şubat 2022 Salı 14:41

Eminim garibanındır o evler. Yamanların tepesine yaptıklarınızı niye sizinkiler kapattı? Buna inanmamızı beklemeyin

Yorumu oyla      10      3  
Atilla Kamar 22 Şubat 2022 Salı 13:35

Önce duyurdunuz, ertesi gün Toki inkar etti. Birgün sonra fakir fukara edebiyatı. Yerli nüfusun ev ihtiyacı var mı ? Dışarıdan gelenlerin şikayeti duyuluyor. Doğru olan nedir. Kapatılmış ve aklanmış konular neden tekrar gündemde bu saldırganlık niçin...

Yorumu oyla      10      3  
Fıkralarla Türkiye 22 Şubat 2022 Salı 12:49

Ne güzel; hep garibanı düşünüyorlar. Sulukule bunun en bariz örneği. Çeşme'ye de TOKİ garibana ev yapmıştı. Ha ha ha ...

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: 'Tarkan'dan zilletin Tarzan'ı çıkarılamaz
MHP lideri Bahçeli, Tarkan'ın polemik yaratan 'Geççek' şarkısıyla ilgili ...
CHP’li Bakan sert çıktı: İzmir'e dolar gözlükleriyle bakıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’in ödediği vergilerin karşılığını ...
Skandal paylaşımın ardından istifa geldi!
CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Bülent Uygur'un sosyal medyada kadın bedenini ...
 
CHP'li vekiller Kemeraltı'nda... 'Esnaf siftah bile yapamıyor!'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
CHP’li Bakan’dan Karaburun tepkisi: Demografik yapıyı değiştirmek istiyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karaburun’da yapılması planlanan TOKİ ...
AK Partili Sürekli 'Desteğe hazırız' dedi... 'Biz skora oynamıyoruz!'
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan Buca-Otogar Viyadüğü ve ...
 
AK Partili Nasır’dan Büyükşehir’e 'yatırım' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Kiraz’daki programında, Kiraz'da, ...
CHP İzmir'de bir skandal paylaşım daha! 'Kıvrımları muhteşem'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de dikkat çekmek için kadın fotoğrafı ile ...
CHP'li Serter: Yok olan Atatürk tablolarının hesabını verin!
Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nde kaybolduğu iddia edilen Atatürk tabloları ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva