HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Aralık 2009 Perşembe - 00:00

Skandalın yaşandığı bakanlık neresi?

Aziz Kocaoğlu’’nun tünel mesaisi sonrası açıklamaları gündem yarattı. Habertürk, skandalın Bayındırlık Bakanlığı’’nda yaşandığını yazdı, Başkan yalanladı.’

Skandalın yaşandığı bakanlık neresi?


İpuçları Kocaoğlu’’nun son Ankara gezisinde gizli’…

İZMİR ’– Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun Üçyol-Üçkuyular metro tüneline inişi sonrası yaptığı basın toplantısının yankıları sürüyor.
 
Başkan Kocaoğlu’’nun, İzmir’’in Ankara’’da değer görmediğini, Ankara bürokrasisinin İzmir'e, İstanbul ve Ankara Belediyeleri'nden ayrı tuttuğunu anlatmak için bir gazetecinin sorusu üzerine isim vermeden bir bakanlıkta yaşadığı skandalı aktarması sonrası herkes ilgili bakanlığın hangisi olduğunu merak etmeye başladı.Gazeteler tahmin yürütme yarışına girdi.

BÜROKRASİ ENGELİ HER KONUDA YAŞANIYOR
Kocaoğlu, basın toplantısında ısrarlı sorulara rağmen iki kez meydana gelen 'skandal' bekletme olayının hangi bakanlıkta yaşandığını açıklamamış, önemli olanın ’‘nerede yaşandığı’’ değil, ’‘ne yaşandığı’’ olduğunu vurgulamıştı. Başkan Kocaoğlu, hükümetin değilse de hükümet kontrolündeki bürokrasinin İzmir'e bakışının adil olmadığını belirterek, "İzmir Türkiye'nin üçüncü büyük kentidir. Ve Ankara ve İstanbul belediyeleriyle aynı öneme sahip olmalıdır. Ödeneklerden, gerekli proje imzalarına kadar her konuda bürokrat engeliyle karşılaşıyoruz. Bu durum bürokrasinin il müdüründen, müsteşarına kadar her biriminde hissediliyor. Hatta kapıdaki güvenlik görevlileri randevulu gittiğimiz bakanlıkta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan kimlik sorup, 'otur, şurada bekle' gibi davranışlarda bulunabiliyor" diye konuşmuştu.

Başkan'ın bir gazetecinin sorusu üzerine ağzından dökülen bu cümlelerden sonra ısrarlı sorulara rağmen Kocaoğlu bekçi skandalının yaşandığı bakanlığın adını açıklamadı.
Açıklama sonrası Habertürk Gazetesi Egeli ekinde çıkan haber kamuoyunun gündemine oturdu. Habertürk, ’“Kapıda bekleten Bayındırlık’”  başlığı ile duyurduğu haberde olumsuz tavrın Bayındırlık Bakanlığı’’nda yaşandığını Kutlu Esendemir tarafından Aziz Kocaoğlu ile yapılan röportaja dayandırarak duyurdu.
 
Ancak habere Büyükşehir’’den yalanlama gecikmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: Bugünkü Habertürk Gazetesi’’nde, ’“Kapıda bekleten Bayındırlık’”  başlığı ile yayınlanan haberde, Sayın Başkan’’a karşı Ankara’’da bazı bürokratların olumsuz bir tavır sergiledikleri  yerin  Bayındırlık ve İskan Bakanlığı olduğu iddia edilmiştir. 
 
Bu iddiaya kaynak olan Sayın Kutlu Esendemir  ile yapılan röportajda, Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu’’nun Ankara’’da bazı bürokratların uyguladığı çifte standarttan yakındığı doğrudur. Ancak söz konusu yer Bayındırlık Bakanlığı değildir. Sayın Başkan’’ın bu konuda herhangi bir ifadesi yoktur. Zaten 29 Mart yerel seçimlerinden bu yana da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’’na herhangi bir ziyareti olmamıştır.
 

 
PEKİ O BAKANLIK NERESİ?
Kamuoyu tarafından merak edilen sorunun ipuçları Başkan Aziz Kocaoğlu’’nun son Ankara gezisinde yatıyor.
 
Kocaoğlu, ESİAD’’la birlikte İzmir’’in Türkiye AB Merkezi olmasını görüşmek için Avrupa Komisyonu Delegasyon Başkanı Büyükelçi Marc Pierini’’yi ziyaret etmişti.
 
Başkan, Ankara’’daki temasları sırasında Ulukent Projesi’’ni masaya yatırmak için Maliye Bakanlığı’’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’’ne, Aliağa-Menderes’’te son detayları konuşmak için de TCDD Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi’’ne de ziyaretlerde bulunmuştu.
 
Kocaoğlu, Ulukent Projesi için aynı alana talip olan Adalet Bakanlığı’’yla pürüzleri giderme adına Müsteşar Ahmet Kahraman’’la görüşmüştü.
 
Mevcut tabloda Aziz Kocaoğlu’’nun ’‘bekletildiği kapı’’ adayları olarak Maliye, Ulaştırma ve Adalet Bakanlıkları’’nın yanı sıra Başbakanlığa bağlı olan Özelleştirme Daire Başkanlıkları’’nın adı ön plana çıkıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in ilk deprem etüd merkezi Bayraklı’’da
İzmir'in ilk Deprem Etüt Merkezi ve Yapı Laboratuvarı, Bayraklı ...
Çiğli’’de amatöre destek sürüyor
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, spora ve sporcuya olan desteğin devam edeceğini bildirdi. ’
Konak'ta yollar ’‘elden geçiyor’’’…
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yol ve kaldırım yenileme çalışmalarını ...
 
Büyükşehir’’in konuğu NATO
NATO İzmir Hava Unsur Komutanı Korgeneral Ralph Jodice ve Kurmay Başkanı ...
Bornova’’da yapılar mühendislere emanet
Bornova Belediye Başkanlığı ile İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir ...
Başkan’’dan mini ’‘hediye’’ turu
Hediyelik Eşya Fuarı’’nı gezen Aziz Kocaoğlu, standlardaki birbirinden ...
 
Aziz Başkanı bekletenlerden hesap sorulacak!
CHP’’li ve MHP’’li milletvekilleri, Kocaoğlu’’nu bakanlık kapılarında ...
Çiğli’’de domuz gribi eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından toplum sağlığını tehdit eden domuz gribi hakkında ...
Bayraklı zaman yolculuğuna çıkıyor
Bayraklı Belediyesi, İsveç’’in Kalmar belediyesinin 20 yıldır yaşatarak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva