HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2022 Salı - 10:08

CHP’li Bakan sert çıktı: İzmir'e dolar gözlükleriyle bakıyorlar!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’in ödediği vergilerin karşılığını almaması ve yapılması planlanan ancak gerçekleştirilmeyen projeleri gerekçe göstererek iktidarın İzmir’e şaşı baktığını ifade etti. İktidarın İzmir’de rant değeri görmediği hiçbir projeye imza atmadığını dile getiren Bakan, “Gözlüklerinin üzerinde dolar işareti var öyle bakıyorlar... Kentin problemlerini çözelim bakış açısıyla bir proje yapmak yerine birilerini zengin etme gayelerinden bahsediyorum... İktidar İzmir’e bakarken dolar işareti görmediği, rant görmediği işi yapmıyor” dedi.

CHP’li Bakan sert çıktı: İzmir e dolar gözlükleriyle bakıyorlar!

EGEDESONSÖZ - İzmir'in vergi ödemelerinde ilk üçte yer almasına karşın kamudan alınan paydan hak ettiğini alamadığı yönündeki tartışmalarına iktidarın, İzmir’e proje anlamında da hak ettiğini vermediği tartışması eklendi. En son Buca Metrosu projesinin de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilmesi bu tartışmaları daha da alevlendirdi.

Bu tartışmalara yönelik SonSöz TV’de değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, iktidarın İzmir’e üzerinde Dolar işareti bulunan gözlükle baktığını söyleyeyerek İzmir’de rant değeri görmedikleri hiçbir projenin yapılmadığını ifade etti. Buca Metrosu’nun ihale sürecinde de yaşanan maliyet tartışmalarına açıklama getirdi.

İZMİR’E ŞAŞI BAKMIYORLARSA SÖZLERİNİ TUTSUNLAR
İzmir’e yapılması planlanan ancak henüz gerçekleştirilmeyen projeleri gerekçe göstererek ‘İzmir’e şaşı bakıyorlar’ ifadesi kullanan Bakan, “Binali Bey’in buradaki adaylığı sürecinde yani 2011’de 35 proje vaadi vardı. EGERAY, İZRAY vardı... Kaklıç Havalimanı, Halkapınar - Otogar Metro Hattı olacaktı, ne oldu? Önce verdiğin sözleri tut. İzmir bilişim, e-ticaret kenti olacak gibi altyapısı olmayan, 35 sayısını bulalım diye yazdıkları projeler var. Bir Kemalpaşa Lojistik Merkezi var onu yapmaya çalışıyorlar ama Çandarlı’da ki o iskelede 1,5 milyon lira zarar var mesela o ne olacak? Fizibilitesini iyi yapamadılar. Atıl bir projeye dönüştü, beceremediler. Mesela İzmir - Ankara, İzmir - İstanbul hızlı tren hattı... Bunların üstünden 11 sene geçti. Boş konuşuyorlar. İzmir’e şaşı bakmıyorlarsa bunları gerçekleştirsinler. Örneğin İzmir’in ikinci havalimanına ihtiyacı var. Kemal Anadol kendi döneminde bunu dile geitirmiş. Sonra onlar sanki kendi projesiymiş gibi 35 projenin içine koydular. Buraya ihtiyaç var. Kuzey’de de bir havalimanı olmalı. Aliağa’daki adamın Menderes’e havalimanına gitmesi inanılmaz bir şey. Ne bekliyorsunuz? Destekliyoruz yapın!” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR İZMİR’DE RANT GÖRMEDİĞİ İŞİ YAPMIYOR
İktidarın İzmir’e hakettiği değeri gösterip göstermemesi konusundaki tartışmalara yönelik konuşan Bakan, iktidarın İzmir’e ‘dolar işaretli gözlük’le rant değerine baktığını dile getirerek, “Gözlüklerinin üzerinde dolar işareti var öyle bakıyorlar. Yani İzmir’e rant projesi olarak bakıyorlar. Karabağlar’da yapacakları kentsel dönüşüm projeleri... Mesela Cennetçeşme projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacaktı, her şey bitmişti ama orayı afet bölgesi ilan ettiler. Şimdi oraya lüks konutlar yapılıyor. Hani kentsel dönüşüm... Çeşme’de TOKİ geldi, yaptılar. İnsanlar 3 lira diye girdi, maliyeti 13 lira oldu. Yoksul insanlar ödeyemediler. Yazık oldu. Bir örnek daha vereyim; Çeşme Turizm Projesi için Kültür Bakanı geliyor. Mimarı var. Devlet adabına uymayacak şekilde proje yürüyor. Peki Çeşme’yi korumak için ne yapıyorsun? Kaç tane binayı restore ettin? Çeşme’ye ilişkin kapsamlı projesi yok ama rant alanı gördüğü için yapıyor. Marinalar yapacağı 47 kilometre sahili olan, dünyanın zenginlerini getireceği, İzmirlinin kullanamayacağı, kaynaklarımızı yok edecek projeye evet diyor. Niye çünkü orada rant var. Golf sahaları, büyük oteller gelecek... Multimilyarder getirtecek ama Çeşmeli ondan yararlanamayacak. Şehir Hastanesi de aynı şekilde... Belki maliyetinin 3 katına yapılıyor. Birileri İzmir Şehir Hastanesi’nden zengin oluyor. Yani kentin problemlerini çözelim bakış açısıyla bir proje yapmak yerine birilerini zengin etme gayelerinden bahsediyorum. İktidar İzmir’e bakarken dolar işareti görmediği, rant görmediği işi yapmıyor” dedi.

İHALE EN DÜŞÜK TEKLİF VERENE VERİLMEZ
Buca Metrosu’nun yapım ihalesinde daha düşük teklif veren firmalar yerine 526 milyon liralık maliyet çıkartan firmanın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tercih edilmesi tartışmasına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan, “İktidar CHP’nin başarı hanesine yazılacak olan bir işi de engellemeye çalışıyor. Geçenlerde Tunç Başkan açıkladı; sen 40 birim vergi veriyorsun ama 40’da 1’ini geri alıyorsun. Buca metrosunda da aynı şeyi yaşadık. Tarihin en büyük yatırımına gel sende ortak ol... İzmir’e yatırım yapılmasından mutlu olmuyor musun? Tüm otoyol ihalelerinde 1 liralık işi 5 liraya mal etmiş adamsın... Buradaki projeye neden destek vermiyorsun? Sorguladıkları şey hukuki bir şey değil. Zaten bütün ihalelerini 5 adama veren, dünyada en çok kamu ihalelerini aynı firmalara veren adamsın. Bir de kalkmış bunu eleştiriyorsun. Bir kere ihale en düşük verene verilmez zaten. Aşırı düşük teklif diye bir şey vardır. O firmanın o fiyata yapamayacağı anlaşılırsa zaten elenir. Önemli olan o işi yapabilene vermek. Yoksa birisine 526 milyon lira kazandırmak diye bir şey olabilir mi? Bunlar boş konuşuyorlar. Biraz utanması olsa bari... Kendileri açık davetle ihale yapıyorlar. Yüzleri kızarır biraz bir de bunları söylüyorlar. Senin evin camdan ise kimsenin camına taş atmayacaksın! Büyükşehir’in kim yapabilecekse ona vermeye hakkı var. Aşırı düşük teklif verene verirsen o iş patlar. 3-4 sene boşa gider. Kamu İhale Kurumu ve mahkeme orada... İsteyen başvurur. Sonuçta İzmir’e yapılan bir proje var. Karlılığı çok yüksek. Böyle bir yatırıma destek olmak lazım. Sen de Halkapınar - Otogar Metrosu’nu yap. Biz ona geliriz. Davet etmeseler de biz gideriz. Yeter ki İzmir’e çivi çaksınlar” şeklinde açıkladı.  

 
Atatürk’ün hüzünlü aşkı film oluyor
 
Buca’nın bilim üssü Dubai’de
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Filiz Özdürgen 22 Şubat 2022 Salı 13:15

Ağzınıza yüreğinize sağlık.Aydınlık günlere ulaşmamız içimi var gücüyle uğraşan, çalışan , emek veren, demokrasi , hukuk, adalet, eşitlik ve. ATATÜRK aşığı MURAT BAKAN. İyiki var hep var olsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Skandal paylaşımın ardından istifa geldi!
CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Bülent Uygur'un sosyal medyada kadın bedenini ...
CHP'li vekiller Kemeraltı'nda... 'Esnaf siftah bile yapamıyor!'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
CHP’li Bakan’dan Karaburun tepkisi: Demografik yapıyı değiştirmek istiyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karaburun’da yapılması planlanan TOKİ ...
 
AK Partili Sürekli 'Desteğe hazırız' dedi... 'Biz skora oynamıyoruz!'
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan Buca-Otogar Viyadüğü ve ...
AK Partili Nasır’dan Büyükşehir’e 'yatırım' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Kiraz’daki programında, Kiraz'da, ...
CHP İzmir'de bir skandal paylaşım daha! 'Kıvrımları muhteşem'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de dikkat çekmek için kadın fotoğrafı ile ...
 
CHP'li Serter: Yok olan Atatürk tablolarının hesabını verin!
Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nde kaybolduğu iddia edilen Atatürk tabloları ...
Kılıçdaroğlu: Teklif gelirse kabul ederim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz cumhurbaşkanı adaylarının ...
CHP'li Bakan polis memuru Aksu'yu Soylu'ya sordu
Maraş’ta görev yerinde cansız bedeni bulunan polis memuru Seyit Ahmet ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva