HABERLER>İŞ DÜNYASI
7 Ekim 2024 Pazartesi - 10:12

Pınarbaşı’nda esnaf dayanışması

Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası yenilenerek çehresini değiştirdi. Oda başkanı Cezmi Çulhaoğlu, ‘Üyelerimize yakışır bir merkeze kavuştuk. Yenileme çalışmalarında oda bütçesinden harcama yapmadık. Komple bina tadilatına 750 bin lira harcandı. Esnaftan imece usulü yardım toplandı, herkes bütçesine göre kararınca katkı koydu. Hizmet merkezimiz yenilendi, üst kattaki açık terasımızı da eğitim salonuna dönüştürdük. Bilgisayarlarımızı yeniledik, kamera sistemi kurduk, tabelamıza kadar komple bina tadilatını gerçekleştirdik. Camiamıza hayırlı olsun’ dedi.

Pınarbaşı’nda esnaf dayanışması

Odanın yeni eğitim salonunda yapılan ilk esnaf toplantısına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, 16. Bölge (İzmir) Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Erdem Hünü, İESOB yöneticileri ve İzmirli oda başkanları da katıldı.

Eğitim salonunda sık periyotlarla ilçe esnaf sanatkarını bir araya getirecek buluşmalar tertipleyeceklerini kaydeden Çulhaoğlu, ‘İlk toplantımızda Esnaf Odalarının ve Esnaf Kooperatiflerinin iki değerli Birlik Başkanı da aramızdaydı. Salonumuz 40 kişi kapasiteli, 70 metrekarelik bir alana sahip. Biz ara katı da yeniledik. Yani iki katla beraber 120 metrekareye yakın alana tadilat yaptık. İzmir Esnafının Başkanı Yalçın Ata da bizlerden desteklerini esirgemedi.

Ata’ya teşekkür…
İESOB Başkanı Yalçın Ata ve İESOB yöneticileri salonumuzda bulunan eğitim masalarını ve sandalyelerini bizlere hediye etti. Pınarbaşı’ndaki esnaf dayanışmasında onların da tuzu oldu. İESOB Başkanı Yalçın Ata’yı ve Birlik yöneticilerimizi her çalışmamızda yanımızda görüyoruz. Pınarbaşı esnaf camiası adına Başkanımıza teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

Toplantıda Yalçın Ata ile Erdem Hünü,  Cezmi Çulhaoğlu ve yönetimini tebrik ederken, ilçe esnaf sanatkarlarından gelen sorulara da ayrıntılı cevaplar verdiler. Toplantı sonunda Ata ve Hünü, odanın eski başkanlarına oda yönetimi tarafından hazırlanan şükran plaketlerini sundular.

Ata: ‘İnancın eseri’
Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu’nun İzmir Esnaf Teşkilatı’ndaki en çalışkan başkanların başında geldiğini hatırlatan İESOB Başkanı Yalçın Ata, yapılan çalışmanın tüm esnaf camiasına örnek oluşturduğunu söyledi.

Ata, ‘Bu bina azmin, inancın, dayanışmanın bir sembolüdür. Yenilenen merkezimiz, Pınarbaşı esnafının birlik ve beraberliğinin, camia içinde yaşatılan sevginin ve yardımlaşma duygusunun bir eseridir.

Bir süre önce odamızı ziyarete geldiğimde en üst kat teras idi. Bırakın çatıyı tuğla örülü bir duvarı bile yoktu. Aynı alanda çok kısa bir süre içinde, çeşitli amaçlara hizmet verecek yepyeni bir tesis oluşturuldu. Burada eğitimler, toplantılar düzenlenecek,  misafirler ağırlanacak. Cezmi Çulhaoğlu’nun şahsında Pınarbaşı esnafının yüz akı olacak bu tesisi düşünen ve hayata geçiren tüm oda yöneticilerini ve katkı koyan herkesi gönülden kutluyorum. İzmir Birliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışkan ve azimli oda yöneticilerimizin yanında olacaktır’ şeklinde konuştu. 

 
Bayraklılı çocuklar şenlikte eğlendi!
 
Başkan Eşki, Naldökenliler ile buluştu: Tüm sorunları çözeceğiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru incir ihracatında yüzde 12’lik artış
Cennet meyvesi kuru incir 2023/24 sezonunu yüzde 12’lik artışla 292 milyon ...
Söke'nin beyaz altınına AB tescili!
Bereketli topraklar diyarı Ege Bölgesi’nden sınırları aşan Söke pamuğu, ...
Türk mobilyacıların hedefi Fas
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Afrika’ya giriş ...
 
Çelik sektörünün ihracatı 1,4 milyar doları aştı
Türkiye'nin çelik ihracatı eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde ...
12 bin kişiye ekmek kapısı olacak... Çin devinden milyarlık yatırım!
Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan dünyanın önde ...
Bolat: Önümüzdeki hafta yeni bir müjde bekliyoruz
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Eximbank ve ticari bankalarda ihracat reeskont ...
 
Birlik Başkanı’ndan ruhsat isyanı: 60 metrekareye 60 bin TL istiyorlar!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, son 10 ...
Eskinazi pamuk ihracatının düşüşünü yorumladı: Tekstilci için iyi bir şey!
TİM’in açıkladığı ihracat raporuna göre; İzmir’de geçen senenin Eylül ...
Baretli-yelekli ölüm temizliği meclis gündeminde!
Egedesonsöz'ün gündeme getirdiği 'İzmir'in Çernobili' olarak bilinen Gaziemir'deki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva